Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2020

20 січня 2020

Нинішній Toyota Sienna це хороший мінівен. Він отримав один з найкращих двигунів у класі і гарантує комфортну манеру ходу. Як більшість транспортних засобів Toyota, Sienna постачається з щедрим переліком стандартного оснащення. Особистим бонусом мінівену став місткий багажник. З іншого боку, прийшло майже десятиліття з моменту останнього редизайну, що наштовхує на думку, що у класі існує чимало суперників з більш сучасним і якісним салоном.

Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2020

Нове у 2020 році

  • На наступний рік не передбачено значних змін 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Мінівен Sienna це хороший варіант, але далеко не єдиний. Автомобіль має одну з найвищих цін у сегменті, крім того, є суперники з кращим співвідношенням ціна-оснащення. Вартими уваги альтернативами є Honda Odyssey і Chrysler Pacifica. Між тим, при бажанні отримати систему повного приводу, усі конкуренти Sienna зникають.

Нове чи б/у авто? 

Нинішні Toyota Sienna 2020 належать до покоління, яке було представлено на 2011 модельний рік. На 2020 рік помітних змін не передбачено. У 2017 мінівен отримав потужний V6 двигун і восьмиступінчасту акпп. 2018 модельний рік відзначився появою навігаційної системи, функції інтеграції смартфонів і декількох систем безпеки. У 2019 Sienna розжився стандартним Apple CarPlay. Потенційно зекономити можна, обравши б/у модель, але чим старша вона буде, тим менше оснащення і оновлень ви отримаєте.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Toyota Sienna чи Honda Odyssey?

Сучасний Honda Odyssey має один з найвищих рейтингів у класі. Все ще свіжий після редизайну 2018 Odyssey пропонує більше доступних функцій і систем, включно з Android Auto і бездротовою зарядкою. У Honda кращий салон і більше простору для пасажирів, ніж у Sienna. Обидва автомобіля гарантують комфортну манеру ходу. Навіть незважаючи на трохи потужніший V6 двигун, Toyota Sienna не може обійти сучасний Odyssey.

Toyota Sienna чи Dodge Grand Caravan?

У стандарти, встановлені іншими представниками класу, Dodge Grand Caravan не вписується. Він гарантує нижче середнього ціну і зручні сидіння «Stow 'n Go», які складаються під підлогою, що позбавляє клопоту вийманням. На противагу цьому, Toyota пропонує довший перелік стандартного оснащення і кращий вантажний об’єм. У Sienna легша у використанні інформаційно-розважальна система. 

Салон 

Салон Toyota Sienna пропонує від семи до восьми сидінь. Залежить їх кількість від комплектації і наявності повного приводу. Перші два ряди цілком підходять дорослим, високим пасажирам. А на третьому ряду варто бути обережним, через похилу лінію даху, місця там не так багато, як хотілося б. Хоча потрапити на усі три ряди дуже просто. Передбачено чотири набори кріплень дитячих кріплень LATCH. Виглядає салон загалом непогано, але картину псує постійний шум вітру і дороги. Крім того, інтер’єр Toyota відстає від суперників в плані дизайну. З третім рядом сидінь на місці, вантажний об’єм становить 1107 літрів. Склавши останній ряд і вийнявши другий ряд, можна розраховувати на 4247 літрів. У базу автомобіля входять тризонний автоматичний клімат-контроль, інформаційно-розважальна система Entune з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, шість USB портів, стерео з шістьма динаміками, Bluetooth, точка Wi-Fi та Apple CarPlay. Доступними є люк у даху, навігація, аудіосистема «JBL» з 10 динаміками, супутникове радіо, система «Driver Easy Speak» та розважальна система для задніх сидінь. Додаток Android Auto не доступний взагалі. 

Відео тест-драйв Toyota Sienna 2020 року

Технічні характеристики 

Єдиним для Sienna є 3.5-літровий V6 двигун на 296 кінських сил і 356 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на передні колеса. Потужності силового агрегату вистачає для виконання всіх завдань і комфортного, невимушеного пересування. Витрата пального перебуває на рівні 13.0 л/100км у міському, 9.4 л/100км у заміському і 11.2 л/100км у змішаному циклах. Що стосується манери ходу, то цей Toyota надає перевагу комфорту, він залишається стабільним на більшості доріг. Певний дискомфорт може спричиняти хіба що шум вітру, який відчувається у салоні. Атлетичним автомобіль Toyota Sienna назвати точно не можна, але варто відмітити контрольованість рухів при їзді по звивистим дорогам. Буксирувальні можливості обмежуються 1.587 кг.

Безпека 

Автомобілі Sienna постачаються з трьома роками або 57.936 км пробігу гарантії та п’ятьма роками або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. У базу мінівену входить набір «Toyota Safety Sense P» з камерою заднього виду, попередженням про можливе зіткнення, адаптивним круїз-контролем та гальмівною системою з виявленням пішоходів. Доступними елементами безпеки стали камера навколишнього огляду, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду та передні/задні сенсори паркування.  

Розміри 

У довжину Sienna має 515 см. Вага варіює від 2.010 до 2.155 кг.

Можливі комплектації 

На 2020 рік комплектації Toyota Sienna це L, LE, SE, XLE і Limited. Базова модель L постачається з тризонним автоматичним клімат-контролем, неконтактним електронним ключем та інформаційно-розважальною системою Entune з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, шістьма USB портами, стерео на 6 динаміків, Bluetooth, точкою Wi-Fi, системою «Siri Eyes Free» та Apple CarPlay. У базу усіх Sienna входить набір безпеки «Toyota Safety Sense P». Даній моделі не доступні пакети чи опції, які б суттєво змінювали її комплектацію. Модель LE на додачу до елементів оснащення базової моделі пропонує покращену тканинну обшивку, вісім режимів налаштування водійського сидіння, електропривод розсувних задніх дверей, супутникове і HD радіо. Додати можна систему повного приводу. Доступний пакет «LE Preferred» подбає про наявність моніторингу сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, кнопкового запалювання та неконтактного електронного ключа. Продумана SE відрізняється від інших моделей наявністю шкіряної обшивки, підігріву передніх сидінь та електроприводу дверей багажника. Доступною залишається система повного приводу. Пропонуються люк у даху і завіса заднього вікна. Пакет «SE Preferred» гарантує моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, задні сенсори паркування, систему комунікації в салоні «Driver Easy Speak», навігацію, аудіо «JBL» та інше. До складу пакету «SE Premium» входять розважальна система для задніх сидінь «Blu-ray», аудіо «JBL» з 10 динаміками, система «Driver Easy Speak» та усі елементи, зазначені вище, за винятком системи повного приводу. Модель XLE додає люк у даху, електропривод сидіння переднього пасажира, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду і кнопкове запалювання. Система повного приводу, як і раніше, пропонується як опція. Пакет «Navigation» розширить комплектацію за рахунок задніх сенсорів паркування, системи «Driver Easy Speak» і навігації. З пакетом «Premium» модель XLE отримує розважальну систему «Blu-ray», аудіо «JBL» з 10 динаміками та усі елементи пакету «Navigation». Топова модель Limited має люк у даху на дві панелі, підігрів керма, систему «Driver Easy Speak», навігацію, аудіо «JBL» з 10 динаміками і передні/задні сенсори паркування. З пакетом «Premium» перелік її оснащення поповнюється камерою навколишнього огляду, склоочисниками з сенсорами дощу і розважальною системою для задніх сидінь. Окремо представлена система повного приводу.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2020
Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2020
Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2020