Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2020

5 листопада 2020

Honda HR-V 2020 року - компактний малолітражний позашляховик. Він має просторий салон і багажник, економічну витрата палива. Однак його двигун слабкий, а інформаційно-розважальна система незручна в управлінні.

Як виглядає Honda HR-V 2020 року

Нове в 2020 році 

Кросовер Honda HR-V 2020 не отримав серйозних змін. 

Кому варто купити? 

Маневрена і економічна Honda HR-V відмінно підійде тим, хто багато їздити по місту. Просторий салон і місткий багажник позашляховика зроблять комфортними подорожі з родиною і компанією, а також шопінг і перевезення вантажів. 

Нове або б/у авто? 

Honda не внесла серйозних змін в HR-V в 2020 модельному році. Тому ви можете купити модель 2019 року, яка майже ідентична і дешевша нової HR-V.

Honda HR-V або Mazda CX-3?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

І HR-V, і Mazda CX-3 - гідні субкомпактні позашляховики зі своїми сильними сторонами. CX-3 вражає керованістю і прискоренням. У Mazda приємніший інтер'єр, ніж у Honda, більше стандартних функцій, включаючи автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон і інформаційно-розважальну систему з сенсорним екраном. Однак CX-3 не пропонує Apple CarPlay або Android Auto, на відміну від HR-V.

HR-V перевершує CX-3 за обсягом багажника і запас простору в другому ряду сидінь. Вибирайте між цими двома варіантами залежно від потреб.

Honda HR-V або Toyota C-HR?

Toyota C-HR має більше функцій, ніж HR-V: Apple CarPlay, попередження про лобове зіткнення, виявлення пішоходів, адаптивний круїз-контроль. Однак все це є в якості опції HR-V. 

У C-HR менше пасажирського і вантажного простору, ніж у HR-V, її інтер'єр не такий вражаючий. У HR-V слабкий двигун, але у C-HR - ще гірше. Також не можна отримати Toyota з повним приводом. Однозначно Honda HR-V краще.

Салон

Кросовер Honda HR-V п'ятимісний. Високим водіям і пасажирам на передніх сидіннях може не вистачати місця для ніг. Другий ряд має достатньо місця для високих пасажирів. 

Є два комплекти роз'ємів LATCH для задніх бокових сидінь. Ви також можете розмістити дитяче автокрісло на середньому кріслі і використати нижні кріплення з обох сторін.

У Honda HR-V салон повністю відповідає ціновій категорії. Якість збірки у цього позашляховика хороша. Більшість матеріалів обробки якісні, але дизайн трохи тьмяний.

HR-V - один з найбільш містких субкомпактних позашляховиків з точки зору вантажного об'єму. Ви отримуєте 688 літрів простору позаду другого ряду. Якщо другий ряд складений, багажник Honda HR-V збільшується до 1650 літрів.

У стандартну комплектацію HR-V входить заднє сидіння з розділенням 60/40, а також функція Honda Magic Seat. Ви можете скласти нижні подушки заднього сидіння, щоб додати місця за першим рядом.

Базове оснащення цієї Honda скромне. Автомобіль поставляється з простим 5-дюймовим дисплеем. В інших комплектаціях є сенсорний екран діагоналлю 7-дюймів, сумісний з Android Auto і Apple CarPlay.

Навігація по меню інформаційно-розважальної системи заплутана, віртуальні кнопки складно точно натискати. Графіка дисплея і приладової панелі Хонда ХРВ чітка і яскрава, а ось програмне забезпечення залишає бажати кращого. 

Відео тест-драйв Honda HR-V 2020

Технічні характеристики 

Honda HR-V 2020 не вражає технічними характеристиками. Під капотом позашляховика чотирициліндровий двигун потужністю 141 к.с. У нього достатньо потужності для легкого круїзу по місту, але мало для набору швидкості. 

Безступенева автоматична коробка передач (CVT) входить в стандартну комплектацію Хонда ХРВ. Варіатор довго вибирає правильну передачу, ускладнює прискорення і нерівномірно подає потужність. Комбінація двигуна і цієї трансмісії призводить до сильного шуму.

Недолік потужності двигуна HR-V компенсується великою економією палива. Зі стандартним переднім приводом він вимагає 8,4 л/100 км в місті і 6,9 л/100 км на шосе. Передньопривідний HR-V - один з найефективніших негібридних субкомпактних позашляховиків.

Витрата палива Хонда ХРВ з повним приводом 8,7/7,6 л /100 км по місту/шосе. Це ті ж цифри, що і у Toyota C-HR з переднім приводом.

HR-V має спортивне рульове управління. Кросовер легко маневрує на тісних парковках і в завантаженому міському потоці.

Безпека

Honda HR-V 2020 отримала п'ять з п'яти зірок в бічному краш-тесті і чотири зірки з п'яти в тестах на лобове зіткнення та перекидання.

HR-V стандартно поставляється з камерою заднього виду. Додаткові функції безпеки включають камеру для сліпих зон LaneWatch, автоматичне дальнє світло фар, передні і задні парктроніки, допомогу в утриманні смуги руху і пом'якшення наслідків з'їзду з дороги.

Розміри і вага 

Довжина Honda HR-V становить 4 335 мм, ширина - 1 772 мм, висота - 1 605 мм. Дорожній просвіт компактного позашляховика - 180 мм. Споряджена маса складає від 1 318 кг до 1 428 кг.

Можливі комплектації 

Нова Honda HR-V 2020 року доступна в п'яти комплектаціях: LX, Sport, EX, EX-L і Touring. Всі моделі стандартно оснащені чотирициліндровим двигуном і безступінчатим автоматичною коробкою передач. Базова версія Хонда передньопривідна. Повний привід опціональний. Оснащення Touring поставляється з AWD.

Нова Honda HR-V 2020 в комплектації LX пропонує 5-дюймовий аудіодисплей, камеру заднього виду, складний другий ряд Magic Seat, Bluetooth, порт USB і стереосистему з чотирма динаміками.

HR-V Sport додає до попередньої версії інформаційно-розважальну систему з 7-дюймовим сенсорним екраном, Android Auto, Apple CarPlay і ще один порт USB. У стандартне спортивне оснащення входять підрульові перемикачі, спортивні педалі, активне шумозаглушення, а також обтягнуті шкірою рульове колесо і ручка перемикання передач.

HR-V у виконанні EX поставляється з підігрівом передніх сидінь, панорамним дахом, доступом без ключа, супутниковим радіо, HD Radio, камерою для сліпих зон LaneWatch, автоматичними фарами дальнього світла, стереосистемою з шістьма динаміками, автоматичним клімат-контролем і підігрівом зовнішніх дзеркал.

Комплектація EX-L додає Honda HR-V сидіння з шкіряною обробкою і дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням.

Нова Honda HR-V 2020 в топовій комплектації Touring оснащена системою навігації, сидінням водія з електроприводом, регульованим в восьми напрямках.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XE 2020
Седан Jaguar XE 2020 року випуску на дорозі
Оранжевий новий Renault Captur 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Renault Captur 2020