Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2022

29 листопада 2021

Dodge Durango 2022 року - трирядний позашляховик зі спортивною репутацією. Він викликає захоплення в одних покупців і здивування в інших. Що ж це за автомобіль?

Купити новий автомобіль Додж Дюранго 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Дюранго має просторий та висококласний салон, розрахований на сім осіб. Він оснащений простою у використанні інформаційно-розважальною системою, а його лінійка шестициліндрових та восьмициліндрових двигунів справді вражає. Позашляховик також може похвалитися найвищою буксирувальною здатністю в цьому класі. 

Водночас Durango не надто маневрений на тісних вулицях та парковках, а його витрата палива точно не сподобається ощадливим водіям. Чи варто купити новий Додж Дюранго 2022?

Нове у 2022 році

  • моніторинг сліпих зон, задні парктроніки та третій ряд сидінь стали стандартними;
  • версія SRT Hellcat знято з виробництва.

Кому варто купити? 

Durango може не сподобатися широкій аудиторії, але його продуктивність та практичність, безумовно, вражають. Зрештою, небагато позашляховиків можуть розігнатися до 100 км/год менш ніж за 5 секунд і буксирувати до 3946 кг. 

Якщо вам потрібен трирядний позашляховик середнього розміру, але ви хочете виділятися на дорозі та паркінгу, подумайте про Dodge Durango 2022 року. Можливо, вам припаде до душі неординарний мікс маслкара та практичного позашляховика. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове чи б/в авто? 

У 2022 році Dodge припиняє випуск моделі Durango SRT Hellcat, яка мала 710-сильний двигун V8 із наддувом. Усі комплектації Durango 2022 тепер стандартно оснащені системою контролю сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду та сидіннями у третьому ряду. Ці функції раніше були необов'язковими для початкових версій. Не поспішайте з придбанням нового позашляховика. На авторинку можна знайти б/у Додж Дюранго поточного покоління в різних комплектаціях за менші гроші.

Dodge Durango або Jeep Grand Cherokee L

Як і Durango, у трирядному Grand Cherokee L є місце для семи пасажирів, аналогічний вантажний простір і така ж проста у використанні інформаційно-розважальна система. У порівнянні з Dodge, Grand Cherokee має приємнішу динаміку руху на дорозі та чудові можливості на бездоріжжі, а також сучасні активні функції безпеки та розкішну кабіну. Durango виділяється як найкращий буксирувальний позашляховик завдяки своїй вантажопідйомності майже в 4 тонни, але Grand Cherokee L – найкращий автомобіль для пригод у будні та вихідні дні.

Dodge Durango або Ford Explorer

Ford Explorer є ще одним популярним американським трирядним позашляховиком і пропонує кілька переваг у порівнянні з Durango. Форд Експлорер має лінійку двигунів з турбонаддувом, які забезпечують високі характеристики і меншу витрату палива, ніж Durango. Форд здається спортивним в управлінні та гарантує плавну поїздку. Explorer також пропонує щедрий набір стандартних та доступних функцій безпеки. Зворотною стороною є те, що салон Експлорер виглядає напрочуд дешево, а задні сидіння не дуже зручні. Ford також не може буксирувати стільки, скільки Durango.

Салон

Dodge Durango 2022 - трирядний семимісний позашляховик. Ви можете замінити стандартне багатомісне сидіння другого ряду парою опціональних капітанських крісел, але це зменшить загальну місткість до шести осіб.

У першому та другому ряді буде комфортно високим людям. Навіть на останніх сидіннях можуть розміститися двоє дорослих, чого не можна сказати про всі позашляховики середнього розміру. Проте третій ряд буде ідеальним для дітей.

Dodge Durango поточного покоління існує вже понад десять років, але салон має актуальний вигляд завдяки постійним допрацюванням та оновленням. Тут багато м'яких поверхонь і приємного на дотик пластику, особливо в топовій комплектації. Дизайн інтер’єру виконаний у сміливому, але елегантному стилі. Кабіна добре захищає від зовнішнього шуму. Загалом у ньому приємно подорожувати.

