Огляд тест-драйву: Ford Edge 2021

4 жовтня 2021

Edge 2021 року - це кросовер середнього розміру, який знаходиться посередині лінійки позашляховиків Ford. Escape занадто малий, а трирядний Explorer занадто великий? Можливо, Edge вам підійде. 

Купити новий Форд Едж 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

В 2021 році Едж отримав більший інформаційно-розважальний екран з інтерфейсом Ford Sync 4, найактуальнішою системою, яку може запропонувати автовиробник. Це додається до інших позитивних якостей Ford Edge, таким як місткий і висококласний салон та пристойні технічні характеристики.

Нове в 2021 році 

  • новий 12-дюймовий сенсорний екран замінює попередній 8-дюймовий екран;
  • оновлена інформаційно-розважальна система Ford Sync 4 стала стандартною;
  • задні парктроніки додані в усі комплектації.

Кому варто купити? 

Позашляховик Ford Edge викликає суперечливе враження. Зовнішній вигляд не виділяється чимось особливим, але все одно виглядає красиво. Те ж саме можна сказати й про інтер'єр: він не надто яскравий і вишуканий, але досить привабливий, і, найголовніше, зручний та добре оснащений. 2,0-літровий двигун під капотом забезпечує високу продуктивність і непогану економність, може управляти як передніми, так і всіма чотирма колесами. Водіння Edge не така спортивне, як у деяких з його японських конкурентів, але він досить зручний для тривалих поїздок. 

Вердикт простий: Edge пропонує "багато автомобіля" за порівняно невеликі гроші. Список стандартних функцій вражає, нова інформаційно-розважальна система Sync 4A і 12-дюймовий дисплей зручні у використанні, довгий список технологій допомоги водієві вам точно сподобається. У Ford Edge також багато пасажирського простору та величезний багажник. Обов'язково подумайте над тим, щоб купити новий Форд Едж, якщо вибираєте авто в цьому сегменті. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Оновлений Ford Edge 2021 року має кілька вартих уваги змін, серед яких нові кольори кузова та покращена інформаційно-розважальну систему. Всі комплектації отримали свіжий дизайн коліс, а до палітри кольорів кузова додалися два відтінки сірого. Для додаткової безпеки задні парктроніки тепер входять в стандартну комплектацію. 

Найважливіша новинка 2021 року - це оновлена інформаційно-розважальна система Sync 4 з великим 12-дюймовим дисплеєм. Якщо гаманець дозволяє, чому б не придбати новий Форд Едж? Якщо хочете заощадити, подивіться б/у варіанти Форд на автобазарі.

Ford Edge або Ford Escape

Ford Escape був повністю перероблений до 2020 року і все ще виглядає таким свіжим. Цей кросовер-позашляховик менший, ніж Edge, тому він буде мати сенс тільки для тих, кому не потрібен додатковий простір, що надає Edge. Під капотом Escape ви знайдете 1,5-літровий трициліндровий двигун EcoBoost потужністю 181 к.с. з турбонаддувом. Це робить Escape на дио бадьорим при меншій витраті палива. Завдяки компактним розмірам та меншій вазі поїздка доставляє багато задоволення. І, все ж, Edge залишається зручнішим в тривалих поїздках. В Escape не так багато місця, але в цілому це кращий автомобіль.

Ford Edge 2021 або Ford Explorer

Edge знаходиться нижче Explorer в лінійці позашляховиків Ford. Explorer може вмістити до семи осіб, а також оснащений рядом більш потужних двигунів. Під капотом Explorer ви можете вибирати між 2,3-літровим чотирициліндровим двигуном EcoBoost, який розвиває 300 к.с., або 3,0-літровим V6 з подвійним турбонаддувом, який видає до 400 к.с. у версії ST. Explorer пропонує більше можливостей майже у всіх параметрах: у нього вища буксирна здатність і пасажиромісткість, а також краще обладнання. Врешті-решт, покупцеві доведеться вирішувати, чи потрібні йому додаткові сидіння і елементи розкоші, такі як стандартний трьохзонний клімат-контроль. Або достатньо Ford Edge.

