Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2019

12 червня 2019

Знайомий Toyota Sienna рухається до останнього модельного року як єдиний мінівен з приводом на всі колеса, що тривалий час допомагало вирізнитися на фоні суперників. Весь цей період  Sienna перетворювався на відмінний транспортний засіб для сімей, який за параметрами практичності перевершує кросовери і універсали. Він вміщує до восьми людей, а функціональний рівень салону дозволяє перевозити все, починаючи меблями, закінчуючи велосипедами. Комплектації Toyota Sienna здатні вдовольнити будь-який бюджет, смак і вимоги. Зовнішність Toyota більш консервативна ніж у Honda Odyssey і Chrysler Pacifica, але, зазвичай, мінівени не обирають виключно за експресивний екстер’єр.

Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2019

Вам сподобається

Ви стверджуєте, що є дуже практичною людиною і дбаєте про сім’ю? Toyota Sienna 2019 це практичний, надійний, просторий, витривалий, гарно оснащений і легкий у використанні автомобіль. Бонусом стане система повного приводу.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо у вас обмежений бюджет, Sienna, навряд чи, стане першим варіантом. Творіння Toyota не таке доступне як Kia Sedona чи Dodge Grand Caravan, хоча останній не пропонує стільки функцій безпеки як Sienna. Якщо на перший план виводити економність, то у Chrysler Pacifica є гібридна версія.

Нове у 2019 році

У поточному році Sienna стандартно обзавівся Apple CarPlay, Amazon і Alexa. Виробники часто пропонують ці системи як опції, тому можна вважати, що Toyota виділилися і тут.

Враження від їзди

Коли мінівен заповнений пасажирами і/або речами, завжди гарно мати надійний, потужний і плавний V6 двигун на 296 кінських сил, особливо при проходженні важких ділянок дороги. Якщо дивитися виключно з позиції водія, то і тут відчуття потужності і маневреність не будуть зайвими, хоча шасі Sienna в першу чергу розроблялося для комфорту, а вже потім для спритності. Винятком можна вважати модель SE, чиї 19-дюймові колеса і спортивна підвіска гарантують більше зворотного зв'язку і точності. Хоча варто готуватися до помітного підвищення рівня шуму.

Найкращі характеристики

Дивно, що інші компанії не пропонують повного приводу для мінівенів. Це дуже важливий елемент для тих, хто регулярно стикається з примхами погоди. Приємно знати, що є додаткова порція безпеки.

Пасажири, для яких важлива мобільність салону, будуть вдячні Toyota Sienna за певні опції. Окремої згадки вартує крісло «Auto Access Seat» з електроприводом, яке полегшує доступ до другого ряду. Передбачена у салоні і рампа для інвалідної коляски.

Детально про автомобіль Toyota Sienna

Інтер’єр

Салон Toyota Sienna найкраще описувати, розпочинаючи з простору, а точніше трьох рядів сидінь. Можливий варіант і з двома капітанськими кріслами другого ряду, але тоді кількість місць зменшується з восьми до семи. Топові моделі Limited вміщують виключно сімох людей, так само як версії з повним приводом. Автомобілі 2019 року гарантують кріплення «LATCH» для дитячих крісел, велику кількістю відсіків для зберігання гаджетів і особистих речей та значний вантажний простір позаду третього ряду. Склавши останній ряд і посунувши другий ряд так далеко, як це можливо, можна розраховувати на 3313 літрів. Склавши усі сидіння Toyota Sienna, можна отримати вантажний об’єм у 4247 літрів.

Відео тест-драйв Toyota Sienna 2019 року

Екстер’єр

Модель SE потішить 19-дюймовими колесами, тонованими головними фарами і споейлером з обох боків. Інші представники лінійки не такі показні, що може бути як позитивною, так і негативною рисою, в залежності від вашого смаку. Двері продумані і великі, саме такі, якими мають бути для легкої посадки і висадки. Візуальна складова Honda Odyssey, на приклад, може бути цікавішою, але у простих лініях Sienna проглядається вічна класика. Велика площа скління гарантує відмінну видимість.

Базова комплектація

Мінівен доступний у п’яти комплектаціях: L, LE, SE, XLE і Limited. Базова модель L отримала набір безпеки «Toyota Safety Sense» з системою попередження про можливе зіткнення, системою утримання смуги руху, розумним круїз-контролем, автоматичним дальнім світлом і розпізнаванням дорожніх знаків, плюс клімат-контроль трьох зон, інформаційно-розважальну систему з 6.1-дюймовим сенсорним екраном, Apple CarPlay, і Amazon Alexa. Модель LE має електропривод дверей, електропривод водійського сидіння, покращену інформаційно-розважальну систему та тканинну обшивку легку в очистці.

Опційне обладнання

При бажанні отримати кращий перелік оснащення, варто перейти до моделі вищої комплектації. Так, електропривод багажника, штучна і справжня шкіра обшивки, навігація, люк даху, кнопкове запалювання і система «Driver Easy Speak» доступні у топових моделях. Модель Limited постачається з аудіосистемою «JBL» з 10.0-дюймовим сабвуфером і розважальною системою Blu-ray/DVD з HDMI входами. Додатковою системою безпеки став моніторинг сліпих зон. Систему повного приводу можна додати до переліку оснащення моделі L.

Під капотом

3.5-літровий V6 двигун гарантує 296 кінських сил і 356 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Витрата пального Toyota Sienna перебуває на рівні 13.0 л/100км у міському, 9.4 л/100км у заміському і 11.2 л/100км у змішаному циклах.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Fiat 500 2019
Огляд тест-драйву: Fiat 500 2019
Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2019