Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2019

10 січня 2019

Для тих, хто шукає компактні розміри, збалансовану ціну та невисокий рівень витрати пального з привабливою стилізацією, кросовер Honda HR-V 2019 стане привабливою пропозицією. Оснащений сучасними технологіями і запропонований у більшій кількості комплектацій, сучасний HR-V стане кращим варіантом, ніж Mazda CX-3 в плані внутрішнього простору. А Chevy Trax та Jeep Renegade він обходить в плані економії пального. Крім того, на відміну від Nissan Kicks і Toyota C-HR пропонується система повного приводу. Класні елементи типу «Magic Seat» гарантують більше вантажного простору, ніж можна уявити. Нові системи допомоги і безпеки роблять автомобіль ще привабливішим. Шкода, що нові моделі більше не доступні з механічною коробкою передач.

Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2019

Вам сподобається

Якщо ви перебуваєте у пошуках економного, компактного автомобіля, але при цьому розраховуєте на пристойний дорожній просвіт і систему повного приводу, Honda HR-V підходить за всіма критеріями. Кросовер має помірні апетити в плані пального, пропонує чимало комплектацій та тішить високим рейтингом надійності.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви звикли регулярно виїздити на природу, подалі від міста, Jeep Renegade і Subaru Crosstrek підійдуть краще. Покупцям, які хочуть отримати більш спортивну динаміку, краще підійдуть Mazda CX-3 чи Toyota C-HR.

Нове у 2019 році

На 2019 модельний рік Honda HR-V отримав трохи переглянуту зовнішність та дві нових комплектації Sport і Touring. Набір «Honda Sensing» увійшов у базу моделі EX і вище. Інформаційно-розважальна система нині підтримує Apple CarPlay and Android Auto.

Враження від їзди

Компактний HR-V не можливо назвати швидким, але задоволення від їзди він доставляє. Базовий 1.5-літровий двигун, відповідаючи своїй назві, не вразить, але з обов’язками впорається. Що стосується 1.8-літрового двигуна, то він потішить трохи більшою кількістю кінських сил, які стануть бонусом при розгоні чи виконанні маневрів. Крім того, при досягненні максимального крутного моменту цього року двигуну працюється трохи легше, оскільки у пару він отримав варіатор. Комбінація добре збалансованого управління та жорсткої підвіски сприяє точності входження в повороти без шкоди комфорту. Нова модель Sport постачається зі змінним передаточним відношенням та електричним підсилювачем керма, який змінює ступінь зворотного зв’язку керма в залежності від швидкості. Зважаючи на такі доповнення, на високих швидкостях керування стає жорсткішим, в той час як при розміреній поїздці по місту управління стає помітно м’якшим.

Найкращі характеристики

З поворотними задніми сидіннями «Magic Seat» стало можливим перевозити високі об’єкти, які не можна нахиляти. По факту, багажник Honda HR-V гарантує 688 літрів об’єму, що є одним з кращих показників у класі.

Набір «Honda Sensing», який став стандартним для моделей EX і вище, включає систему уникнення виїзду за межі дороги, адаптивний круїз-контроль та допомогу руху по смузі. Система «LaneWatch» також стандартна.

Детально про автомобіль Honda HR-V  

Інтер’єр

Салон Honda HR-V став трохи свіжішим, отримавши ручку регулювання гучності на 7.0-дюймовому сенсорному екрані інформаційно-розважальної системи, так само як і можливість підтримувати Apple CarPlay і Android Auto. Базова модель LX може похвалитися легким у використанні клімат-контролем. Решта моделей використовують сенсорний екран для налаштувань клімат-контролю, що іноді може бути не таким простим процесом, особливо під час руху. Нова модель Touring додасть шкіряні сидіння з вісьмома автоматичними режимами налаштування для водія. Модель Sport отримала чорне оздоблення стелі та спортивні педалі. Що приємно, що всі моделі Новий HR-V пропонують більше заднього простору, ніж Jeep Renegade чи Mazda CX-3.

Відео тест-драйв Honda HR-V 2019 року

Екстер’єр

З переглянутою передньою частиною кросовер виглядає більш спортивно, ставши в один ряд з Civic. Комплектації Honda H-RV 2019 Touring і Sport пропонують трохи більші елементи екстер’єру. Якщо дивитися на автомобіль зі сторони, то він однозначно виглядає привабливо. Особливе враження справляє купе-подібний профіль з рамами вікон, які підкреслюють нахил та ручками дверей, розташованих саме там, де вікна формують кут. Більшість моделей їздить на 17-дюймових колесах, моделі Sport дісталися 18-дюймові. Комплектації EX і вище мають люк даху з електроприводом. Багажник даху моделі Sport виділяє її з поміж інших та додає практичності.

Базова комплектація                                                                              

Витративши найменше на базову модель Honda HR-V LX, ви отримуєте камеру заднього виду, круїз-контроль та Bluetooth систему «HandsFreeLink». Аудіосистема пропонує 5.0-дюймовий кольоровий дисплей, 4 динаміки та USB порти. Модель EX, яка йде наступною, додасть систему «LaneWatch», набір безпеки «Honda Sensing», люк даху з електроприводом, підігрів передніх сидінь, кнопкове запалювання та Apple CarPlay/Android Auto. Модель HR-V EX отримала аудіосистему на 6 динаміків з 7.0-дюймовим сенсорним екраном.

Опційне обладнання

Більшість опцій з’являється при переході до моделей вищої комплектації. Нова Sport гарантує 18-дюймові колеса, перемикачі на кермі, шкіряне оздоблення керма та перемикача передач, задній спойлер у колір кузова та спортивні педалі. Модель Touring вражає шкіряною обшивкою салону, навігацією, світлодіодними фронтальними фарами та протитуманними вогнями. Система повного приводу «Real-Time» доступна всім моделям і стандартна для Touring.

Під капотом

Базовим для HR-V став 1.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 130 кінських сил та 155 Нм. Компонується він варіатором. Привід стандартно на передні колеса. Розгін відбувається за 11.2 секунд. Витрата пального становить 6.3 л/100км у міському, 4.7 л/100км у заміському та 5.4 л/100км у змішаному циклах. Доступний 1.8-літровий чотирьохциліндровий двигун пропонує 141 кінську силу та 174 Нм. Пару йому складає варіатор. З приводом на передні колеса кросовер витрачає 8.4 л/100км у місті, 6.9 л/100км за його межами та 7.8 л/100км у середньому. З повним приводом витрата зростає до 8.7, 7.6 та 8.1 л/100км відповідно.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Wrangler 2019
Огляд тест-драйву: Jeep Wrangler 2019
Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2019