Огляд тест-драйву: Fiat 500 2019

11 червня 2019

Мініатюрні 500 і 500c стали одними з багатьох автомобілів, які прагнуть зайняти своє місце на перенасиченому ринку. Задля можливості вирізнитися, Fiat наділив своє творіння незвичним дизайном, оригінальним інтер’єром і рядом сучасних технологій. Конкурують моделі 500 з Nissan Vera Note, Ford Fiesta і, навіть, Mini Cooper. Компанія сподівається вберегти загальну любов фанів і залишитися популярним серед молодих покупців. Запропонований у економній Pop, просунутій Lounge і спортивній Abarth моделях, 500 має декілька беззаперечних переваг. Між тим, не дуже високий рейтинг надійності і вартості перепродажу віднести до його переваг аж ніяк не можна.

Огляд тест-драйву: Fiat 500 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте маленький, симпатичний, економний автомобіль, який допоможе заявити про вашу індивідуальність, Fiat 500 2019 року якраз те, що треба. Комфортніший за Smart Fortwo і дешевший за Mini Cooper, сучасний 500 дійсно вирізняється з поміж конкурентів.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Більше внутрішнього простору ви знайдете у Honda Fit, а також більше систем безпеки і вищий рейтинг надійності. На жаль, з Fiat на систему уникнення зіткнення чи адаптивний круїз-контроль розраховувати не доводиться.

Нове у 2019 році

У поточному році моделі 500 не можуть похвалитися змінами.

Враження від їзди

З нещодавно збільшеним запасом потужності і полегшеним корпусом, Fiat 500 доставляє набагато більше задоволення від їзди. Базова модель 500 не те щоб надпотужна, але це повноцінний учасник дорожнього руху з можливістю спокійно пересуватися по шосе, виконувати маневри обгону і вклинювання у потік автомобілів. Компактний розмір Fiat 500 робить його ідеальним для міста, а зважаючи на 55 см у довжину, процес пошуку місця для парковки перестає бути проблемою. Управління Fiat тішить швидкістю і точністю. Нова підвіска гарантує менше крену корпусу, дозволяючи автомобілю залишатися комфортним. П’ятиступінчаста механічна коробка передач не викличе нарікань, але у наших реаліях стає зрозумілим, що більшість обере її автоматичну альтернативу. Але якщо навіть з Fiat 500 ви прагнете отримати задоволення від їзди, варто розглянути модель Abarth, ідеальну пару якій складає саме механічна коробка.

Найкращі характеристики

Модель Abarth дозволить по-іншому відчути Fiat 500, гарантуючи 160 кінських сил під капотом завдяки турбодвигуну. Внесок роблять покращена підвіска, потужніші гальма, а шарму додають унікальні елементи стилізації типу кермо з пласким дном і спортивні сидіння.

Детально про автомобіль Fiat 500   

Інтер’єр

Як і очікувалося від округлої форми кузова, салон Fiat 500 пропонує вдосталь місця навіть для високих пасажирів попереду. На жаль, заднім пасажирам буде тіснувато. Перевагою інтер’єру стали яскраві кольори, європейський дизайн і зручні сидіння. Як не дивно для даного цінового діапазону, матеріали оздоблення справляють високоякісне відчуття. Якщо бюджет дозволяє, можна розглянути таку класну опцію як аудіосистема «Beats». Модель Abarth отримала ковшеподібні, спортивні сидіння, оздоблені червоною і чорною шкірою, рульове кермо з пласким дном та унікальні емблеми. Багажник Fiat 500   вміщує 185 літрів.

Відео тест-драйв Fiat 500 2019 року

Екстер’єр

Компактний Fiat 500 2019 це сучасна інтерпретація оригіналу 1957-го року, у якого двигун розміщувався позаду. Хоча і більший за початкову версію, нинішній 500 все одно на 2.7 см коротший за Mini Cooper. Легендарна низхідна лінія даху відображає особистість автомобіля, хоча і обмежує простір задніх сидінь. Моделі Pop, Lounge і Abarth, назва яких відображає їх дух, готові тішити потенційного власника, хто комфортом, хто азартом.

Базова комплектація

Модель Fiat 500 Pop включає шкіряне кермо, 16-дюймові алюмінієві колеса, механічну коробку передач, кондиціонер, круїз-контроль, електропривод вікон і замків та підігрів бічних дзеркал. Також стандартними стали Bluetooth, монітор заднього виду, аудіосистема на 6 динаміків з 5.0-дюймовим сенсорним екраном і USB портом. Модель Abarth покачається з 16-дюймовими чорними колесами, спортивно налаштованою підвіскою і приладовою панеллю, оздобленою шкірою. Стандартними елементами безпеки стали сім подушок і допомога при старті на схилі.

Опційне обладнання

Повністю оснащений Fiat 500 Lounge пропонує шкіряні сидіння, підігрів передніх сидінь, задні сенсори паркування, навігацію, аудіосистему «Beats» і автоматичний клімат-контроль. Пакет «Pop Urbana Appearance» додає 16-дюймові, чорні колеса з легкого сплаву і чорне оздоблення головних фар. Пакет «Popular Equipment» подбає про наявність двозонного автоматичного клімат-контролю і дзеркала заднього виду з автоматичним затемненням. Модель Abarth можна доповнити 17-дюймовими колесами, спортивними сидіннями з шкірою у двох кольорах і білими або червоними смугами по бокам автомобіля.

Під капотом

За потужність моделей 2019 року відповідає 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 135 кінських сил і 206 Нм. Компонується він як п’ятиступінчастою механічною, так і автоматичною коробкою передач. Очікується, що саме автоматична версія буде користуватися більшим попитом. Привід тільки на передні колеса. Розгін відбувається за 7.9 секунд. Витрата пального Fiat 500 перебуває на рівні 8.4 л/100км у міському, 5.3 л/100км у заміському та 6.5 л/100км у змішаному циклах. Моделі Abarth дістався такий самий турбодвигун, але у версії на 160 кінських сил і 230 Нм. Розгін відбувається за 7.4 секунди. Витрачає автомобіль 7.6 л/100км у міському, 4.7 л/100км у заміському і 5.8 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X4 2019
Огляд тест-драйву: BMW X4 2019
Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2019