Огляд Ford Edge 2023: практичний і потужний

17 листопада 2023

Edge - середньорозмірний дворядний позашляховик, який має що запропонувати покупцям. Просторий салон, великий багажник, проста мультимедіа з 12-дюймовим сенсорним екраном, стандартний повний привід та потужні двигуни входять до списку очевидних переваг. Але Форд Едж 2023 має серйозних конкурентів: Honda Passport, Toyota RAV4, Mazda CX-5, Hyundai Hyundai Santa Fe. Щоб конкурувати з ними, потрібно бути бездоганним. Чи витримає суперництво Edge?

Шукати позашляховик Форд Едж 2023 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2023 році

Без істотних змін.

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте комфортний і практичний кросовер з широким спектром функцій, Ford Edge 2023 може бути хорошим варіантом. Цей позашляховик приємний в керуванні та забезпечує достатню потужність у більшості дорожніх ситуацій.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Едж не отримав помітних змін до 2023 року. Тому, можна пошукати вживані варіанти. Масштабно оновлений Ford Edge був в 2019 року. В минулому році виробник зробив стандартним повний привід для усіх специфікацій. 

Ford Edge або Ford Explorer

Explorer - це великий позашляховик, тому має кілька переваг над Edge. Explorer пропонує більше пасажирського та вантажного простору, три ряди сидінь і потужніші двигуни. Він також може буксирувати важчі причепи, ніж Edge. Водночас Експлорер має старішу інформаційно-розважальну техніку. У обох позашляховиків однаковий недолік: дешеві на вигляд інтер’єри зі змішаних матеріалів.

Ford Edge або Kia Sorento

Трирядний Kia Sorento має більш сучасний та висококласний інтер’єр і нижчу початкову ціну, ніж Форд Едж. Проте Sorento програє в параметрі вантажного простору. Багажник особливо малий за третім рядом. Обидва позашляховики пропонують збалансовану динаміку та керованість, але Edge має більш досконалу трансмісію та потужніші двигуни.

Ford Edge або Honda Passport

Honda Passport - це дворядна версія моделі Pilot. Позашляховик Хонда радує зручними сидіннями і великим внутрішнім простором. Двигун V6 під капотом Passport пропонує достатньо потужності, хоч і не зрівняється з Edge ST та його V6 з турбонаддувом. І це може бути причиною купити новий Форд Едж.

Салон

Салон Ford Edge вміщує п'ять осіб. У першому ряду достатньо місця, а сидіння зручні. Другий ряд також просторий, хоча й поступається в комфорті першому. Як і в більшості авто цього сегменту, на задньому сидінні може бути тісно трьом дорослим.

Інтер’єр Edge виглядає непогано, хоча на фоні конкурентів може здатися застарілим. Для оздоблення салону використана тканина, матеріал під назвою ActiveX та натуральна шкіра в топових моделях.

 

 

Стандартна 12-дюймова сенсорна інформаційно-розважальна система Edge у стилі планшета працює добре. Програмне забезпечення Ford SYNC 4A забезпечує чітку графіку та зручні налаштування. Мультимедіа доповнена бездротовим зв’язком Apple CarPlay/Android Auto, супутниковим радіо SiriusXM, бездротовим оновленням і двома портами USB для інтелектуальної зарядки. Радіоприймач AM/FM, потокова передача Bluetooth і роз’єм аудіовходу також є стандартними, як і зв’язок 4G LTE Wi-Fi і звукова система з шістьма динаміками. Специфікація Titanium оновлює стерео до Bang&Olufsen із 12 динаміками. 

Ford Edge пропонує багажник об'ємом 1110 л. Максимальний вантажний простір складає 2078 л. Дрібні речі можна зберігати у масивній консолі підлокітника, ящику з боку пасажира, великих дверних кишенях і кишенях для карт на спинках обох передніх сидінь. Також є місце для телефону та ключів на верхньому лотку приладової панелі,  загалом є вісім підсклянників. На центральній консолі також є невеликий відсік для речей.

Відео тест-драйв Ford Edge 2023 року

Технічні характеристики

Ford Edge 2023 стандартно поставляється з 2,0-літровим бензиновим турбованим двигуном потужністю 250 к.с. і восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Двигун без зусиль “тягне” з будь-якої передачі на більшості швидкостей та справляється з завданнями як в місті, так і на шосе. Розгін до 100 км/год займає 6,8 секунд.

Топова модель ST оснащена твін-турбо V6 потужністю 335 “конячок” у парі з семиступінчастою АКПП. Повний привід є стандартним для всіх комплектацій.

Витрата пального Ford Edge:

  • 10,2 л/100 км з 2,0-літровим двигуном,
  • 11,2 л/100 км з V6.

Позашляховик не вразить вас спортивними манерами. Проте кермування точне і зручне в маневруванні містом. Едж легко справляється з нерівностями на дорозі, а салон добре ізольований від зовнішніх шумів. Це робить його чудовим автомобілем для тривалих подорожей.
 

 Характеристики Ford Edge 2023 
 Потужність   250 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,8 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Середня витрата палива   10,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   70 л 

Безпека

В стандартний набір технологій безпеки Ford Edge входить безліч опцій. Це світлодіодні фари, круїз-контроль, камера заднього виду та допомога під час старту на схилі. Пакет Ford Co-Pilot 360 включає моніторинг сліпих зон із попередженням про перехресний рух, систему підтримки смуги руху, попередження про лобове зіткнення та систему сповіщення SOS після аварії. Топові комплектації доступні з адаптивним круїз-контролем і центруванням смуги руху, вдосконаленою активною системою допомоги під час паралельного та перпендикулярного паркування заднім ходом.

Розміри та вага

  • Колісна база - 285 см,
  • Довжина - 480 см,
  • Ширина - 193 см,
  • Висота - 173 см.

Споряджена вага Едж коливається від 1869 до 2017 кг.

Можливі комплектації

Форд Едж доступний в 5 комплектаціях: SE, SEL, ST-Line, Titanium і ST.

Попередній огляд Огляд Maserati Levante 2023: особливий стиль
Вибрати позашляховик Мазераті Леванте 2023 на AUTOMOTO.UA
Вибрати позашляховик Мерседес ГЛЕ-клас 2023 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Mercedes-Benz GLE-Class 2023: стиль та інновації