Огляд тест-драйву: Ford Taurus 2019

19 серпня 2019

Стало відомо, що Ford Taurus 2019 стане останнім представником поколінь з цією назвою, приреченою на зникнення через швидке зростання інтересу до позашляховиків і кросоверів. Між тим, якщо ви почуваєтеся краще за кермом великого автомобіля з надійним багажником і продуманим салоном, Taurus, без сумніву, один з найкращих варіантів. Великий, комфортний і затишний, з більш ніж достатнім запасом потужності, седан пропонує салон на п’ятьох людей, систему повного приводу в якості опції і неймовірну модель SHO. Хоча старший і не такий просторий, як Toyota Avalon, Buick LaCrosse і Kia Cadenza, нинішній Taurus повністю відповідає вимогам сучасності з останніми системами безпеки і мультимедіа. 

Огляд тест-драйву: Ford Taurus 2019

Вам сподобається 

Якщо ви шукаєте габаритний, зручний седан на п’ятьох пасажирів, Ford Taurus вартий уваги. Потужний V6 входить в базу, яку, при бажанні, можна доповнити системою повного приводу. Оснастивши седан усіма доступними опціями, ви отримаєте люксовий автомобіль.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Широкі, задні стійки даху і високий багажник ускладнюють видимість і точно не сприяють відчуттю простору. Якщо ви хочете спробувати гібридну силову установку, то варто поглянути в сторону Toyota Avalon. Хочете масивний автомобіль зі скаженим розгоном? Новий Dodge Charger пропонує V8 двигуни від 370 до 707 кінських сил.

Нове у 2019 році 

В останній рік виробництва Ford Taurus залишився без змін.

Враження від їзди 

З 288 кінськими силами під капотом Taurus має вдосталь потужності для виконання маневрів і навіть підкорення пагорбів. Це зовсім не динамічний седан, але в плані точності рульового управління, акуратності входження в повороти і манери подачі потужності цей великий седан, безумовно, один з кращих. Модель SHO гарантує двигун на 365 кінських сил, що можна порівняти з цифрами Nissan Maxima і Dodge Charger. Великий турбодвигун здатний розігнати немалий седан до сотні за 5.2 секунд. Жорстка підвіска і 20-дюймові колеса допомагають підкорювати круті повороти. Між тим, спокусившись на продуктивність SHO, ви втрачаєте притаманний звичайним Taurus комфорт їзди. Незалежно від обраної моделі, ви отримуєте автомобіль довжиною у 518 см із чималими стійками даху, які обмежують видимість. Але якщо не зважати на ці особливості, Taurus залишається надійним сімейним седаном з щедрим запасом особистого простору, величезним багажником і чисельними функціями комфорту. Незважаючи на припинення виробництва і далеко не перший рік на дорогах, технічні характеристики Ford Taurus потішать багатьох сучасних водіїв. 

Найкращі характеристики 

Стандартна для моделей SHO і Limited, інформаційно-розважальна система Sync 3 отримала 8.0-дюймовий сенсорний екран і Apple CarPlay з Android Auto. Відображаючи функції більшості смартфонів, навігаційну систему Sync 3 можна контролювати звичними для телефонів жестами.

Водії, які звикли до потужності V8 двигунів, будуть приємно здивовані віддачею 3.5-літрового V6 турбодвигуна EcoBoost. Стандартний для моделі SHO, двигун здатний розігнати важкий седан до 100 км/год за 5.2 секунд, що швидше, ніж у BMW 530i, Nissan Maxima чи Lexus ES 350.

Детально про автомобіль Ford Taurus

Інтер’єр 

Хоча і привабливий, салон Ford Taurus відчувається трохи застарілим і, на жаль, є не таким просторим, як могло здаватися. Особистого простору достатньо, але п’ятимісний Taurus краще підійде чотирьом пасажирам, особливо у тривалих подорожах. Крім того, візуально простір крадуть широкі стійки даху і висока лінія скління. Як би там не було, але рівень комфорту передніх сидінь високий. Додатково їх можна оснастити функцією масажу, підігрівом і охолодженням. Багатофункціональне рульове колесо і система голосових команд контролює чимало функцій. 

Відео тест-драйв Ford Taurus 2019 року

Екстер’єр 

Це великий автомобіль. Коли мова заходить за повну довжину, Taurus може позмагатися з деякими позашляховиками, але виглядає він меншим завдяки традиційному видовженому капоту, вкороченій задній частині, акуратним лініям і високій лінії скління. Модель SHO виділяється з 20-дюймовими колесами, унікальними елементами зовнішності і заднім спойлером. Висота автомобіля гарантує хорошу фронтальну видимість, але низька лінія даху і широкі стійки ускладнюють задню.

Базова комплектація 

Базова модель Taurus SE постачається з камерою заднього виду, системою Sync, 18-дюймовими колесами, задніми сидіннями, які складаються у співвідношенні 60/40, рульовим колесом, яке налаштовується по куту і вильоту, електроприводом водійського сидіння, елементами управління на кермі, електроприводом вікон і системою від Ford «MyKey». Стандартна аудіосистема має 6 динаміків, CD програвач і гніздо звукового входу. Стандартними елементами безпеки стали протибуксувальна система, контроль стабільності і чисельні подушки.

Опційне обладнання 

Седан пропонує чимало папок і окремих опцій. Наприклад, моделі Limited можна доповнити люком даху. Функції доступу без ключа і кнопкового запалювання можна отримати з моделями SEL, так само як інформаційно-розважальну систему Sync 3 з 8.0-дюймовим сенсорним екраном. Інші пакети включають функцію масажу передніх сидінь, підігрів керма, склоочисники з сенсорами дощу, адаптивний круїз-контроль з попередженням про зіткнення.  Також передбачена аудіосистема «Sony» з 12 динаміками. 

Під капотом 

Силова лінійка починається з 2.0-літрового чотирьохциліндрового турбодвигуна на 245 кінських сил і 366 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 10.7 л/100км у міському, 7.4 л/100км у заміському і 9.0 л/100км у змішаному циклах. Наступним йде 3.5-літровий V6 двигун Ford Taurus на 288 кінських сил і 344 Нм. Пару йому складає та сама коробка передач. Витрачає седан з ним 13.0 л/100км у місті, 9.0 л/100км за його межами і 11.2 л/100км у середньому. Найпотужнішим став 3.5-літровий V6 турбодвигун на 365 кінських сил і 475 Нм. Сотні седан з ним досягає за 5.2 секунд, витрачаючи 13.8 л/100км у міському, 9.4 л/100км у заміському і 11.8 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2019
Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2019
Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2019