Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2019

20 серпня 2019

В той час як деякі позашляховики з усіх сил намагаються виглядати грізно, Land Rover Discovery 2019 демонструє справжню міць. Вишуканий Discovery тішить пасажирів останніми технологіями і системами безпеки, вписаними в настільки комфортний і практичний салон, наскільки це можливо. Використання алюмінію допомогло створити міцний, але легкий позашляховик, здатний вмістити до семи людей. На жаль, відсутність гібридного силового агрегату все ще дає фору Lexus RX 450h. На бездоріжжі, між тим, Discovery вражає продуманою системою розпізнавання поверхонь, яка дозволяє досліджувати закутки природи, про які Audi A7 і Lincoln MKX не чули. Бонусом стане підвищений рейтинг надійності. 

Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2019

Вам сподобається 

Новий Land Rover Discovery 2019 гарантує бажаний рівень розкоші і виняткові позашляхові здібності з салоном на сімох пасажирів і дуже виразним дизайном. Дизельні опції потішать продуктивністю і хорошим рівнем економії пального. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви не дуже переймаєтесь через буксирувальні або позашляхові можливості, можна знайти дешевші варіанти з Acura MDX, Volvo XC90 і Lincoln MKX. Незважаючи на всю технологічну досконалість, Discovery не пропонує Apple CarPlay і Android Auto.

Нове у 2019 році 

У поточному році модель Discovery SE розжилася системою моніторингу стану водія, світлодіодними фарами, електроприводом багажника, попередженням про перехресний рух позаду і автоматичним дальнім світлом. Декілька додаткових елементів управління з’явилися на рульовому колесі. Модель HSE нині пропонує систему «Wade Sensing», яка може виміряти глибину водойми, у яку ви збираєтесь зануритися з вашим позашляховиком.

Враження від їзди 

Цей розкішний позашляховик дуже нагадує манеру більшого, дорожчого Range Rover, а це багато говорить про його дизайн. Помітно випередивши LR4, Discovery не тільки їздить краще, він набагато затишніший всередині. Більшість власників бензиновий V6 турбодвигун задовольнить, адже завдяки йому позашляховик сотні досягає за 7.1 секунд. Ті ж, хто хоче отримати максимальний крутний момент і мінімальний рівень витрати пального, зосередяться на 3.0-літровому дизельному турбодвигуні. Здібності Discovery підкорювати бездоріжжя, це саме те, чого чекаєш від представника Land Rover, те саме можна сказати і про манеру їзди по асфальтованим поверхням. Будь то пісок, в’язкий бруд чи глибокий сніг, система розпізнавання поверхонь не знає перешкод. Якщо цього виявиться замало, є можливість оснастити автомобіль спеціальними налаштуваннями і понижуючим рядом трансмісії, що дозволить довести Discovery до меж можливостей.  

Найкращі характеристики 

Приваблива зовнішність і сучасний салон Land Rover Discovery приховують істину натуру, яка полягає у здатності підкорювати самі неприступні куточки природи, все у найкращих традиціях Land Rover. Неймовірна система повного приводу дозволяє перетинати ділянки шляху з піску, бруду чи снігу.

Бренд можливо і програє від відсутності CarPlay і Android Auto, але решта технологій роблять свою справу. Наприклад, пропонується водонепроникний браслет «Activity Key», за допомогою якого можна потрапити в салон через багажник, залишивши при цьому основний ключ всередині. Приємним бонусом стануть задні сидіння з електроприводом, які можна активувати дистанційно через смартфон власника.

Детально про автомобіль Land Rover Discovery

Інтер’єр 

Моделі SE і HSE вміщують п’ятьох людей з можливістю посадити ще двох на невеликому третьому ряду. Модель Luxury стандартно має три ряди, але з розкладеним останнім рядом вантажний об’єм не надто вражає. Склавши останні сидіння, отримуєш майже 1132 літри простору. Найкращим місцем в салоні по праву вважається водійське, яке не тільки тішить високим рівнем комфорту і режимами налаштування, а й гарантує відмінну видимість. Приладова панель позашляховика виконана у сучасному і елегантному стилі. Більшість елементів управління легкі у використанні, однак з нагромадженою інформаційно-розважальною системою час від часу відбуваються затримки.

