Огляд тест-драйву: Ford Edge 2019

4 березня 2019

У поточному модельному році невеликий Ford Edge може похвалитися декількома змінами. Завдяки оновленням кросовер покращив свою позицію, ставши привабливим варіантом класу. Незмінними, між тим, залишилися просторий і стильний салон, хороший перелік стандартного оснащення та динаміка, яка припаде до смаку ентузіастам. Здатен автомобіль впоратися з засніженими дорогами та незначними перешкодами бездоріжжя. Що стосується суперників, то тим, кому потрібен справжній підкорювач бездоріжжя, варто поглянути в сторону Jeep Grand Cherokee, в той час як Honda Pilot стане більш універсальним варіантом.

Огляд тест-драйву: Ford Edge 2019

Вам сподобається

Якщо звичайні кросовери змушують вас позіхати, виразний Edge збадьорить високим рівнем комфорту та оснащення. А модель Edge ST стала першою в історії бренду, яка приміряла емблему, бажану для ентузіастів, адже вона натякає на потужний двигун на 355 коней.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви поміркована людина і не женетеся за сенсаціями, Edge може спантеличити. Хороший рівень економії гарантує Toyota Highlander Hybrid. А нижчими цінами приваблюють Hyundai Santa Fe і Kia Sorento.

Нове у 2019 році

Абсолютно новий, спортивний варіант ST обійшов минулорічну модель Sport. На зміну шестиступінчастій автоматичній коробці передач прийшла восьмиступінчаста. Розширився перелік оснащення, нині в базу входять склоочисники з сенсорами дощу, після аварійне гальмування та інші функції.

Враження від їзди

Що стосується інших змін, то Edge 2019 позбувся 3.5-літрового V6 двигуна. Стандартний 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун цілком справляється зі своїми обов’язками, особливо після додавання п’яти кінських сил. Гарно вписується у нову комбінацію восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Підвіска добре поглинає нерівності дороги, крім того, її жорсткості вистачає для досить жвавого проходження поворотів. Тим, кому базової версії виявиться замало, пропонується нова ST з V6 двигуном. Помітно жвавіший ST здатний доставити задоволення від їзди. Процес подачі потужності динамічний, гідну пару йому складає автоматична коробка передач на вісім ступенів. Шини з хорошим зчепленням та переглянута підвіска дозволяє продуктивному Edge вміло підкорювати повороти з мінімальним креном корпуса. Гальмам вистачає потужності, щоб своєчасно впоратися з масивним кросовером. Між тим, в салоні будуть відчуватися будь-які нерівності дороги. Покупці, які спокусяться на ST виключно через більший двигун будуть розчаровані, адже спортивний варіант не гарантує тієї ж якості, що і стандартний Edge.

Найкращі характеристики

2.7-літровий V6 двигун на 355 кінських сил версії ST дозволить побути ентузіастом будь-якому водію. Зі стандартним повним приводом та покращеної підвіскою у парі новенький V6 робить з компактного кросовера спортивний автомобіль.

Інформаційно-розважальна система Ford не завжди була хорошою, але версія «Sync 3» переродилася, ставши справжнім другом водія. Покращення 2019 року впустили в салон Amazon. А Apple CarPlay/Android Auto нині співпрацюють з додатком «Waze».

Детально про автомобіль Ford Edge

Інтер’єр

Чимало змінилося всередині. Новий роторний селектор звільнив багато місця у центральній консолі. З’явилася бездротова зарядка, яка стала опційною для SEL і стандартною для Titanium. 8.0-дюймовий сенсорний екран, за який раніше треба було доплачувати, нині теж є стандартним. Сидіння ST гарантують надійну підтримку та вставки під замшу. Приладова група має повністю цифрову секцію, якої позбавлені звичайні моделі Edge. Що стосується внутрішнього простору, то його вдосталь як завжди. Багажник Ford Edge вміщує 1110 літрів з розкладеним заднім сидінням та 2078 зі складеним.

Відео тест-драйв Ford Edge 2019 року 

Екстер’єр

Свіжий ніс помітно пожвавив ситуацію попереду, отримавши до того ж стандартні світлодіодні фари. Більшими стали світлодіодні задні фари. Змінам були піддані двері багажного відділення. Свіжим дизайном і додатковим кольорами можуть похвалитися колеса з легкого сплаву. Версія ST доступна з відтінком «Performance Blue». Вона ж отримала чорну решітку радіатора та відповідні капюшони протитуманних вогнів. Позаду виділяються два вихлопних патрубки. Традиційна широка посадка нікуди не зникла, а це означає, що під час паркування і виїзду з гаражу треба бути обережними. Загалом компактні розміри Ford Edge треба все ж брати до уваги.

Базова комплектація

Чимало допоміжних систем стали стандартними. Так, покупець без доплати отримує набір «Ford Co-Pilot360» з попередженням про можливе зіткнення з екстреним гальмуванням, моніторинг сліпих зон, систему допомоги при русі по смузі та автоматичне дальнє світло. Камера заднього виду отримала власний розпилювач омивача. Іншими стандартними елементами стали супутникове радіо, склоочисники з сенсорами дощу, дистанційний старт і відкриття/закриття дверей, точка Wi-Fi та функція доступу і старту без ключа. Обираючи моделі вищої комплектації, можна розраховувати на шкіряну обшивку, 19-дюймові колеса з легкого сплаву, систему «Sync 3» та функцію відкривання дверей багажника без рук.

Опційне обладнання

Система повного приводу доступна усім моделям, для ST вона стандартна. Що стосується допомоги водієві, то набір «Ford Co-Pilot360 Assist+» додасть адаптивний круїз-контроль з функцією стоп/старт, центрування на смузі та електроуправління. Пропонується аудіосистема «B&O Play» на 12 динаміків. Модель SEL можна доповнити панорамним скляним дахом, розеткою, підігрівом передніх сидінь і керма. Комплектацію моделі Titanium можна розширити за рахунок допомоги при паркуванні та підігріву задніх сидінь. Покупці версії ST можуть розраховувати на підігрів/ охолодження задніх сидінь та покращених гальм. Усі моделі можна доповнити розважальною системою для задніх сидінь з двома екранами.

Під капотом

За потужність стандартних Edge 2019 відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 250 кінських. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на передні колеса. Розгін відбувається за 8.0 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.7 л/100км у міському, 8.2 л/100км у заміському та 9.4 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом витрата пального Ford Edge сягне рівня 11.2, 8.4 та 10.3 л/100км відповідно. Спортивному ST дістався 2.7-літровий V6 турбодвигун на 335 кінських сил. Компонується він тією самою коробкою. Привід стандартно повний. Витрата пального становить 12.4 л/100км у місті та 9.0 л/100км за його межами. Дизель для моделей Ford Edge 2019 недоступний.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Escape 2019
Огляд тест-драйву: Ford Escape 2019
Огляд тест-драйву: Kia Cadenza 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Cadenza 2019