Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2021

30 червня 2021

Jeep Cherokee 2021 - компактний п'ятимісний позашляховик. Це один з найпотужніших авто для бездоріжжя, на якому вам сподобається їздити кожен день. Джип Черокі 2021 доступний з потужним двигуном з турбонаддувом та зручною інформаційно-розважальною системою. Проте він відстає від більшості конкурентів за об’ємом вантажного простору, комфортом на задніх сидіннях та якістю інтер'єру. Слабкий базовий двигун також шкодить репутації Cherokee.

Купити новий автомобіль Джип Черокі 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році

Jeep Cherokee, хоч і не піддався рестайлінгу в 2021 році, отримав деякі оновлення:

  • численні функції допомоги водієві тепер входять в стандартну комплектацію;
  • дебютували версії Latitude LUX і 80th Anniversary Edition;
  • комплектація Overland знята з виробництва.

Кому варто купити?

Cherokee - це невеликий позашляховик з пристойними дорожніми характеристиками і відмінними позашляховими якостями. Якщо ви часто з'їжджаєте з асфальтованої дороги та не обмежені в бюджеті, протестуйте Джип Черокі 2021 року. 

Нове або б/у авто? 

Jeep Cherokee 2021 отримав оновлений список функцій активної безпеки (автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду та допомогу в утриманні смуги руху). В 2021 році Jeep представив Latitude LUX та спеціальні ювілейні версії 80th Anniversary Edition, а також припинив випуск Cherokee Overland.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Джип Черокі 2021 модельного року представляє друге покоління, яке дебютувало ще в 2014. Чи варто вибирати нове авто? Перетворені в стандарт функції безпеки були доступні раніше. Якщо вас не приваблюють нові комплектації, пошукайте позашляховик з пробігом

Jeep Cherokee або Mazda CX-5

Mazda CX-5 - серйозний конкурент серед компактних позашляховиків. Базовий двигун Mazda сильніший, ніж стандартний для Jeep, але у обох автомобілів є відмінні варіанти з турбонаддувом. CX-5 може похвалитися розкішним інтер'єром, який більше нагадує преміальний SUV. Він також має трохи просторіший багажник, ніж Cherokee. Вибравши Мазда CX-5, ви отримаєте довший список стандартного обладнання для допомоги водієві, а також класну 10,25-дюймову інформаційно-розважальну систему. Розумніше вибрати Mazda CX-5, ніж Cherokee.

Jeep Cherokee або Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee - середньорозмірний позашляховик, який пропонує просторий другий ряд та великий багажник в порівнянні з компактним Cherokee. Великий Jeep також має приємніший інтер'єр, особливо в топових комплектаціях. Однак за цю додаткову корисність та розкіш доводиться платити. Стартова ціна Grand Cherokee приблизно на $ 8 000 вища, ніж у Cherokee. Лінійка двигунів Grand Cherokee потужніша, ніж у Cherokee, і включає в себе кілька божевільних варіантів V8. Позашляхові якості Гранд Черокі теж набагато перевершують характеристики меншого побратима. Робіть вибір тільки ретельно "примірявши" кожну модель до своїх потреб.

Салон

Jeep Cherokee 2021 - пятимісна модель.Сидіння зручні, до послуг водія широкий діапазон регулювання крісла. Пасажири на задньому сидінні оцінять простір для ніг.

У салоні Cherokee є приємні, м'які на дотик поверхні. Але є й сильно помітні тверді матеріали, які заважають кросоверу конкурувати в класі. 

Незважаючи на невеликі габарити багажника Джип Черокі, його компонування продумане та практичне. Регульована вантажна підлога зручна, а висота підйому керована. Але у Cherokee один з найменших багажників в сегменті - 696.5 л. При складанні другого ряду відкривається 1549 л простору. І це теж один з найнижчих максимальних об’ємів в класі. У салоні є безліч відсіків для зберігання речей, які повинні бути під рукою в поїздці. 

У стандартну комплектацію Cherokee входить інформаційно-розважальна система Uconnect, яку постійно хвалять за простоту управління та чітку структуру меню. У стандартну комплектацію входить 7-дюймовий сенсорний екран, але поліпшена графіка опціонального 8,4-дюймового сенсорного екрану варта оновлення.

Apple CarPlay та Android Auto є стандартними. Меню сенсорного екрану досить просте і містить підказки, які допоможуть вам вибрати доступні команди. Ви можете здійснювати дзвінки, налаштовуватися на радіостанцію та навіть керувати системою клімат-контролю з допомогою голосових команд. Є два порти USB на передній панелі і ще два для зарядки ззаду. Оновлена аудіосистема забезпечує відмінний звук.

Технічні характеристики

Стандартний двигун Cherokee - це безнаддувний чотирициліндровий 180-сильний агрегат. Практично в будь-якій дорожній ситуації ця трансмісія здається слабкою і повільною.

Наступний варіант: 271-сильний V6, який розганяє новий Jeep Cherokee 2 021 до 100 км/год за 7.6 с. Доступний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом видає 270 к.с. та забезпечує набагато більший крутний момент для швидкого прискорення з місця. Кожен мотор працює в парі з дев'ятиступеневою автоматичною коробкою передач, яка може нерішуче і не точно перемикати передачі.

Американський Джип Черокі складно назвати економічним авто. З базовим двигуном позашляховик витрачає 8.7 л / 100 км.

Новий Джип Черокі 2021 року, разом зі своїм двоюрідним братом Jeep Wrangler Cherokee, є одним з кращих для бездоріжжя в класі. Jeep пропонує три різні варіанти повного приводу для Cherokee, кожна з яких включає пятирежимну систему управління тяговим зусиллям Selec-Terrain.

Jeep Active Drive I має автоматичне включення 4WD, а Active Drive II - управління спуском з пагорба та знижену передачу. Cherokee Trailhawk - найпотужніший позашляховик з системою повного приводу Active Drive Lock, всюдихідними шинами, позашляховою підвіскою і механічним блокуванням диференціалу.

При правильному оснащенні Cherokee може буксирувати до 2040 кг. Ця цифра робить авто лідером в класі. 

Безпека

NHTSA оцінила безпеку Черокі на 4/5.

Розміри і вага

Довжина кузова Cherokee становить 4625 мм, висота - 1670-1723 мм, ширина - 1859 мм. Якщо ви вибираєте Джип Черокі, у якого оновлений кузов для комплектації Trailhawk, його ширина складе 1902 мм.

Можливі комплектації 

Джип Черокі 2021 року доступний в п'яти основних комплектаціях: Latitude, Latitude Plus, Latitude LUX, Limited і Trailhawk. Також представлена обмежена ювілейна версія 80th Anniversary Edition. Ви можете персоналізувати будь-яку модель за допомогою пакетів стилів. Детально про кожну модифікацію Джип Черокі 2021, технічні характеристики, розміри та ціну дізнавайтесь у найближчого дилера бренду. 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2021
Купити новий автомобіль Додж Чарджер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Хонда Одіссей 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2021