Огляд тест-драйву: Jeep Gladiator 2021

5 жовтня 2021

Jeep Gladiator 2021 - унікальний представник пікапів середнього класу. Якщо коротко, це пікап-версія Wrangler. Потужна позашляхова машина робить майже все, що на що здатний Jeep Wrangler. Але при цьому Гладіатор залишається практичним авто з хорошою вантажопідйомністю і характеристиками буксирування. 

Купити новий Джип Гладіатор 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Салон Jeep Gladiator красивий та зручний. Він також пропонує просторіше заднє сидіння, ніж будь-який з його найближчих конкурентів. І не забувайте: це єдиний пікап з відкидним верхом.

Нове в 2021 році 

В 2021 році Джип Гладіатор отримав опціональний дизель V6.

Кому варто купити? 

Це пікап Jeep. Чи потрібно говорити більше? Якщо підходити до вибору машини із запитом "мені потрібен пікап", Gladiator повністю йому відповідає. Цей Джип поєднує кращі характеристики позашляховика і пікапа в одній моделі. 

Нове або б/у авто? 

В цьому році Jeep Gladiator отримав серйозну зміну в комплектації. У лінійці двигунів з'явився повністю новий 3,0-літровий двигун V6 EcoDiesel. Він виробляє 260 кінських сил, що на 25 к.с. менше існуючого безнаддувного V6. Його "фішка" - додатковий крутний момент 246 Нм. Ви напевно помітите цю різницю. Інша важлива новина полягає в тому, що постійний повний привід тепер доступний на всіх моделях Gladiator.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

До лінійці моделі 2021 року додано кілька нових спеціальних випусків: The Gladiator 80th Anniversary, Willys і Texas Trail. 

Jeep Gladiator або Ford Ranger

Ford Ranger приводиться в рух чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 270 к.с. і може буксирувати до 3400 кг, що трохи менше, ніж максимум Gladiator в 3470 кг. Обидва пікапа оснащені зручними мультимедійними системами з сенсорним екраном, але інтер'єр Ranger виглядає застарілим в порівнянні з Gladiator. Дизельний двигун Gladiator дає Jeep невелику перевагу в економії палива. Якщо вас цікавить тільки бензин, вибирайте Ranger

Jeep Gladiator або Toyota Tacoma

Tacoma - ще один пікап середнього розміру з хорошими позашляховими якостями. Він коштує дешевше, пропонує більше варіантів поєднання кабіни та вантажної платформи, а також заслужив репутацію надійного авто. Toyota може перевозити довгі вантажі на своїй 1.82-метровій платформі, але Jeep в комплектації з 3.6-літровим двигуном V6 здатний буксирувати більше.

Tacoma пропонує довший набір функцій безпеки, але Gladiator новіший та цікавіший. Все зводиться до того, що ви хочете від пікапу. Якщо вам потрібен надійний автомобіль, який доставить вас туди і назад, Toyota - ваш правильний вибір. Але якщо вам потрібно заявити про себе та відправитися в пригоди, Jeep - кращий варіант. Це той пікап, який буде долати пустельні стежки і підніматися скелями. Він приверне загальну увагу, куди б ви не поїхали.

Салон

Оскільки існує тільки один тип кузова, всі версії Gladiator з легкістю вміщують п'ятьох людей. Простір в салоні цього Джипа вражає. Якщо ж пасажири скаржаться на вільний простір над головою, просто зніміть дах, і ви забезпечите миттєвий доступ до нескінченних сантиметрів.

Задні сидіння усувають давню проблему, яку всі відчувають з пікапами. Ви можете або перевозити пасажирів, або їхати за покупками. Ви не можете зробити і те, і те одночасно. Завантаження покупок на багажну платформу призведе до епічного безладу, а це значить, що заднє сидіння - єдине логічне місце для пакетів. В Gladiator можна підняти подушки задніх сидінь і отримати ряд надійних ящиків для зберігання. А на кріслах зручно розмістяться пасажири. 

Як і слід було очікувати від автомобіля зі знімним дахом і дверима, головний акцент інтер'єру - довговічність. Базові моделі отримують тканинні сидіння і уретанове кермо, шкіра доступна в дорожчому діапазоні. Кожна спеціальна версія має свою кольорову гаму салону з ефектними деталями: прострочку, вишивкою, тисненням.

Jeep не пропонує різні розміри вантажної платформи, як інші виробники. Це обмежує його практичність. Об'єм багажника заявлений як 1005 л. Gladiator в версії Sport має максимальне корисне навантаження 770 кг. 

Салонне сховище складається з декількох відділень для дрібних предметів. У всіх комплектаціях є центральний підлокітник з речовим ящиком і підсклянниками спереду та ззаду.

