Огляд GMC Acadia 2023: універсальний позашляховик

7 жовтня 2022

Acadia 2023 - середньорозмірний позашляховик GMC, який здатний вирішити багато ваших завдань. Він пропонує два потужні варіанти двигуна, комфортну поїздку, щедрий список стандартних та доступних технологій та функцій допомоги водієві, а також приємну динаміку водіння. Єдиними серйозними недоліками є тісний третій ряд та сумнівна якість салону. Загалом, цей позашляховик GMC вартий вашої уваги. 

Вибрати позашляховик GMC Acadia 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

ДжіЕмСі не вносить помітних змін у модель Акадія 2023 року. 

Кому варто купити? 

Шукаєте позашляховик із трьома рядами сидінь та комфортною поїздкою? GMC Acadia 2023 відповідає опису. Він поставляється у кількох стилях, від стандартної версії до яскравого Denali, а також підготовленої для позашляхової пригоди AT4. Ціна GMC Acadia починається з 36 500$

 

.

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто? 

Між моделями Acadia 2023 та 2022 років немає серйозних відмінностей. Якщо ви плануєте купити ДжіЕмСі Акадію, враховуйте, що позашляховик не отримував жодних змін з моменту фейсліфтингу у 2020 році. Автомобіль є модель другого покоління, яке з'явилося в 2017 році. Тому на автобазарі можна сміливо підібрати гідний варіант. А перед тим, як шукати позашляховик, ознайомтеся з відгуками про GMC Acadia.

GMC Acadia або Chevrolet Traverse

Traverse багато в чому схожий на Acadia. І все-таки Chevrolet у багатьох параметрах перевершує позашляховика GMC. Traverse має більше місця у багажнику та пасажирського, пасажирського простору у третьому ряді та взагалі вміщує вісім осіб. Водночас він стандартно поставляється з таким потужним двигуном V6, як і в Acadia. Обидва автомобілі пропонують однаково шикарні ходові якості та просту інформаційно-розважальну систему. Проте Traverse здається найкращим вибором для більшості покупців.

GMC Acadia або Dodge

Durango — ще один американський позашляховик середнього розміру з трьома рядами сидінь. Однак його виділяє агресивніший характер. Як і конкурент від GMC, Durango може вмістити до семи осіб, але на цьому схожість закінчується. Дюранго доступний з потужними двигунами V6 і V8, і у нього приємніший інтер'єр, ніж у Acadia. Він також перевершує позашляховик GMC Acadia у параметрі буксирування. Це непростий вибір між двома гідними “американцями”.

Салон

Acadia – це трирядний позашляховик, розрахований на сім осіб. Моделі, оснащені капітанськими кріслами другого ряду, вміщують шістьох людей. Перший та другий ряди пропонують зручні сидіння та достатньо місця для дорослих. Третій ряд тісніший, тому краще підходить для дітей.

В цілому GMC Acadia 2023 має привабливий салон з м'якими на дотик матеріалами. Але також в інтер'єрі є багато твердого пластика на помітних місцях. 

 

Загалом Acadia має достатній вантажний простір для свого сегмента. І знову все псують конкуренти, у яких знайдеться більше місця для багажу. За третім поряд позашляховика ДжіЕмСі є мізерні 362 л простору. А ось за другим рядом вже з'являються серйозні 1180 л. Максимальний вантажний простір становить 2237 л при складеному другому та третьому рядах. 

Інформаційно-розважальна система Acadia є особливістю інтер'єру. Вона має інтуїтивно зрозуміле меню, швидко реагує на команди та зручна у використанні. Також є безліч фізичних елементів керування аудіосистемою та клімат-контролем. І це великий плюс у епоху захоплення сенсорними екранами.

Відео тест-драйв GMC Acadia 2023 року

Технічні характеристики

Базовим двигуном Acadia 2023 є чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 228 к.с. Як опція доступна V6 потужністю 310 к.с. Турбочетвірка радує економною витратою палива та достатньою потужністю для більшості дорожніх ситуацій. V6 пропонує значно більше енергії, і це найкращий вибір, якщо ви плануєте регулярно перевозити пасажирів чи вантаж.

Показники витрати пального GMC Acadia виглядають так:

  • 9,2 л/100 км з базовим двигуном та переднім приводом,
  • 9,8 л/100 км з базовим двигуном та повним приводом,
  • 10,2 л/100 км та переднім приводом,
  • 9,6 л/100 км із V6 з повним приводом.

Acadia – приємний в управлінні позашляховик, але назвати його легким складно. Це великий автомобіль, тому на крутих поворотах відчувається "громіздкість". В решті ситуацій Акадія поводиться впевнено. Нахил кузова здебільшого контролюється, і ним легко маневрувати в обмеженому просторі. Водії та пасажири оцінять плавність ходу Acadia.

Acadia навряд чи можна назвати потужним позашляховиком, але комплектація AT4 додає йому низку можливостей. Ця модель поставляється із системою контролю спуску, всюдихідними шинами та спеціально налаштованою системою повного приводу. Незважаючи на те, що Акадія не пристосована для серйозного "повзання" по скелях, вона може впоратися зі випадковими ґрунтовими або гравійними дорогами.

За умови правильного оснащення цей позашляховик Джіемсі може буксирувати до 1814 кг.
 

 Характеристики GMC Acadia 
 Потужність   228 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,8 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Середня витрата палива   9,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   72 л 

 

Безпека

Acadia пропонує кілька стандартних технологій допомоги водію: автоматичне екстрене гальмування, автоматичні фари дальнього світла, моніторинг сліпих зон, допомога в утриманні смуги руху, контроль спуску з пагорба, круїз-контроль, антиблокувальну гальмівну систему, датчики паркування на 360 градусів, 6 подушок безпеки, попередження про перехресний рух ззаду та ремені безпеки.

Розміри та вага

  • Колісна база - 285 см,
  • Довжина - 491 см,
  • Ширина - 191 см,
  • Висота - 167 см.

Кліренс GMC Acadia складає 18,3 см.

У спорядженому стані позашляховик важить від 1815 кг до 2052 кг.

Можливі комплектації

Купити GMC Acadia року можна в чотирьох комплектаціях: SLE, SLT, AT4 та Denali.

 

Попередній огляд Електричний Cadillac Lyriq 2023: огляд авто
Вибрати електромобіль Cadillac Lyriq 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий Порше Макан 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Porsche Macan 2023: спортивний люкс