Огляд тест-драйву: Honda Pilot 2019

7 листопада 2018

Сучасний Pilot це найбільший кросовер Honda з трьома рядами сидінь і посадочними місцями на вісьмох пасажирів. Його суперниками вважаються Toyota Highlander, Ford Explorer, Subaru Ascent і Volkswagen Atlas. Просторий, зручний та на диво здібний Honda Pilot 2019 належить до числа найбільш рекомендованих автомобілів класу. На 2019 модельний рік кросовер переглянули, в результаті чого було усунуто спірні моменти, на кшталт не надто плавної автоматичної коробки на дев’ять ступенів чи відсутність регулятора гучності. Автомобіль Honda Pilot отримав свіжий дизайн екстер’єру, більше функцій і сучасних технологій.

Огляд тест-драйву: Honda Pilot 2019

Вам сподобається

З хорошим переліком систем безпеки, просторим і практичним салоном та високим рейтингом надійності, Honda Pilot це вартий уваги варіант. Стандартний V6 двигун і доступна система повного приводу додають привабливості.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сучасний Pilot зручний, але не дуже захоплюючий в плані управління. Якщо ви хочете отримати кросовер на три ряди з більш позитивною динамікою, погляньте в сторону Mazda CX-9. Хоча і трохи масивніший на 2019 рік, але округлий дизайн Pilot припаде до смаку не всім. А якщо вам потрібно буксирувати чималу вагу, розгляньте варіант Chevrolet Tahoe.

Нове у 2019 році

Готуючись до 2019 модельного року, компанія освіжила кросовер Honda Pilot. У базу потрапили система безпеки «Honda Sensing» та функція відкривання багажника без рук. Було усунуто попередні недоліки, так з’явився регулятор гучності та покращилась автоматична коробка передач на дев’ять ступенів.

Враження від їзди

Давайте почнемо з найочевиднішого, а саме автоматичної коробки передач на дев’ять ступенів моделей вищої комплектації Touring і Elite. На неї було чимало нарікань, але протестувавши нову модель, можемо потішити водіїв, що нині вона працює набагато плавніше. Все інше, на щастя, залишилося без змін. Сучасний Honda Pilot це передусім комфортний і затишний кросовер. Спортивний режим передбачений, але він допомагає автомобілю чіткіше і впевненіше входити в повороти, не більше. Перед нами точно не спортивний автомобіль, Гранд Каньйон йому теж не подолати. Хоча до звичайного бездоріжжя усі Pilot підготовлені відносно непогано, маючи змогу їздити по камінню, багнюці та піску. Завдяки системі пристосування до поверхні автомобіль може понад 70% потужності перерозподілити на задні колеса.  

Найкращі характеристики

Система повного приводу використовує векторизацію крутного моменту, подібну тій, яка зустрічається у моделях Acura. Це дозволяє варіювати витрату потужності окремо на кожне заднє колесо, віддаючи перевагу колесу із більшим зчепленням. Водій в праві обирати режим, про решту подбає кросовер.

Набір систем безпеки і допомоги від Honda вважається одним з найкращих в індустрії. А від тепер «Honda Sensing» стандартний для всіх моделей 2019 року, даючи їм можливість самостійно застосовувати гальма, утримувати автомобіль в межах смуги руху і використовувати круїз-контроль.

Детально про автомобіль Honda Pilot

Інтер’єр

Усі Pilot мають три ряди сидінь, але ви можете обрати кількість місць: сім або вісім. Більшість кросоверів залишаються восьмимісними завдяки суцільному сидінню другого ряду, але його можна замінити на два капітанських крісла. Завдяки цьому, до речі, полегшується доступ до третього ряду. Автомобіль взагалі виділяється загальним простором, обходячи Toyota Highlander і лише трохи поступаючись новому Subaru Ascent і Volkswagen Atlas. Багатьом сподобаються інтегровані підлокітники передніх сидінь. Ще однією позитивною рисою Pilot 2019 стало повернення регулятора гучності, який прийшов на зміну сенсорному контролеру. Що стосується загального враження, то найпомірніше справляють моделі початкової комплектації з 5.0-дюймовим дисплеєм і тканинною обшивкою сидінь. Моделі EX-L потішать шкірою.

Відео тест-драйв Honda Pilot 2019 року

Екстер’єр

Розробники компанії знають, що попрощавшись з блоковим дизайном попередніх поколінь, слід рухатися в сторону плавних ліній. В той час, як загальна стилізація залишається досить округлою, моделі 2019 року спробували виділити за рахунок більш агресивної стилізації передньої і задньої частин. Це справляє дещо двояке враження. Так, виглядає автомобіль більш агресивно, особливо спереду, але далеко від заокруглених форм задньої частини втекти не вдалося. Рейлінги даху стали стандартними для Touring і Elite. Найменшими стали колеса на 18 дюймів, найбільшими на 20. Модель EX-L пропонує двері багажного відділення з електроприводом.

Базова комплектація

Покупець може обрати одну з п’яти комплектацій Honda Pilot: LX, EX, EX-L, Touring і Elite. Найдешевша модель LX постачається з набором «Honda Sensing», кнопковим запалюванням, Bluetooth та 5.0-дюймовим кольоровим дисплеєм. Модель EX додасть Apple CarPlay і Android Auto, електропривод водійського сидіння, 8.0-дюймовий сенсорний дисплей, тризонний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь, функцію складання другого ряду сидінь одним натиском на кнопку, моніторинг сліпих зон, підсвічування дзеркал та систему «CabinControl», яка дозволяє змінювати аудіо композицію і налаштування клімат-контролю через додаток смартфону.

Опційне обладнання

За винятком системи повного приводу, більшість опцій з’являється з переходом до моделей вищої комплектації. Модель EX-L потішить шкіряною обшивкою, люком даху, електроприводом дверей багажника, автоматичним налаштуванням сидіння переднього пасажира,акустичним вітровим склом, унікальним відкривачем гаражу та функцією «CabinTalk», яка дозволяє розмовляти з дітьми на останньому ряду через навушники. Модель Touring отримала функцію відкривання багажника без рук, покращену аудіосистему, рейлінги даху, сенсори паркування, підсвічування салону, підігрів другого ряду сидінь та інтегровану точку Wi-Fi. Топова модель Pilot Elite може похвалитися стандартним повним приводом, двома капітанськими кріслами другого ряду, панорамним люком, вентиляцією передніх сидінь, бездротовою зарядкою, склоочисниками з сенсорами дощу та підігрівом керма.

Під капотом

Єдиним для Honda Pilot 2019 є 3.5-літровий V6 двигун на 280 кінських сил і 355 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід у Honda Pilot на передні колеса. Як опція пропонується система повного приводу. Витрата пального перебуває на рівні 12.4 л/100км у міському, 8.7 л/100км у заміському та 10.7 л/100км у змішаному циклах. Якщо додати повний привід показники змінюються на 13.0, 9.0 та 11.2 л/100км відповідно. З опційною автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів і повним приводом можна розраховувати на 12.4 л/100км у місті, 9.0 л/100км за його межами і 10.7 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Optima 2019
Огляд тест-драйву: Kia Optima 2019
Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2019