Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2021

1 липня 2021

Деякі морщать ніс від думки про володіння та управління мінівеном. Але не можна заперечувати, що це найефективніший транспорт для перевезення багатьох пасажирів та їх багажу практично в будь-яких умовах. А серед мінівенів краще за всіх з цим справляється новий Honda Odyssey. Прочитайте наш огляд та дізнайтеся більше про новий Хонда Одісей 2021!

Купити новий автомобіль Хонда Одіссей 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році

  • оновлений дизайн інтер'єру та екстер'єру,
  • комплект засобів допомоги під час водіння Honda Sensing став стандартним.

Кому варто купити? 

Ваш вибір трохи обмежений, якщо ви хочете купити мінівен. На щастя, Honda Odyssey 2021 року настільки кращий за конкурентів, що можете не витрачати час на розгляд інших моделей. Odyssey відмінно справляється з усім, що стосується мінівена - тут багато пасажирського та вантажного простору, а його V6 має достатньо потужності, щоб впевнено переміщати восьмимісний автомобіль.

Honda Odyssey в будь-якій комплектації стильно виконує сімейні обов'язки.

Нове або б/у авто? 

У 2021 році Honda оновила дизайн інтер'єру та екстер'єру Odyssey. Тепер у мінівена стандартні світлодіодні фари і красиве оздоблення салону. У новий стандарт входить комплект допомоги водієві Honda Sensing, який складається з адаптивного круїз-контролю, виявлення пішоходів, автоматичного екстреного гальмування, розпізнавання дорожніх знаків та допомоги в утриманні смуги руху. Нагадування про пасажирів на задньому сидінні також входить в стандартну комплектацію, а порт USB для третього ряду перетворений в опцію. Нарешті, сидіння другого ряду Honda Odyssey тепер складаються для збільшення багажника.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Хонда Одісей 2021 року однозначно кращий, хоча абсолютно нова модель дебютувала не так давно, в 2018 році. 

Honda Odyssey або Toyota Sienna

Toyota Sienna знаходиться всередині рейтингів мінівенів. Але Сієна пропонує кілька явних переваг перед Odyssey: опціональний повний привід та меншу витрату палива завдяки гібридним компонентам. Якщо це головний пріоритет, вибирайте Toyota, а не Honda. У багатьох інших аспектах Odyssey - кращий автомобіль. У нього вишуканий салон та просторі сидіння для пасажирів другого і третього ряду. Odyssey пропонує додаткові сімейні функції, такі як вбудований пилосос і камеру в салоні, а також кращу загальну продуктивність. Обидва мінівена знаходяться в однаково високому ціновому діапазоні, тому ваші гроші, ймовірно, краще витратити на Honda.

Honda Odyssey або Kia Sedona

Kia Sedona дешевша Honda Odyssey та стандартно поставляється з мультимедіа з сенсорним екраном, Android Auto і Apple CarPlay. Ці функції є необов'язковими в Odyssey, і для їх отримання потрібно придбати топову комплектацію. З іншого боку, Honda пропонує довгий список стандартних технологій допомоги водієві, а оснащення Sedona аналогічним чином серйозно збільшує ціну. Odyssey забезпечує більше вантажного простору, швидше прискорення та кращу економію палива, хоча він не може зрівнятися з прогнозованим показником надійності Sedona. У обох мінівенів шикарна кабіна і приємна керованість. Вони обидва є хорошим вибором в своєму класі, але Odyssey трохи кращий.

Салон

Базова версія Odyssey вміщує сім осіб в салоні з капітанськими кріслами другого ряду і багатомісним сидінням третього ряду. Всі інші варіанти комплектацій розраховані на вісім пасажирів з трьома кріслами другого ряду та системою Honda Magic Slide, яка дозволяє зміщувати їх вперед, назад і вбік в декількох різних положеннях. Наприклад, ви можете зняти середнє сидіння і зсунути два бічних разом. 