Dodge Durango пропонує 487 л вантажного простору за третім рядом, 1226 л зі складеними останніми кріслами та 2410 л з усіма складеними сидіннями. 

Додж поставляє Дюранго зі стандартним 8,4-дюймовим або доступним 10,1-дюймовим сенсорним екраном. На обох цих дисплеях встановлена ​​остання версія інформаційно-розважального програмного забезпечення Uconnect, яке є одним із найпростіших у використанні на ринку. Значки на екрані великі, чітка графіка, а структура меню інтуїтивно зрозуміла. Обидва сенсорні екрани також швидко реагують на введення. Під кожним дисплеєм розташовано декілька фізичних кнопок, які спрощують налаштування звуку або керування кліматом під час керування.

Технічні характеристики

Dodge пропонує Durango 2022 з трьома варіантами двигунів: 3,6-літровим V6 на 293 к.с., 5,7-літровим V8 на 360 к.с. і 6,4-літровим V8 на 475 л. Стандартне доповнення всіх моторів – восьмиступінчаста автоматична коробка передач та задній привід. Можна також купити Dodge Durango із повним приводом.

V6 використовується в більшості версій Дюранго, і він чудово підходить для повсякденних подорожей. Двигун швидко набирає обертів і його підтримує безпомилкова коробка передач. Розгін з нуля до 100 км/год займає розумні 7,5 секунд. Проте під час маневрів по шосе або при буксируванні причепа впевненість двигуна зникає.

Оновлення до будь-якого з V8 вирішить проблему та додасть Durango деяку індивідуальність, хоч і за рахунок збільшення витрати палива. 5,7-літровий V8 шумний та енергійний, він може розігнати позашляховик до 100 км/год за короткі 6 секунд, а “монстр” 6,4-літровий V8 – менш ніж за 5 секунд. Обидві моделі також покращують тягово-зчіпну здатність позашляховика.

Dodge Durango поступається однокласникам в параметрі економії палива. З V6 під капотом автомобіль витрачає в середньому 10,2 л/100 км. За наявності повного приводу показник зростає. Моделі з 5,7-літровим V8 витрачають 13,1 л/100 км, а версії з 6,4-літровим V8 – 14,7 л/100 км.

Dodge Durango демонструє свої найкращі характеристики при русі шосе, тому він - відмінний сімейний автомобіль для подорожей. Проте на вузьких міських вулицях позашляховик менш привабливий. Повільне кермо і великий радіус повороту Durango роблять його громіздким і складним для маневрування, а на низьких швидкостях поїздка стає трохи грубою.

Dodge Durango не вдалося стати еталоном економії чи маневреності, але він може буксирувати причіп краще ніж будь-який інший позашляховик середнього розміру. Комплектація з V6 здатна тягнути до 2812 кг за умови правильного оснащення. Моделі з 5,7-літровим V8 можуть похвалитися солідним тяговим зусиллям 3356 кг. Цей показник зростає до 3946 кг для версій з 5,7-літровим V8 та пакетом Tow N Go або 6,4-літровим V8. Якщо вам потрібно часто буксирувати що-небудь, ціна Додж Дюранго буде на 100% виправдана. 

Безпека

NHTSA дала Dodge Durango 2022 року загальний рейтинг безпеки 4/5. Durango отримав 5 балів у бічному краш-тесті та 4 бали у лобовому краш-тесті. 

Розміри та вага

Довжина Dodge Durango складає 5,09 м. Його споряджена маса коливається від 2147 до 2439 кг.

Можливі комплектації 

Додж Дюранго 2022 можна придбати в комплектаціях SXT, GT, R/T, Citadel або SRT 392.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2022
Купити новий автомобіль БМВ 5 серії 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Ауді А5 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A5 2022