Огляд Ford Escape 2023: практичний варіант

24 травня 2023

Ford Escape 2023 виправдовує очікування покупців від компактного позашляховика. Просторий салон з дуже зручними сидіннями, місткий багажник, багато технологій та економні двигуни - це солідний перелік переваг. Але цього може бути недостатньо, щоб перемогти конкурентів. Чи є в нового Форд Ескейп 2023 ще якісь “фішки”, щоб привабити покупця?

Вибрати новий кросовер Форд Ескейп 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Оновлений дизайн кузова,
  • Нова інформаційно-розважальна система Sync 4 із збільшеним сенсорним екраном,
  • Нові рівні комплектацій.

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте в компактному позашляховику простір та універсальність, а не стиль, продуктивність і розкіш, варто звернути увагу на Escape.

 

Дивіться також каталоги:

Форд оновив екстер'єр Escape. Кросовер 2023 модельного року  виглядає агресивніше та спортивніше завдяки широкій радіаторній решітці та суцільній лінії оптики. Безліч нових дизайнів коліс змінюють вид збоку. Всі специфікації перейшли із інформаційно-розважальної системи Sync 3 на Sync 4. Новий інтерфейс підтримує бездротове оновлення, бездротові Apple CarPlay і Android Auto стали стандартними. Тепер усі версії оснащені 8,0-дюймовим цифровим дисплеєм, який на деяких моделях можна збільшити до 12,3-дюймового. Також розширилась актуальна лінійка комплектацій до семи варіантів:  Base, Active, PHEV, ST-Line, ST-Line Select, Platinum і ST-Line Elite.

Ціна Форд Ескейп 2023 починається з $28 000.

Ford Escape або Hyundai Tucson

Hyundai Tucson має преміальніший салон, і поставляється з більшою кількістю стандартних функцій, ніж Escape. Він також пропонує кращу динаміку ходу та керованості. Обидва кросовери економні та місткі. У Tucson ви отримуєте єдиний варіант двигуна, тоді як у Ескейп перевагою є потужніший доступний двигун. Водночас, Тусон перевершує конкурента у багатьох параметрах і, безумовно, вартий уваги.

Ford Escape або Toyota RAV4

Toyota RAV4 - практичний компактний позашляховик, який чудово підходить на роль сімейного авто. Обидва кросовери пропонують просторі та комфортні салони, економну витрату пального та прості у використанні інформаційно-розважальні системи. І у них схожі недоліки: шумні базові двигуни з дещо недостатньою потужністю, хоча Ford пропонує додаткових “коней” в якості опції. Однак RAV4 запропонує більше стандартних функцій та простору для вантажу, привабливіше керування. Вибір залежить від пріоритетів та лояльності до конкретного бренду.

Салон

Салон Ескейп з комфортом вміщує п'ятьох людей. Обидва ряди сидінь пропонують достатні підтримку та простір. 

Інтер'єр Ford Escape 2023 добре продуманий та якісний. Попри це, помітно багато твердого пластику, а деякі ручки та кнопки виглядають дешевими. В початковй моделі ви отримуєте салон з чорного текстилю. Топові комплектації пропонують оздоблення м’якими на дотик поверхнями та здаються більш преміальними.

 

 

Інформаційно-розважальна система була повністю оновлена до 2023 року та має переваги від нової архітектури та нового покоління програмного забезпечення Ford Sync 4, яке підключено до хмари та підтримує оновлення повітрям. 

Чотири нижні комплектації оснащені 8-дюймовим сенсорним екраном із бездротовими Apple CarPlay і Android Auto, точкою доступу Wi-Fi 4G LTE, двома портами USB і аудіосистемою з шістьма динаміками. Ці версії також мають безліч додаткових фізичних елементів керування, які дозволяють швидко й легко регулювати аудіо та клімат. Перехід до більшого дисплея означає зникнення багатьох із цих ручок і кнопок. 

Комплектації Active, ST-Line і ST-Line Select додатково отримують SiriusXM і два порти USB на задній панелі, а також додатковий доступ до більшого 13,2-дюймового сенсорного дисплея з навігацією. Великий екран є стандартним для Platinum і ST-Line Elite.

Вантажний простір Ford Escape повністю конкурентоспроможний у своєму класі: 1060 л за другим рядом (974 л у гібридах) та 1851 л зі складеними задніми сидіннями.

Відео тест-драйв Ford Escape 2023 року

Технічні характеристики

Форд Ескейп 2023 доступний з різними типами двигунів. Кросовер оснащується:
базовим 1,5-літровим трициліндровим двигуном потужністю 180 к.с. у трьох нижніх комплектаціях,

  • 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 250 к.с.,
  • гібридною установкою з 2,5-літровий чотирициліндрового атмосферного двигуна і електромотор для системної потужності 192 к.с.,
  • плагін-гібридною установкою з 2,5-літрового чотирициліндрового двигуна та двох електродвигунів, які разом створюють 210 к.с.

Традиційні силові агрегати працюють в парі з автоматом-восьмиступкою, гібрид та PHEV - з CVT.
 

 Характеристики Ford Escape 2023 
 Потужність   181 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,7 с 
 Максимальна швидкість   196 км/год 
 Середня витрата палива   7,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   56 л 

Безпека

Стандартні функції безпеки Форд Ескейп включають 7 аербегів, ABS, контроль стабільності, контроль тиску в шинах, камеру заднього виду. На додаток до цього, усі Escape оснащені набором систем допомоги водієві Ford Co-Pilot360 і мають стандартне попередження про лобове зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, розпізнавання пішоходів, попередження про виїзд зі смуги руху, систему підтримки смуги руху, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух, доступ без ключа та автоматичні світлодіодні фари з автоматичним дальнім світлом. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 269 см,
  • Довжина - 458 см,
  • Ширина - 188 см,
  • Висота - 168 см.

Важить Ескейп від 1489 кг до 1607 кг.

Можливі комплектації

Купити Форд Ескейп 2023 можна в комплектаціях Base, Active, PHEV, ST-Line, ST-Line Select, ST-Line Elite та Platinum.

Попередній огляд Огляд Audi A6 2023: лаконічний та технологічний
Вибрати новий седан Ауді А6 2023 року на Automoto.ua
Вибрати позашляховик Мазда СХ-9 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Mazda CX-9 2023: елегантність та динамічність