Мультимедіа Джип Гладіатор теж залежить від обраної комплектації. Sport пропонує базову п'ятидюймову версію інформаційно-розважальної системи Uconnect. Вона оснащена слотом для SD-карти, портами USB, потоковою передачею Bluetooth і вісьмома динаміками, але не сумісна з Apple CarPlay або Android Auto. Починаючи з Sport S, ви отримуєте семидюймову систему Uconnect з Apple CarPlay, Android Auto і голосовими командами. 

Інформаційно-розважальна система з діагоналлю 8,4 дюйма доступна в якості додаткової опції в складі пакету Radio і Premium Audio Group. Також включені навігація, HD Radio, SiriusXM Traffic та аудіосистема Alpine Premium Sound потужністю 552 Вт з дев'ятьма динаміками і багато іншого. 8,4-дюймова інформаційно-розважальна система входить в стандартну комплектацію спеціальних моделей 80th Anniversary і High Altitude, але моделі на базі Overland, Mojave і Rubicon можуть оснащуватися нею за допомогою додаткового пакету.

Відео тест-драйв Jeep Gladiator 2021 року

Технічні характеристики 

3,6-літровий атмосферний двигун V6 Pentastar від Jeep є стандартним для Gladiator. Він здатний розігнати позашляховик до 100 км/год на годину за 7,2 секунди. 

Нововведення 2021 року: тепер ви можете замовити 3,0-літровий турбодизель V6, потужністю 260 к.с. і додати його до кожної моделі в лінійці за додаткову плату.  

Обидва двигуни Gladiator налаштовані на забезпечення низького крутного моменту. Шестиступінчаста механічна коробка передач входить в стандартну комплектацію. Якщо ви хочете Jeep Gladiator з восьмиступінчастим автоматом, доведеться доплатити.  

Jeep Gladiator з 3,6-літровим двигуном V6 має витрату палива близько 13.4 л/100 км. Варіант з дизельним мотором споживає 9.8 л/100 км. 

Повний привід Джип Гладіатор потребує окремої уваги. Виробник пропонує три різні системи:

  • Command-Trac, стандартний для версій Sport, Overland і Mojave. Це стара школа неповної системи 4WD з заднім приводом, 4WD High і 4WD Low. Це базове налаштування, яке добре працює;
  • Selec-Trac. Він має ті ж режими руху, що і стандартна установка, але з однією додатковою опцією. У базовій системі 4WD міжосьовий диференціал постійно заблокований та розподіляє потужність 50:50 між передньою та задньою віссю. Selec-Trac пропонує режим 4WD High з розблокованим міжосьовим диференціалом. Це дозволяє передній і задній осям працювати незалежно;
  • Rock-Trac. Ви отримуєте ті ж режими руху, але з наднизькою пониженою передачею. В якості додаткового бонусу ви також можете від'єднати стабілізатор поперечної стійкості для збільшення артикуляції коліс в істинному стилі Jeep.

Коротше кажучи, у Jeep Gladiator є система повного приводу для будь-якої дорожної ситуації. Якщо вам потрібен пікап, що забезпечує оптимальне зчеплення з дорогою на високих швидкостях на асфальті, Selec-Trac - кращий варіант. Для серйозного бездоріжжя вибирайте Rock-Trac.

Як і Вранглер, Гладіатор страждає поганими манерами на дорозі. Певною мірою це можна пробачити, враховуючи, що він був побудований з урахуванням бездоріжжя.

Gladiator - чемпіон, коли тротуар перетворюється в бруд. Він володіє достатньо високим дорожнім просвітом і відмінним зчепленням, щоб долати будь-які перешкоди. Довша колісна база Gladiator робить його менш маневреним на крутих трасах, ніж Wrangler. Це потрібно враховувати. 

Керованість на асфальті скомпрометована тими ж гігантськими шинами і міцною передньою віссю, які роблять Gladiator чудовим позашляховиком. Рульовому управлінню не вистачає точності, а бічний вітер і колії вимагають деякої уваги. Однак в цілому керувати ним легше, ніж Wrangler.

Безпека

NHTSA не проводило ретельної перевірки Jeep Gladiator, тому в даний час у нього немає загального рейтингу безпеки.

Розміри і вага 

Джип Гладіатор має такі габарити: довжину 5.54 м, ширину 1.87 м і максимальну висоту 1.93 м в моделях Rubicon з м'яким верхом. Залежно від комплектації цей показник може становити всього 1.85 м в версії з жорстким дахом. 

Gladiator Sport з неповною системою повного приводу та механічною коробкою передач - найлегший, його вага становить 2109 кг. Найважча модель - Rubicon з автоматичною коробкою передач має споряджену масу 2300 кг. 

Можливі комплектації 

Jeep Gladiator 2021 року - це чотиридверний п'ятимісний пікап середнього розміру. Він поставляється тільки в конфігурації з кабіною екіпажу, доступною в чотирьох комплектаціях: Sport, Overland, Rubicon і Mojave.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Edge 2021
Купити новий Форд Едж 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий Ніссан Армада 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Armada 2021