Огляд Mazda CX-9 2023: елегантність та динамічність

26 травня 2023

Трирядний середньорозмірний Mazda CX-9 2023 року — це наразі найбільший позашляховик у модельному ряду бренда. Він розташований в лінійці вище свіжої Mazda CX-50. Однак на горизонті вже з'явився абсолютно новий трирядний позашляховик-кросовер під назвою CX-90 2024 року. Та поки Mazda все ще пропонує CX-9, розгляньмо його детальніше.

Вибрати позашляховик Мазда СХ-9 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Припинено випуск комплектації Sport.
  • Пакет Touring Premium більше не доступний.

Кому варто купити?

Вам варто купити Мазда CX-9 2023, якщо шукаєте динамічний, маневрений, спортивний та, водночас, практичний позашляховик з трьома рядами сидінь.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2023 році Mazda зробила версію Touring базовою комплектацією. Це означає, що деякі функції стали новим стандартними: шкіряне оздоблення, капітанські крісла другого ряду, бездротова зарядна панель для смартфона, люк з електроприводом.

Механічно автомобіль не змінився з минулого року. Позашляховик актуального покоління з'явився на ринку в 2016 році, тому асортимент вживаних варіантів достатній. Відгуки про Мазда СХ-9 розкажуть про особливості експлуатації. 

Нова версія Мазда СХ-9 2023 коштує від $44 000.

Mazda CX-9 або Toyota Highlander

Попри те, що Toyota Highlander не може зрівнятися з CX-9 за маневреністю чи вишуканістю салону, він пропонує більше простору для вантажу, простіші у використанні інформаційно-розважальні функції та потужніший двигун V6. Обидва позашляховики заслужили високі оцінки за збалансованість поїздки та велику кількість технологій активної безпеки. Авто від Toyota коштує дешевше, ніж Mazda, але вам доведеться доплатити, щоб додати повний привід (CX-9 стандартно поставляється з повним приводом). 

Mazda CX-9 або Kia Telluride

Kia Telluride сподобається покупцям, для яких динамічний характер CX-9 не являється пріоритетом. Позашляховик Кіа забезпечує найбільший вантажний простір у сегменті, може вмістити до восьми людей та пропонує напрочуд просторий третій ряд. Як і CX-9, Telluride отримав висококласний салон, безліч функцій, впевнене прискорення та чудову якість поїздки.

Mazda CX-9 або Volkswagen Atlas

CX-9 і Volkswagen Atlas представляють абсолютно різні підходи до формули середнього трирядного позашляховика. CX-9 потужний і досить розкішний, хоча його простір у третьому ряду та вантажопідйомність залишають бажати кращого. На відміну від цього, Atlas “кремезний”, з одним із кращих у класі вантажним простором і млявими силовими агрегатами. Якщо ви шукаєте просторе авто - вибирайте Фольксваген Атлас, а якщо стиль важливіший - автомобіль Мазда СХ-9. 

Салон

Салон Мазда СХ-9 вміщує до 7 осіб. Залежно від комплектації, у вас є вибір між сидіннями другого ряду для трьох осіб або двома капітанськими кріслами. Всі моделі мають два сидіння третього ряду.

 

Основні елементи керування зручно розташовані та прості в використанні. Замість сенсора для управління інформаційно-розважальним екраном в CX-9 використовується поворотна ручка та додаткові кнопки на центральній консолі. Мультимедіа базується на інтерфейсі MZD Connect з модулем Apple CarPlay та Android Auto. Для підключення смартфона потрібен шнур. 

Інтер’єр CX-9 вражає високоякісними матеріалами та елегантним дизайном. Таке оформлення виглядало б доречно і у преміальному авто. 

Порівняно з іншими позашляховиками в сегменті, у цієї Мазда мало пасажирського та вантажного простору. Всього доступно 230 л за третім рядом, 840 л зі складеним останнім рядом та 1848 л зі складеними другим і третім рядами. Це невеликі показники для сегменту.

Відео тест-драйв Mazda CX-9 2023 року

Технічні характеристики

Усі моделі Mazda CX-9 2023 року оснащені чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 227 к.с. Позашляховик з ентузіазмом стартує з місця та без проблем набирає крейсерську швидкість. Розгін до 100 км/год займає 8,6 с. Перемикання від стандартної шестиступінчастої автоматичної коробки передач плавне та своєчасне. 

Повний привід є стандартним для всіх специфікацій СХ-9.

Витрата пального Мазда СХ-9:

  • 12,9 л/100 км - місто,
  • 7,3 л/100 км - шосе,
  • 9,4 л/100 км - комбінована поїздка.

Їде та керується нова Мазда СХ-9 як менший автомобіль і забезпечує привабливе керування. На поворотах кузов тримається впевнено, а гальма завжди спрацьовують надійно. Фірмова маневреність та спортивність досягається аж ніяк не за рахунок компромісу з комфортом. Підвіска зазвичай поглинає нерівності на дорозі, тому пасажирам залишається насолоджуватись подорожжю.
 

 Характеристики Mazda CX-9 2023 
 Потужність   227 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,6 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Середня витрата палива   9,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   74 л 

 

Безпека

Безліч асистентів водія є стандартними для лінійки CX-9, серед яких адаптивний круїз і утримання в смузі руху для спрощення щоденних поїздок. Авто оснащені попередженням про сліпі зони, попередженням про поперечний рух ззаду, попередженням про лобове зіткнення.

Розміри та вага

  • Колісна база - 293 см,
  • Довжина - 507 см,
  • Ширина - 199 см,
  • Висота - 171 см.

Споряджена маса позашляховика складає 1960 кг.

Можливі комплектації

Комплектації позашляховика залежать від ринку продажу. В Україні СХ-9 доступна в версіях Top і Style. На інших ринках Mazda CX-9 після рестайлингу 2023 представлена специфікаціями Touring, Touring Plus, Carbon Edition, Grand Touring і Signature.

 

Попередній огляд Огляд Ford Escape 2023: практичний варіант
Вибрати новий кросовер Форд Ескейп 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий гібридний кросовер Кіа Ніро 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Kia Niro 2023: сучасний та практичний