Огляд тест-драйву: Mitsubishi Outlander 2022

17 грудня 2021

Mitsubishi Outlander 2022 - новий позашляховик. Він набагато кращий за свого попередника. Модель радує крутим інтерфейсом сенсорного екрану, покращеними матеріалами інтер'єру, а також комфортом поїздки та зручними сидіннями порівняно зі старим Outlander. До того ж виробник наділив авто спортивними манерами водіння.

Купити новий автомобіль Міцубіші Аутлендер 2022 на автобазаре AutoMoto.ua

Чи є у Аутлендера нового покоління недоліки, чи виробнику вдалося створити ідеальний позашляховик? Дізнайтесь із нашого огляду! 

Нове у 2022 році

Mitsubishi Outlander отримав повний рестайлинг для 2022 року та перейшов у четверте покоління. Модель відрізняється від попередника:

  • збільшеним внутрішнім та вантажним простором,
  • покращеними інформаційно-розважальною системою та функціями безпеки,
  • відсутністю двигуна V6.

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте компактний позашляховик, варто купити Міцубісі Аутлендер 2022. Кожна деталь у новій моделі покращена: стиль більше не виглядає стандартним, інтер'єр здається високоякісним, технології відповідають сучасним вимогам, а третій ряд надає їй унікальні переваги в порівнянні з іншими компактними кросоверами, навіть якщо він непридатний для використання у тривалих поїздках. А ще Міцубісі Аутлендер 2022 порадує ваш сімейний бюджет економною витратою палива. 

Нове чи б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Mitsubishi Outlander 2022 модельного року є абсолютно новим автомобілем, в якому нічого не успадковано від попереднього покоління, крім імені та значків з трьома діамантами. Він повністю перероблений аж до колісної бази, яка більш ніж на 2,5 см довша. Фактично, Outlander навіть не використовує платформу Mitsubishi, тому що він поділяє архітектуру та трансмісію з Nissan Rogue.

Mitsubishi також оголосила, що версія Outlander гібрид надійде у продаж у 2022 році, можливо, як модель 2023 року. Поряд з більшою ємністю акумулятора та збільшеним електродвигуном, Аутлендер PHEV буде доступний з третім рядом, чого раніше не було.

Mitsubishi Outlander або Kia Sorento

Ціна Міцубісі Аутлендер приблизно на $ 4000 менше, ніж Кіа Соренто. За вартістю Sorento базового рівня ви можете отримати Outlander середнього рівня. Обидва, однак, оснащені 2,5-літровими безнаддувними двигунами. Kia видає 191 к.с., але передає потужність на колеса через восьмиступінчасту АКПП. Корейський позашляховик також стандартно поставляється із сімома сидіннями і пропонує більше багажник. Якщо вам потрібен третій ряд сидінь та бюджет витримає покупку, вибирайте Кіа Соренто.

Mitsubishi Outlander або Nissan Rogue

Nissan Rogue і Outlander - це, по суті, той самий автомобіль, аж до колісної бази. Питання, у якого бренду машина вдалася краще? Що ж, Outlander має сім місць у стандартній комплектації, але останні є досить крихітними, щоб мати значення. 

Nissan Rogue має таку ж потужність і якісний інтер'єр з безліччю функцій. Рог ефективніший завдяки меншій спорядженій масі. Водночас Mitsubishi виконала серйозну роботу, додавши Outlander об'єму в багажнику та простору в салоні. Вартість обох моделей знаходиться в межах кількох сотень доларів одна від одної. Загалом вибір залежить від ваших особистих уподобань бренду.

Салон

Окрім Volkswagen Tiguan, Mitsubishi Outlander є єдиним компактним кросовером, який пропонує сидіння для семи пасажирів із третім рядом, хоча й крихітним. Виробнику вдалося збільшити габарити авто і надати більше простору в першому і другому рядах. Цього не можна сказати про останні два сидіння, де з комфортом помістяться тільки зовсім маленькі діти. 

В інтер'єрі Outlander попереднього покоління панував безлад. Новий салон Mitsubishi – це не просто крок уперед, це гігантський стрибок у правильному напрямку. Тепер в інтер'єрі з'явилася приваблива мінімалістська тема, але це лише половина справи. Якість матеріалів значно покращилася, а вибір варіантів оббивки просто вражає.

Дизайном салону Mitsubishi Outlander 2022 займалася точно сімейна людина. Чому? Кожен пасажир отримав утримувач для смартфона і хоч би один підсклянник. У салоні також є великі дверні кишені, місткий “бардачок” і місце для зберігання речей під центральним підлокітником. 

Практичність у Outlander хороша, але не найкраща у своєму класі. З усіма сімома сидіннями авто має багажник об'ємом 331 л. При складеному третьому ряду вантажомісткість збільшується до 948 л. У тих незвичайних випадках, коли вам потрібно перевезти щось велике, другий ряд можна скласти, щоб отримати 2256 л. 

Outlander запозичив свою інформаційно-розважальну систему у Nissan Rogue, але змінив її за допомогою нового меню та графічних кольорів. Базові моделі мають восьмидюймовий сенсорний екран з Apple CarPlay та Android Auto, а моделі SE і вище – більший дев'ятидюймовий екран зі стандартною навігацією. Технологічний пакет додає масивний 12,3-дюймовий повнокольоровий цифровий РК-дисплей для водія з двома стилями шкали, які можна налаштувати.

Відео тест-драйв Mitsubishi Outlander 2022 року

Технічні характеристики 

2,5-літровий двигун Аутлендер 2022 видає 181 к.с.. Доступні моделі Outlander з переднім і повним приводом, але обидві з однією і тією ж трансмісією CVT. Mitsubishi називає це восьмиступінчастим варіатором спортивного режиму і навіть додає підрульові перемикачі на кермо. З такою комбінацією під капотом Mitsubishi Outlander набирає розгін до 100 км/год за 8,2 с.

"Сумна" трансмісія нового Аутлендера, принаймні, хороша з точки зору економії палива:

  • передньопривідні версії витрачають 8,7 л/100 км,
  • повнопривідні версії витрачають 9,0 л/100 км. 

Безпека

Оскільки автомобіль зовсім новий, ні NHTSA, ні IIHS поки що не тестували його на безпеку.

Розміри та вага 

Розмір нового Mitsubishi Outlander 2022 виглядає так:

  • довжина – 4,7 м,
  • колісна база – 2,7 м,
  • ширина з дзеркалами – 2,14 м.

Кліренс базової версії дорівнює 210 мм, решта 213 мм. 

Споряджена вага найлегшої модифікації становить 1629 кг, топової з повним приводом – 1725 кг.

Можливі комплектації 

Ви можете придбати новий Аутлендер у комплектації ES, SE, SE Launch Edition, SEL або SEL Launch Edition. Всі позашляховики мають однакові технічні характеристики.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Impreza 2022
Купити новий автомобіль Субару Імпреза 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Шевроле Камаро 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2022