Огляд тест-драйву: Kia Niro 2021

1 жовтня 2021

Kia Niro - компактний кросовер. Він пропонує відмінну керованість і практичність, подібну позашляховику, але з додатковою перевагою у вигляді економії палива гібридного рівня.

Купити новий автомобіль Кіа Ніро 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

З Niro ви отримуєте зручний, відносно просторий салон, який краще оснащений, ніж у більшості інших конкуруючих гібридів. Хоча він не так економний, як лідери сегменту, але компенсує це привабливими технологічними функціями, в тому числі одними з кращих передових засобів допомоги водієві в своєму класі.

Нове в 2021 році 

  • доступний бездротовий зв'язок для Apple CarPlay і Android Auto;
  • представлений більш просунутий круїз-контроль на основі навігації;
  • система сповіщення присутності пасажирів на задніх сидіннях тепер входить в стандартну комплектацію.

Кому варто купити? 

В цьому класі гібридних авто є кілька хороших варіантів, і Niro - один з них. Кіа Niro не поступається в якості більшим конкурентам, але при цьому його ціна помітно нижча. Це робить кросовер привабливим для тих, кому не потрібно багато місця. Коротше кажучи, цей автомобіль невеликий, але практичний, і він виділяється в найважливішому для гібридів параметрі - економії палива.

Niro - стильний кросовер з сучасними функціями і технологіями безпеки, які в сукупності роблять його ідеальним сімейним варіантом. Придивіться до нього ближче. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Після безлічі оновлень в минулому році Кіа продовжила покращувати гібрид Ніро в 2021 році. Оповіщення про пасажирів ззаду тепер є стандартною функцією, а моделі з восьмидюймовим інформаційно-розважальним дисплеєм поставляються з бездротовим Apple CarPlay/Android Auto. Хоча нові зручні опції роблять модель кращою за попередника, з метою економії можна подивитися б/у Niro

Kia Niro або Kona EV Hyundai

Hyundai Kona EV є сильним конкурентом в гібридному та електричному класі SUV. У нього більший запас ходу, ніж у повністю електричного Kia Niro EV 2021 (415 км проти 385 км), і довший список стандартних функцій безпеки. З іншого боку, Kia, має плавніший хід, просторіші салон і багажник. Вибір залежить від ваших пріоритетів і особистої симпатії до бренду.  

Kia Niro або Kia Sportage

Не гібридний Kia Sportage представляє клас компактних позашляховиків, тому пропонує більше місця, ніж малолітражка Ніро. Sportage також комплектується повним приводом. Ці два автомобіля схожі за характеристиками і якістю інтер'єру, і у них зіставні стартові ціни. Якщо вам дуже важлива економія палива, Niro - очевидний вибір. В іншому випадку, ймовірно, буде краще з великим Sportage.

Салон

Ця Kia вміщує п'ять чоловік. Попереду сидіння Niro мають достатньо місця для більшості дорослих. Задні крісла теж зручні, і люди високого зросту можуть їздити там, не відчуваючи себе обмеженими.

Kia відмінно попрацювала над інтер'єром Niro. Якість збірки висока, а поєднання твердих і приємних на дотик матеріалів використано таким чином, щоб салон виглядав і відчувався добре зібраним. В цілому інтер'єр кросовера Kia Niro гідний для сегмента. 

Завдяки тому, що акумулятор Niro зберігається під задніми сидіннями, а не в вантажному відсіку, практичність знаходиться на відносно пристойному рівні в порівнянні з конкурентами. Niro пропонує 550 л корисного простору. Багажне відділення розширюється до 1543 л зі складеними задніми сидіннями.

Рішення для зберігання в салоні включають в себе кошик для дрібних речей в передній центральній стійці, два підсклянники і досить великий відсік центрального підлокітника. Є “бардачок” на стороні пасажира, бічні дверні кишені, в які можна тримати пляшки, кишені на спинках сидінь і два підсклянники в центральному задньому підлокітнику.

Інформаційно-розважальна система в стандартній комплектації нового Kia Niro складається з восьмидюймового сенсорного екрану. Зображення, які він відображає, чіткі. Мультимедіа підключена до AM/FM/MP3-сумісної стереосистеми і стандартної звукової системи з шістьма динаміками, має повну інтеграцію зі смартфоном за допомогою бездротового зв'язку Android Auto і Apple CarPlay, а також потокову передачу звуку по Bluetooth, роботу в режимі гучного зв'язку і розпізнавання голосу. 

Відео тест-драйв Kia Niro 2021 року

Технічні характеристики 

Niro оснащений 1,6-літровим чотирициліндровим двигуном і електродвигуном, які в сукупності виробляють 139 кінських сил. Багато гібридів поставляються з безступінчатим автоматичною коробкою передач, але трансмісія Niro - це шестиступеневий автомат з подвійним зчепленням. 

Kia Niro EV - це повністю електричний автомобіль. Він оснащений 201-сильним електродвигуном і одношвидкісною коробкою передач. 

Niro не вразить вас своїм прискоренням, але він набирає швидкість досить добре, щоб без особливих проблем впоратися практично з будь-якою дорожньою ситуацією, включаючи обгін на шосе. Розгін до 100 км/год займає 9.5 секунд. 

У моделі EV розгін кращий, 7.8 секунд. Однак перемикання передач не таке плавне, як могло б бути.

Коли справа доходить до економних позашляховиків, важко перевершити Niro. Стандартний гібрид споживає 4.9 л/100 км. PHEV і електричні моделі також вражають економністю. Плагін-гібрид Кіа Ніро витрачає 5.1 л/100 км на бензині та еквівалент 2.2 л/100 км при використанні електроенергії. Він може проїхати до 42 км, перш ніж перейде в режим ДВЗ. 

Кіа Ніро електро має запас ходу 385 км.

Плагін-гібрид Niro може зарядитися від стандартної електричної розетки приблизно за 2,5 години. Niro EV 2020 року потребує майже 60 годин для зарядки від побутової розетки і близько 9,5 годин для зарядки за допомогою пристрою на 7,2 кВтг.

Рекуперативні гальма Niro також збирають енергію, заряджаючи акумулятор кожен раз, коли ви натискаєте педаль гальма.

Кіа Ніро має відмінні характеристики поїздки. Кросовер забезпечує комфортний рух нерівним асфальтом, хоча часом в салоні буває трохи шумно. Він напрочуд добре керується, залишаючись посадженим на поворотах і забезпечує малий радіус повороту, що спрощує маневри. Педаль гальма трохи м'яка, що призводить до тривалішого, ніж очікувалося, часу зупинки.

Безпека

IIHS оцінив безпеку Kia Niro 2021 року найвищим балом «Добре» у всіх своїх шести краш-тестах.

Розміри і вага 

Довжина Niro дорівнює 4.35 м. Споряджена маса кросовера коливається від 1406 до 1748 кг.

Можливі комплектації 

Kia Niro 2021 року випускається в шести комплектаціях: LX, LXS, Touring, Touring Special Edition, EX і EX Premium.  Модель існує в варіанті гібрида, плагін-гібрида і повністю електричного авто.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Velar 2021
Купити новий автомобіль Рендж Ровер Велар 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий Форд Едж 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Edge 2021