Огляд тест-драйву: Kia Optima 2019

6 листопада 2018

Як привабливий седан середнього розміру, який пропонує хороший рівень економії, сучасні технології, оснащення та повсякденну практичність, Kia Optima це один з найкраще продаваних автомобілів бренду. Минулого року седан став ще привабливішим завдяки появі 7.0-дюймового сенсорного екрану з Apple CarPlay і Android Auto. Цього року справи ще кращі, адже всі моделі стандартно отримали набір «Advanced Driver Assistance Systems». До набору потрапила система уникнення можливого зіткнення, яка автоматично активує гальма для уникнення аварії. Іншими технологіями стали попередження про можливе зіткнення, система контролю стану водія, система утримання смуги руху, система попередження про виїзд за межі смуги руху та попередження про перехресний рух позаду. Можливо, комусь усі ці системи можуть бути ні до чого, але 10 років гарантії на силовий агрегат потішать всіх.

Огляд тест-драйву: Kia Optima 2019

Вам сподобається

Нова Kia Optima 2019 з привабливою стилізацією, хорошим співвідношенням ціна-якість і наявністю сучасних технологій доводить, що седани не зникли. Починаючи базовою LX, продовжуючи спортивною SX, і закінчуючи економними гібридами, Kia Optima є що запропонувати.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви звикли до високої водійської позиції кросовера, вам може бути складно пристосуватися до низького Optima, навіть зважаючи на непогану динаміку. Крім того, система повного приводу не представлена взагалі.

Нове у 2019 році

Найпомітнішою зміною 2019 року стала поява набору «Advanced Driver Assistance Systems» у базі всіх моделей. До нього увійшли: система попередження про виявлення сліпих зон, система попередження при паркуванні, попередження про перехресний рух позаду, система попередження про можливе зіткнення, асистент уникнення зіткнення, допомога при зміні смуги руху, система утримання смуги руху та система слідкування за дорожньою розміткою. Більш того система розпізнавання голосу «UVO» нині розбита на три рівні, щоб полегшити її розуміння та використання. Пішов на користь і легкий рестайлінг Kia Optima 2019 у передній частині.

Враження від їзди

Майже не знайдеться людей, які б розглядали Kia Optima 2019 як спортивний седан, але моделі з турбодвигуном наблизилися до цього поняття в притул. І поки новіші седани насолоджуються перевагами семи, восьми чи більшої кількості передач, шестиступінчаста автоматична коробка Optima продовжує тішити плавністю і швидкістю роботи. Особливо її старання помітні у режимі «Sport», одному з чотирьох доступних для седана. Незважаючи на спортивно налаштовану підвіску моделі SX і низько профільні шини «P235/45-18» якість ходу не назвеш ні занадто жорсткою, ні занадто м’якою. З усім цим гармонійно пов’язується електричне підсилення управління, яке, між тим, має природнє відчуття. Моделі Optima більше тяжіють в сторону комфорту, а потужності 2.4-літрового чотирьохциліндрового двигуна вистачить більшості водіїв. Модель EX потішить 1.6-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном, який має не лише більше крутного моменту, а й скромніші апетити. Йому у пару передбачена семиступінчаста автоматична коробка з подвійним зчепленням.

Найкращі характеристики

Найбільшою перевагою всіх Optima став набір систем безпеки «Advanced Driver Assistance Systems», до якого потрапили: система попередження про виявлення сліпих зон, система попередження при паркуванні, попередження про перехресний рух позаду, система попередження про можливе зіткнення, асистент уникнення зіткнення, допомога при зміні смуги руху, система утримання смуги руху та система слідкування за дорожньою розміткою.

Додатки Android Auto і Apple CarPlay стали стандартними ще для моделей 2018 року. Завдяки чому водій отримав знайомий інтерфейс телефону.

Детально про автомобіль Kia Optima

Інтер’єр

Салон Kia Optima SX вміщує п’ятьох людей і пропонує високоякісні матеріали, місткий бардачок, легкі у зчитуванні прилади та аудіосистему «Harman/Kardon» на 10 динаміків. Передні сидіння моделі SX пропонують додаткову підтримку і вражають шкіряною, перфорованою обшивкою. З підігрівом і охолодженням ці сидіння надійно утримують корпус при інтенсивній їзді та вражають комфортом при тривалих подорожах. Місця для голови навіть високих пасажирів вистачає як спереду, так і ззаду. На 2019 рік компанія спростила систему телематиків і запропонувала трьохрівневий підхід. Крім того, у салоні Kia Оптіма 2019 року все ще використовуються кнопки і традиційні перемикачі для контролю більшості функцій.

Відео тест-драйв Kia Optima 2019 року

Екстер’єр

Майже всі погодяться, що сучасний Optima виглядає привабливо і має кращу стилізацію ніж механічно однаковий Hyundai Sonata. На 2019 модельний рік седан виграв від оновлення передньої частини, отримавши світлодіодні денні ходові вогні. Сильно це зовнішність Optima не змінило, але навряд чи треба було, адже седан і без того пропонував зрозумілу і приємну стилізацію.

Базова комплектація

Набір систем безпеки «Advanced Driver Assistance Systems» увійшов у базу всіх моделей. Перемогою можна вважати появу Apple CarPlay і Android Auto. До бази також увійшли кондиціонер, 8.0-дюймовий сенсорний кран, камера заднього виду, супутникове радіо «Sirius», Bluetooth та USB входи.

Опційне обладнання

Топова модель SX пропонує щедрий набір оснащення, але і її можна доповнити пакетом «Limited», до якого увійшли шкіра Nappa, кермо  з пласким дном, 18-дюймові колеса, чорна обшивка стелі, хромовані пороги, дзеркала у колір кузова та срібляста строчка на панелях дверей та приладів. Пакетом «Premium» можна доповнити базову, LX та EX моделі. Для LX пакет приготував електропривод водійського сидіння, панорамний люк, шкіряне кермо та чорні стійки даху. Комплектацію EX пакет доповнить електроприводом сидіння переднього пасажира, аудіосистемою «Harman/Kardon» на 14 динаміків, підсвічуванням салону, підігрівом керма та автоматичним двозонним клімат-контролем. В разі потреби є можливість доповнити навіть базову модель люком даху.

Під капотом

Базовим на 2019 модельний рік став 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 188 кінських сил та 241 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід виключно на передні колеса. Сотні седан досягає за 9.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 12.0 л/100км у міському, 6.2 л/100км у заміському та 8.3 л/100км у змішаному циклах. Як альтернатива пропонується 1.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 180 кінських сил і 196 Нм. Отримавши семиступінчасту автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням до пари, він витрачає 8.9 л/100км у місті, 6.6 л/100км за його межами і 7.8 л/100км у середньому. Бажаючим отримати ще більше пропонується 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 245 кінських сил і 353 Нм. Йому пару складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Розгін до сотні відбувається за 7.4 секунди. Витрата пального не перевищує показників 11.0 л/100км у міському, 8.0 л/100км у заміському та 9.6 л/100км у змішаному циклах. Людям, зосереджених на навколишньому середовищі, буде приємно дізнатися про існування гібридного Optima з 2.0-літровим чотирьохциліндровим двигуном та електричним мотором.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2019
Огляд тест-драйву: Honda Pilot 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Pilot 2019