Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2021

14 липня 2021

Новий GMC Canyon 2 021 - це особливий пікап середнього розміру. Він менше орієнтований на позашляхові пригоди, хоча здатний на багато що, і більше налаштований на буксирування та комфорт на дорозі. Цивілізований салон, потужний двигун V6, плавна восьмиступенева трансмісія й відмінні інформаційно-розважальні технології роблять його незвичайним автомобілем в своєму класі.

Купити новий автомобіль GMC Canyon 2021 на автобазарі

Однак в резюме Каньйону є кілька вад. Салон GMC Canyon, хоча і привабливий, псує свою репутацію кількома занадто дешевими на вигляд матеріалами. Американський пікап GMC також пропонує менше функцій безпеки, ніж багато конкурентів.

Нове в 2021 році

GMC Каньйон в 2021 році отримав нову комплектацію AT4 і нові назви вже існуючих версій.

Кому варто купити? 

Canyon повинен сподобатися покупцям пікапів, які шукають легкий в управлінні та надійний автомобіль. 

Нове або б/у авто? 

Великою зміною для Canyon 2021 року є введення абсолютно нової комплектації AT4. Вона входить в модельний ряд як максимально позашляховий авто GMC Каньйон. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Вибирайте машину цього року, якщо збираєтеся підкорювати бездоріжжя. Якщо ви рідко виїжджаєте за межі цивілізованих доріг, можете купити GMC Canyon минулого року. 

GMC Canyon або Chevrolet Colorado

Chevrolet Colorado - ще один компактний пікап, який належить до сімейства General Motors. Як неважко здогадатися, він і Каньйон неймовірно схожі. У них однакова лінійка двигунів, відмінні характеристики буксирування і тяги, а також практично ідентичний перелік стандартних та додаткових функцій. Обидва пікапа отримали невисокі оцінки безпеки для свого класу.

Але у моделей є і кілька відмінностей. Каньйон пропонує трохи приємніший інтер'єр, а Колорадо коштує трохи дешевше. Кожна з цих моделей має спеціальну версію, якої немає у інших. Canyon Denali елегантніший, ніж будь-яка комплектація Colorado, водночас як Colorado ZR2 Bison безкомпромісно грізний на бездоріжжі на тлі будь-яких конфігурацій Canyon.

GMC Canyon або Toyota Tacoma

Toyota Tacoma більше схожа на позашляховик, ніж Canyon, і має широкий вибір функцій допомоги водієві. Проте пікап GMC може буксирувати більше, а також витрачає менше палива, ніж авто Toyota.

Салон

GMC представлений в декількох комплектаціях. У моделях Extended Cab Canyon можуть розміститися чотири людини, а у версії Crew Cab - п'ятеро. Сидіння забезпечують хороший комфорт під час тривалих поїздках, не дивлячись на тверді спинки та невелику бічну підтримку. Однак задні крісла досить плоскі і вертикальні. У другому ряду моделей Crew Cab достатньо місця для дорослих та пристойний комфорт. Задні сидіння в кабіні Extended Cab дуже маленькі, тому найкраще підходять для дітей або для дуже коротких поїздок.

В інтер'єрі GMC Canyon нема на що скаржитися. Салон гарний і функціональний, з багатьма якісними матеріалами. Тим не менш, є також деякі дешеві елементи, навіть в топовій версії Denali. Це робить GMC не такою висококласною машиною, як деякі конкуренти в 2021 році.

Каньйон пропонує вантажні платформи довжиною 1.6 м і 1.9 м. Однак ширина між колісними арками становить всього 112 см, тому вам не вдасться завантажити між ними листи фанери. Боки платформи та вантажна підлога високі і це явно ускладнить розвантаження. Крім того, деякі конкуренти пропонують більше вбудованих функцій, ніж Canyon. У списку його опцій ви знайдете тільки EZ-Lift і нижні задні двері, а також сходинки по кутках заднього бампера.

Автомобілі Джі Ем Сі, як правило, мають зрозумілу та зручну систему мультимедіа. Інформаційно-розважальні функції Canyon не виняток. Всі елементи логічні та прості, з чіткими значками на сенсорному екрані і зручними елементами управління. Є також великі фізичні ручки для інших функцій. 

Пікап має стандартну інтеграцію смартфонів Android Auto і Apple CarPlay. Додаткова система Bose - гарне оновлення, але гучність не така висока, як хотілося б. Для зарядки пристрою передбачені два порти USB спереду і два ззаду. Встановлення точки доступу Wi-Fi GMC також є однією з найбільш простих у використанні систем, оскільки вона пропонує з'єднання 4G LTE і дозволяє підключати до семи пристроїв.

Відео тест-драйв GMC Canyon 2021 року

Технічні характеристики

Двигуни GMC Canyon представлені трьома варіантами: 200-сильний чотирициліндровий (базовий), 308-сильний V6 і 181-сильний чотирициліндровий турбодизель. Два чотирициліндрових мотора працюють в парі з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач, а V6 - з восьмиступінчастою АКПП GMC.

Базовий двигун виконує свою роботу, але він не такий потужний, як опціональні. Дизель відкриває найвищу буксирну здатність Canyon. Моделі з дизельним двигуном також найекономніші в плані витрати палива.

Однак V6 - оптимальний варіант з трьох. Він пропонує майже таку ж тягову здатність, що й дизельний, але забезпечує краще прискорення (6.7 с до 100 км/ч) і більшу потужність, ніж інші двигуни.

Витрата палива Canyon мало чим відрізняється від конкурентів. Базовому пікапу потрібно 10.7 л/100 км, з V6 під капотом - 11.0 л/100 км. Для економії на паливі вам знадобиться дизельна трансмісія. З нею Canyon використовує близько 9.8 л/100 км. 

GMC - зручна для водіння машина. Завдяки точному рульовому управлінню він більше схожий на позашляховик, ніж на традиційну вантажівку. Поїздка плавна, навіть по нерівному асфальту, але, як і у більшості пікапів, вона здається м'якшою, якщо багажник завантажений.

Вам не потрібно боятися брати цей GMC для бездоріжжя. Повний привід доступний з кожною моделлю, що робить Canyon здатним подолати пересічену місцевість. Нова комплектація AT4 пропонує такий собі тюнінг GMC для бездоріжжя. Вона додає захисні пластини і більш міцну підвіску, які перетворюють пікап в кращий позашляховик в лінійці бренду. Тим не менш, він не може зрівнятися з вражаючими представниками класу: Jeep Gladiator Rubicon, Toyota Tacoma TRD Pro і Chevrolet Colorado ZR2 Bison.

З умови правильного оснащення Canyon може буксирувати до 3493 кг, що є одним з найвищих показників в класі. Максимальне корисне навантаження цієї вантажівки становить 728 кг. Це не кращий результат в класі, але для невеликого пікапа достатньо.

Безпека

NHTSA присвоїла GMC Canyon 2021 року загальну оцінку безпеки чотири з п'яти зірок. Пікап отримав п'ять в бічному краш-тесті, чотири в лобовому краш-тесті та три в тесті на перекидання.

Розміри і вага

  • довжина: від 5.4 до 5.7 м,
  • висота: 1.55 м,
  • споряджена маса: 1708-2166 кг.

Можливі комплектації

Як і у випадку з будь-яким пікапом, для початку вирішіть, яка кабіна і вантажна платформа вам підходить. Потім виберіть технічні характеристики GMC та один з чотирьох рівнів комплектації салону: Elevation Standard, Elevation, AT4 або Denali.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Versa 2021
Купити новий автомобіль Ніссан Верса 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Міні Купер Клабмен 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2021