Відео тест-драйв Land Rover Discovery 2019 року

Екстер’єр 

При розробці зовнішності Discovery дизайнери уникли традиційної, масивної зовнішності Land Rover, наділивши позашляховик більш м’якими і плавними лініями. Новий посил повністю співпадає з тим, що ми бачимо у Range Rover і меншому Discovery Sport. Хоча зовнішня форма змінилася, Discovery це в першу чергу сильний і функціональний позашляховик люкс рівня з 28 сантиметрами кліренсу. Двокомпонентні двері багажного відділення, одна з характерних рис колишнього LR4, зникли, замість них з’явилися звичні суцільні двері з електроприводом. 

Базова комплектація 

У поточному році Discovery доступний у трьох комплектаціях: SE, HSE і HSE Luxury.   Найдешевший Discovery постачається з постійною системою повного приводу з роздавальною коробкою на одну швидкість, системою розпізнавання поверхонь, допомогою руху по смузі, двозонним клімат-контролем, фіксованим панорамним люком, екстреним гальмуванням, навігацією, шкіряною обшивкою, 12 режимами налаштування передніх сидінь, функцією відкривання багажника без рук, світлодіодними фарами, попередженням про перехресний рух позаду, автоматичним дальнім світлом і задніми сенсорами паркування. Базова інформаційно-розважальна система включає 10 динаміків, Bluetooth і 10.0-дюймовий сенсорний екран. Моделі SE і HSE мають конфігурацію на два ряди і п’ять місць. Три ряди і сім місць пропонуються як опція. 

Опційне обладнання 

Модель HSE отримала клімат-контроль трьох зон, аудіосистему «Meridian» і люк з електроприводом. Ця модель відчиняє двері декільком пакетам. Модель HSE Luxury потішить конфігурацією на сім сидінь, пневматичною підвіскою, роздавальною коробкою на дві швидкості, більш потужною аудіосистемою «Meridian», підігрівом передніх і задніх сидінь і підігрівом керма. Окремими опціями стали система камер кругового огляду, моніторинг сліпих зон, розпізнавання дорожніх знаків, система «Wade Sensing» і адаптивний круїз-контроль. Внесок у їзду по бездоріжжю робить доступний задній диференціал з блокуванням.

Під капотом 

У поточному році базовим вважається 3.0-літровий V6 двигун на 340 кінських сил і 450 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Розгін до сотні відбувається за 7.1 секунд. Витрата пального Land Rover Discovery становить 14.2 л/100км у міському, 9.3 л/100км у заміському і 10.9 л/100км у змішаному циклах. В якості альтернативи пропонуються дизельні опції. Дизель у випадку Land Rover Discovery це ряд 3.0-літрових V6 турбодвигунів. Перший пропонує 249 кінських сил і 600 Нм. Розгін з ним відбувається за 8.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.6 л/100км у місті, 6.8 л/100км за його межами і 7.5 л/100км у середньому. Наступний дизельний силовий агрегат гарантує 258 кінських сил і 600 Нм. Сотні з ним позашляховик досягне за той самий час, витративши 8.3 л/100км у міському, 6.5 л/100км у заміському і 7.2 л/100км у змішаному циклах. Останній дизельний турбодвигун гарантує 306 коней і 700 Нм. До 100 км/год автомобіль розженеться з ним за 7.5 секунд, витративши 7.8 л/100км у змішаному циклі. Пару всім дизельним варіантам складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Taurus 2019
Огляд тест-драйву: Ford Taurus 2019
Огляд тест-драйву: Maserati Levante 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Maserati Levante 2019