Водієві і передньому пасажиру сподобаються дуже зручні крісла з широким діапазоном регулювань. Другий ряд такий же затишний, з підтримуючими подушками та достатнім простором для голови і ніг для високих пасажирів. Навіть третій ряд цілком комфортний для дорослих.

Коли справа доходить до установки автокрісел, Odyssey задає новий стандарт. Мало того, що нижні кріплення автокрісла надзвичайно доступні, але й дітям старшого віку буде легко надіти власні ремені.

Мінівен повинен полегшувати вам життя, і Odyssey це з успіхом робить. Розсувні задні двері завжди будуть краще традиційних дверей кросоверів-позашляховиків, коли мова йде про посадку та вихід дітей. Це ще один аргумент на користь моделі. 

У цій Хонді вишуканий і висококласний салон, який є одним з кращих в своєму класі. Дизайн інтер'єру витончений, а майже всі матеріали - першокласні.

Мало які автомобілі можуть перевершити мінівен в об’ємі вантажного простору. Глибокий відсік для зберігання за третім рядом ідеально підходить для продуктових сумок (1047 л). Сидіння третього ряду піднімаються та опускаються вручну, система ремінців з ручками досить проста у використанні. Odyssey має більшу максимальну місткість, ніж конкуренти - 4412 л. 

Стандартна інформаційно-розважальна програма Odyssey досить проста. Ви отримуєте 5-дюймовий дисплей без сенсорних можливостей, додатків і більшості інших сучасних зручностей. Однак всі моделі вище базової комплектації оснащені 8-дюймовим сенсорним екраном, який підтримує інтеграцію смартфонів Android Auto і Apple CarPlay. Меню інтуїтивно зрозумілі, інші елементи управління на панелі управління також прості.

Odyssey пропонує ряд зручних для сім'ї функцій, серед яких нагадування про пасажирів на задньому сидінні, камеру Cabin Watch, яка дозволяє стежити за задніми пасажирами з інформаційно-розважального екрану, і CoinTalk, який перетворює стереосистему в систему гучного зв'язку. Тепер ви можете сказати: «Перестань чіпати свою сестру!», а не повертати натомість голову, щоб крикнути, як зазвичай. Cabin Control робить управління кліматом та розважальною системою на задніх сидіннях простішою, а поїздку для всіх пасажирів - комфортнішою. 

Відео тест-драйв Honda Odyssey 2021 року

Технічні характеристики 

Honda Odyssey оснащується 280-сильним двигуном V6. З ним мінівен прискорюється швидко і плавно, тому без особливих зусиль вливається в швидкісний потік на трасі. Хонда Одісей набирає розгін до 100 км/год за 6.5 с. навіть при перевезенні повного складу людей або вантажу. З двигуном поєднується відмінна 10-ступінчаста автоматична коробка передач.

Honda Odyssey демонструє середню для класу витрату палива - 9.8 л/100 км.

Якщо в одному реченні можна використовувати слова «мінівен» і «драйв», значить мова йде про Хонда Одісей. Odyssey забезпечує добре збалансовану поїздку, з ентузіазмом справляється з маневрами та впевнено бере повороти. Рульове управління вимагає невеликих зусиль і вам здається, що ви ведете компактне авто, а не громіздкий фургон.

Безпека

Мінівен Odyssey отримав оцінку 5/5 в краш-тестах NHTSA. Подушки безпеки (6 штук), асистент для зниження ризику прямого зіткнення та виїзду зі смуги, адаптивний круїз-контроль і все це ви отримаєте вже в стандартній Хонда Одісей.

Розміри і вага

Odyssey має довжину 5.21 м. Споряджений мінівен важить від 1995 до 2088 кг.

Можливі комплектації

Ви можете купити Odyssey 2021 в одній з п'яти комплектацій: LX, EX, EX-L, Touring і Elite. Всі версії оснащені 3,5-літровим 280-сильним двигуном V6, що приводить в рух передні колеса через 10-ступінчасту автоматичну коробку передач.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2021
Купити новий автомобіль Джип Черокі 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Шевроле Блейзер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Blazer 2021