Огляд тест-драйву: Ford Fiesta

18 березня 2019

Існують моменти в історії, які знаменують закінчення цілої епохи, наприклад, коли розпалися Бітлз чи люди перестали літати на місяць. Так, припиняє своє існування Fiesta, Ford зазначили, що в подальшому планують зосередитися на кросоверах і позашляховиках. Шкода, адже Fiesta пропонує недороге, надійне і азартне пересування при збалансованій ціні. У поточному році хетчбек буде доступним, так само як і спортивна версія ST. Щоправда, після 2019 року при бажанні отримати компактний автомобіль, треба буде розглядати варіанти Honda Fit, Chevrolet Sonic чи Toyota Yaris, жоден з яких не позиціонує таких дорожніх манер, як у Ford Fiesta ST 2019.

Огляд тест-драйву: Ford Fiesta

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте компактний автомобіль з виразною зовнішністю, спортивною динамікою і репутацією економічності, Ford Fiesta вартий уваги. Розглядаючи нинішній рік, як останній для автомобіля, покупка стає ще привабливішою.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Старіюча платформа Fiesta змусить забути про бажані системи і функції допомоги та високі ціни перепродажу. Якщо це важливо, гідними уваги варіантами стануть Honda Fit і Toyota Yaris, а Kia Rio і Hyundai Accent гарантують тривалішу гарантію.

Нове у 2019 році

За мить до зникнення Fiesta позбувся моделі Titanium і надбав спортивну версію ST Line. Новенька ST Line отримала зовнішність і оснащення ST, але без турбодвигуна, 17-дюймови коліс і шестиступінчастої механічної коробки передач.

Враження від їзди

Впевнений, слухняний і легкий в управлінні  Fiesta викликає позитивні почуття. Старіюча платформа, звісно, призводить до відсутності сучасних технологій та елементів, які пропонують більш сучасні конкуренти, але після декількох хвилин за кермом Ford все стає неважливим. Проженіть хетчбек по звивистій дорозі і ви будете вражені балансом, спритністю та зворотнім зв’язком керма. Потужності 1.6-літрового двигуна не так щоб дуже багато, але у парі з п’ятиступінчастою механічною чи шестиступінчастою автоматичною коробкою це не так вже і важливо. Бажаючим отримати більше, варто розглянути версію ST з 200 конячками під капотом. Її можна вважати маленькою ракетою з вдалим поєднанням продуктивності ходу і економічності пального. Стандартно вона постачається з 17-дюймовими колесами, шестиступінчастою механічною коробкою передач, спортивною підвіскою та доступними спортивними сидіннями «Recaro».

Найкращі характеристики

Певні частини хетчбека дійсно постаріли, але це не стосується інформаційно-розважальної системи Sync 3. Відображаючись на 6.5-дюймовому сенсорному екрані, Sync 3 сприймає голосові команди для аудіо, телефону та доступної навігації. Підтримуються Apple CarPlay і Android Auto.

Компактні автомобілі мають бути прозорливими, тому 1.5-літровий турбодвигун Fiesta ST це якраз те, що треба. Силовий агрегат гарантує достатньо потужності для виконання маневрів обгону та ухилення при вкрай скромних апетитах щодо пального.

Детально про автомобіль Ford Fiesta

Інтер’єр

Салон Fiesta цілком підходить для чотирьох пасажирів, але автомобіль трохи поступається заднім простором, скажімо, Kia Rio. Заднє сидіння можна скласти у співвідношенні 60/40, завдяки чому вантажний об’єм збільшується до 707 літрів. Базова модель S гарантує все необхідне, але SE виглядає краще. Приємно, що незалежно від моделі, всередині на покупця чекає приваблива обстановка з високоякісними матеріалами. Практичністю і простотою використання виділяється приладова панель Ford Fiesta. Бажаними опціями стануть підігрів передніх сидінь, електропривод люку даху, навігація та сидіння «Recaro».

Відео тест-драйв Ford Fiesta 2019 року

Екстер’єр

У світі, де компактний автомобіль часто є синонімом невиразного екстер’єру, Ford Fiesta тішить привабливою зовнішністю. Приємний і практичний хетчбек завжди змусить дивитися на себе. На додачу до можливості «проковтнути» чимало багажу, хетчбек має дійсно гарний дизайн з вдалими пропорціями і спортивним посилом. Версію Fiesta ST винагороджено більш агресивною зовнішністю, зважаючи на її продуктивний посил. Автомобіль отримав більші колеса, глибший передній спойлер, відповідні емблеми і хромовані вихлопні патрубки.

Базова комплектація

До переліку стандартного оснащення потрапили: 4.2-дюймовий дисплей, AM/FM/CD/MP3 радіо з 6 динаміками, монітор заднього огляду, кондиціонер, рульове колесо, яке налаштовується по куту і вильоту, система допомоги при старті на схилі, два USB порти та функція доступу без ключа. Вікна, між тим, вам доведеться відкривати вручну. Модель Ford Fiesta SE додає круїз-контроль, електропривод вікон та систему «MyKey». Сучасна ST може похвалитися спортивною підвіскою, заднім спойлером та 17-дюймовим колесами. Версія ST Line має чимало з того, що пропонує ST.

Опційне обладнання

Популярними опціями для Fiesta 2019 стали інформаційно-розважальна система Sync 3 з 6.5-дюймовим сенсорним екраном, навігація, люк даху, підігрів передніх сидінь, функція доступу без ключа, супутникове радіо та автоматична коробка передач. Спортивний Fiesta ST можна доповнити смугами на капоті, сидіннями «Recaro» та обшивкою зі шкіри і тканини.

Під капотом

Стандартним на 2019 рік став 1.6-літровий чотирьохциліндровий двигун на 120 кінських сил. Коробка передач Ford Fiesta має п’ять механічних передач. Привід на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 8.7 л/100км у міському, 6.7 л/100км у заміському та 7.8 л/100км у змішаному циклах. Спортивний ST отримав 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 200 кінських сил і 290 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід передній. Розгін до сотні відбувається за 6.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 7.6 л/100км у місті, 5.1 л/100км за його межами та 6.0 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Passat 2019
Огляд тест-драйву: Volkswagen Passat 2019
Огляд тест-драйву: Lexus GX 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus GX 2019