Салон

Як і будь-який інший автомобіль цього класу, Ford Edge обіцяє комфортно розмістити п'ятьох. Насправді двом пасажирам буде набагато краще на задньому ряду. 

Салон Ford Edge не виглядає на рівні конкурентів з Японії, такими як красиво оформлена Mazda CX-5. Дизайн інтер'єру здається явно застарілим, а якість матеріалів викликає багато претензій. 

Багажник - ось що хвилює більшість покупців в цьому сегменті. Ford Edge може запропонувати досить практичності, розміри вантажного відсіку та вантажопідйомність вражають. Він забезпечує 1110 л простору позаду другого ряду, затьмарюючи Mazda CX-5 і Nissan Murano. Опустіть спинку 60/40 з відкидним підлокітником, і цей показник зросте до величезних 2078 л.

Дрібні предмети можна зберігати в масивній консолі підлокітника, "бардачку" з боку пасажира, великих дверних кишенях і кишенях для карт спинки обох передніх сидінь. Також є місце для телефону та ключів, а також всього вісім підсклянників. 

У цьому позашляховику встановлена мультимедіа Edge Sync 3 - одна з кращих інформаційно-розважальних систем. Більшість її функцій працюють добре, особливо голосове управління. Графіка чітка, а функція масштабування дуже зручна під час використання навігаційної системи.

Apple CarPlay/Android Auto та точка доступу Wi-Fi 4G входять в стандартну комплектацію. Є два порти USB на передній панелі, кілька розеток на 12 В і навіть додаткова розетка в побутовому стилі. 

Відео тест-драйв Ford Edge 2021 року

Технічні характеристики 

Ford Edge доступний з одним варіантом двигуна і трансмісії. На відміну від деяких зі своїх конкурентів, які до сих пір використовують надійні безнаддувні V6, Ford пропонує власникам потужний 2,0-літровий чотирициліндровий турбований мотор, який видає 250 к.с. і 275 Нм крутного моменту. Показник потужності знаходиться між 280 к.с. у Honda Passport і 260 к.с. у Nissan Murano, але Ford видає більше крутного моменту, ніж вони обидва. Вся різниця в тому, де ця сила створюється. Японських суперників доведеться розігнати, щоб відчути максимальну потужність, а Ford без особливих зусиль тягне з будь-якої передачі на більшості швидкостей. 

У парі з турбованим силовим агрегатом працює восьмиступінчастий автомат. Така пара розганяє автомобіль до 100 км/год за 7,5 секунди.

Двигун з турбонаддувом під капотом Edge може бути чотирициліндровим, але насправді не є помітно економнішим за своїх конкурентів V6 без наддуву. Витрата палива Ford Edge становить в середньому 8.9 л/100 км. 

Якщо позашляховик може рухатися по прямій, робити лівий і правий поворот та не розливати каву при проїзді "лежачих поліцейських", більшість водіїв вважатимуть його хорошим. Схоже, Ford керувався саме такими критеріями, коли розробляв підвіску і шасі Edge. Враження від водіння нудні. Направте Edge звивистими дорогами на швидкості, і ви відчуєте мінімальний крен кузова, але недостатня поворотливість з'явиться раніше і зведе нанівець будь-яке задоволення. Налаштування підвіски покликані забезпечити комфорт як у седана. 

Незважаючи на порцію критики на адресу манер поїздки Форд Едж, він має тихий салон і комфортабельні сидіння. Це гарантує задоволення від водіння на далекі маршрути.

Безпека

За результатами краш-тестів Ford Edge від NHTSA позашляховик отримав п'ятизірковий загальний рейтинг і чотиризірковий рейтинг в випробуванні на перекидання. 

Розміри і вага 

Розмір Ford Edge сподобається сім'ям, які потребують просторий автомобіль. Довжина Edge становить 4.8 м, ширина - 1.92 м без урахування бічних дзеркал, а висота - 1,73 м. Споряджена маса коливається від 1795 до 1870 кг.

Можливі комплектації 

У 2021 році в продажу представлені чотири комплектації Форд Едж комплектації: SE, SEL, ST-Line і Titanium.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Niro 2021
Купити новий автомобіль Кіа Ніро 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий Джип Гладіатор 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jeep Gladiator 2021