Огляд тест-драйву: Renault Captur 2020

6 листопада 2020

Renault Captur - бестселер французького автовиробника. Автомобіль приваблює різноманітністю варіантів персоналізації, які не часто зустрічаються в сегменті позашляховиків. На думку Renault, можливість вибору іншого кольору даху - причина вибору покупцями Captur в 80%. Нове покоління зберігає цю можливість, а, значить - новий Captur виправдає очікування.

Оранжевий новий Renault Captur 2020

Нове в 2020 році 

Renault зробив для моделі Captur повний рестайлінг в 2020 році.

Кому варто купити? 

Рено Каптюр 2020 підходить молодим і яскравим людям. Вам сподобається автомобіль, якщо ви шукаєте маневрений позашляховик і хочете бути помітними на дорозі. Створіть своє поєднання кольору кузова і даху, щоб підкреслити індивідуальність. Ви можете персоналізувати автомобіль на свій смак, вибравши дизайн колісних дисків, декоративні накладки на дзеркала, поріг багажника і бампери. 

Нове або б/у авто? 

У Renault Captur 2020 новий зовнішній вигляд і інтер'єр, більш просторий салон. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Салон

Інтер'єр Renault Captur 2020 значно відрізняється від попередньої версії:

  • на приладовій панелі в центрі з'явилися нові вентиляційні отвори,
  • рульове колесо зменшилося в розмірі, 
  • центральна консоль тепер розташована вище,
  • стали доступні функції підігріву керма і оснащення підрульовими перемикачами.

Також змінилося положення сидіння водія і переднього пасажира. Кожна основа сидіння збільшена на 15 мм.

Сидіння, двері і приладова панель можуть бути виконані з різних матеріалів. Всього існує 18 конфігурацій салону, які підтримуються 8 кольорами підсвічування на внутрішній стороні дверей і в нижній частині центральної консолі. 

Що стосується місця, Captur зберігає ті ж параметри, що і раніше. Обсяг багажника становить 546 літрів, довжина вантажного майданчика - 1,57 метра.

Уже багато років Renault пропонує одні з найбільш високотехнологічних автомобілів в своєму сегменті. І новий Captur відповідає заданим стандартам. 

Цифрова приладова панель автомобіля оснащена екранами розміром від 7 до 12 дюймів. Найбільша з них включає, звичайно, навігацію прямо перед очима у водія. 

Інформаційно-розважальний екран в центрі приладової панелі має діагональ 9,3 дюйми, найбільший в своєму сегменті. Дисплей - частина системи Renault Easy Link. 

Також новий Captur пропонує аудіосистему Bose, два USB-роз'єми і бездротову зарядку.

Відео тест-драйв Renault Captur 2020 року

Технічні характеристики 

Renault Captur 2020 поліпшив свої технічні характеристики. Автомобіль комплектується бензиновими і дизельними агрегатами потужністю від 95 до 155 к.с. Всі двигуни можуть працювати в парі з 5- або 6-ступінчастою механічною або 7-ступінчастою автоматичною коробкою передач. 

Що стосується бензину, то французький автомобіль пропонує:

  •  TCe 100 з 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Силова установка видає 100 к.с. і 160 Нм крутного моменту, на 10 к.с. більше, ніж у TCe 90, який він замінює; 
  • TCe 130 GPF, що видає 130 к.с. і 240 Нм крутного моменту. У парі з двигуном 6-ступінчаста механіка або 7-ступінчастий автомат;
  • TCe 155 GPF потужністю 155 к.с. і 270 Нм крутного моменту, з ним 7-ступінчастий автомат. Це максимальна комплектація.

Пропозиція з дизельним двигуном трохи гірше: це або Blue dCi 95 на 95 к.с. і 240 Нм з 6-ступінчастою механічною коробкою передач, або Blue dCi 115 на 115 к.с. і 260 Нм крутного моменту з 6-ступінчастою механічною або 7-ступінчастою автоматичною коробкою передач. 

У 2020 році лінійка силових агрегатів поповнилася плагін-гібридом E-Tech. Ця версія поєднує в собі 1,6-літровий бензиновий двигун з акумулятором на 9,8 кВт і два тягових електродвигуна із загальною потужністю 160 к.с. Батарея PHEV утримує достатньо заряду, щоб автомобіль міг проїхати на електротязі до 48 км зі швидкістю до 135 км/год. Час розгону в цьому режимі - 10,1 секунди.

Витрата палива Renault Captur 2020 залежить від комплектації. У базовому оснащенні показники наступні: 8,6 л/100 км в місті, 6 л/100 км на трасі, 6,9 л/100 км в змішаному циклі. 

Безпека

Побудований на платформі CMF-B новий Captur має змінену конструкцію кузова, посилені лонжерони. Безпека автомобіля підвищується за рахунок використання подушок безпеки водія і шторок безпеки. 

Опціональні системи допомоги включають камеру 360, автоматичне екстрене гальмування, виявлення велосипедистів і пішоходів.

Розміри і вага 

Розміри Рено Каптюр 2020 відповідають класу "компактний позашляховик". Довжина - 4,1 м, ширина - 1,8, висота -1,6 м. Кліренс автомобіля - 170 мм. 

Споряджена маса Renault Captur після рестайлінгу 2020 року - 1 101 кг. 

Можливі комплектації 

Renault Captur 2020 представлений в комплектаціях Life, Drive, Style і Edition One. Доступні варіанти оснащення для українського ринку уточнюйте у найближчого дилера Renault.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2020
Як виглядає Honda HR-V 2020 року
Електричний Jaguar I-Pace 2020 року випуску
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar I-Pace 2020