Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2019

8 листопада 2018

Компанія Hyundai продала декілька мільйонів Santa Fe з моменту його появи у 2000 році. З новим Santa Fe 2019 бренд планує подвоїти успіх, пропонуючи мінівен більше схожий на компактний кросовер, сповнений сучасними технологіями і потужним двигуном. Задля успіху розробники компанії постаралися на славу, переглянувши структуру автомобіля. Нова геометрія підвіски сприяє підвищенню якості ходу. Зверніть увагу, новий Santa Fe це п’ятимісний кросовер, який замінив Santa Fe Sport. Версія на три ряди і сім місць продаватиметься у поточному році, але під назвою Santa Fe XL. Цей автомобіль планують замінити на новий у 2020 році. Суперниками нинішнього Santa Fe вважаються Chevrolet Equinox, Ford Edge, Nissan Murano і Subaru Forester.

Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте затишний і продуманий позашляховик з приємною стилізацією, сучасними технологіями безпеки, Hyundai Santa Fe 2019 року до ваших послуг. На поточний модельний рік автомобіль пропонує восьмиступінчасту автоматичну коробку передач та систему повного приводу.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Декого надмірна увага систем і функцій безпеки Santa Fe може дратувати. Хоча, системи можуть бути вимкнені, вони вмикаються знову кожного разу, як ви заводите автомобіль.

Нове у 2019 році

Свіжістю дихає буквально кожна деталь, починаючи трохи збільшеним і зміцненим шасі. 2.4-літровий і 2.0-літровий турбодвигун можна доповнити автоматичною коробкою передач на вісім ступенів та системою повного приводу. Задля безпеки технологія «Smart Sense» увійшла у базу всіх моделей.

Враження від їзди

Нове покоління Hyundai Santa Fe 2019 вражаюче тихе всередині завдяки інтенсивному використанню звукопоглинаючих технік. Більш того, 2.0-літровий турбодвигун витримує чималі навантаження, гарантуючи бажану потужність. Нова восьмиступінчаста автоматична коробка передач є взірцем плавності. Завдяки піктограмі на панелі видно, що повнопривідні моделі Santa Fe більшість часу залишаються передньопривідними, направляючи потужність на задні колеса лише в разі несприятливих дорожніх умов. Крім того, у спортивному режимі 35% потужності автоматично постачається на задні колеса. Кермо з електроприпідсилювачем відчувається природно, а стандартна система утримання смуги руху має три рівні залученсоті, що дозволяє водієві обирати звукові попередження та рівень втручання в управління. Як на асфальтованих, так і на грунтових  дорогах якість ходу Santa Fe залишається незмінно хорошою з відмінним контролем рухів та повсякчасним комфортом. Залишиться задоволеним водій і якістю поглинання нерівностей дороги. Цьому сприяють покращені задні амортизатори, розміщені більш вертикально ніж раніше. І на останок, автоматична система старт/стоп, на щастя, майже непомітна в роботі.

Найкращі характеристики

Технічні характеристики Hyundai Santa Fe 2019 вразять багатьох. Так, система повного приводу «HTRAC», яка пропонується як опція, оснащена центральним електронним зв’язком, який завбачливо розподіляє крутний момент двигуна між передніми і задніми мостами задля покращення стабільності. Силовий агрегат також отримав поперечну векторизацію крутного моменту та три режими: Normal, Sport і Smart.

У порівнянні з Santa Fe Sport сучасний Santa Fe має помітно кращу фронтальну видимість. А-подібні стійки даху стали тоншими, дзеркала розмістилися нижче, а заднє скло збільшилося у розмірі.

Детально про автомобіль Hyundai Santa Fe

Інтер’єр

За винятком декількох місць з неприємним на дотик пластиком салон Hyundai Santa Fe 2019 приємне місце для перебування. Стійки даху та стеля обшиті матеріалом наче для сорочки. Панель приладів має трирівневу структуру, а у сидіннях використано наповнювач різної щільності для підвищення комфорту. Місця вдосталь, позаду водія розміститься досить високий пасажир. Дістати стелі головою не можливо навіть за наявності люку. Усі елементи управління працюють злагоджено, а більшість кнопок систем безпеки розміщено ліворуч від телескопічного керма. Для зменшення відблисків екран навігаційної системи було перенесено. Кнопки перемикання вікон було зміщено вперед задля збільшення місця для ліктя. Двері багажного відділення, які відкриваються одним рухом ноги, мають дві швидкості: 4.5 та 6 секунд.

Відео тест-драйв Hyundai Santa Fe 2019 року

Екстер’єр

З якого боку не подивись, Santa Fe це привабливий автомобіль з домінуючою у передній частині новою решіткою радіатора. Високорозміщені, світлодіодні денні ходові вогні нагадують Jeep Cherokee. Основні фари розміщені нижче, саме там, де потрібно. Якщо дивитися на кросовер збоку, то помічаєш характерну лінії, яка простягається від передніх до задніх фар, саме тому бічні вікна стали вищими і гарантували кращу видимість. Вікна обрамлені контуром, який нагадує атлас. Задні сигнали повороту розміщені у нижній частині бампера. Легкосплавні диски додають виразності.

Базова комплектація

Усі Santa Fe оснащені набором безпеки «Smart Sense», до якого увійшли: асистент можливого зіткнення з виявленням пішоходів, система уникнення сліпи зон, попередження про перехресний рух позаду, система утримання смуги руху, розумний круїз-контроль, система контролю стану водія з функцією безпечного виходу, яка блокує двері в разі виявлення руху транспорту позаду Santa Fe. У базу також увійшов 7.0-дюймовий сенсорний екран та додатки Apple CarPlay і Android Auto.

Опційне обладнання

Перелік додаткового оснащення очолює система повного приводу. Також пропонуються проекційна приладова панель на вітровому склі, навігаційна система з більшим екраном, нова «Blue Link», бездротова зарядка телефонів, підігрів сидінь, монітор кругового огляду, великий панорамний люк, функція відкривання багажника без рук, склоочисники з сенсорами дощу та задня завіса. Окремо доступна аудіосистема «Infinity» на 12 динаміків.

Під капотом

Базовим став 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун у версіях на 172 кінських сили і 225 Нм та 188 кінських сил і 241 Нм. З приводом на передні колеса і шестиступінчастою механічною коробкою передач розгін відбувається за 10.4 секунд, з повним приводом вже за 10.7. В разі доповнення автоматичною коробкою і приводом на всі колеса кросовер розженеться за 11.5 секунд. Двигун на 188 коней з приводом на всі колеса і автоматичною коробкою потішить розгоном за 10.4 секунд. Витрата пального становить 13.3 л/100км у міському, 7.1 л/100км у заміському та 9.4 л/100км у змішаному циклах. Як альтернатива пропонується 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 235 кінських сил і 353 Нм. Йому пару складає нова автоматична коробка передач на вісім ступенів. З переднім приводом автомобіль витрачає 10.5 л/100км у змішаному циклі, з повним приводом цей показник зростає до 11.0 л/100км відповідно. Як варіант представлений 2.0-літровий дизельний двигун на 150 і 185 кінських сил та 400 Нм.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Pilot 2019
Огляд тест-драйву: Honda Pilot 2019
Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2019