Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2022

9 листопада 2021

Седан Hyundai Elantra 2022 року виділяється у потоці транспорту унікальним стилем. Але під химерною формою кузова ховається просторий та практичний компактний автомобіль. Салон виконаний у футуристичному дизайні та оснащений висококласними функціями, особливо у топових версіях, що створюють "вау-ефект". 

Купити новий Хендай Елантра 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Двигун початкового рівня - це трохи "сонний" чотирициліндровий 147-сильний агрегат. Рятує ситуацію опціональний мотор. Чи готовий автомобіль витримати конкуренцію у 2022 році?

Нове в 2022 році

Дебютує високопродуктивна версія Elantra N з 276-сильним двигуном з турбонаддувом.

Кому варто купити? 

Нова Elantra відрізняється паливною економністю, вражаючими технологіями та функціями безпеки, а також просторим салоном. І все це ви отримуєте за прийнятною ціною. Крім слабкого базового двигуна скаржитися нема на що. Чудовий вибір як для невеликого седана. Якщо ви не збираєтеся підкорювати гоночний трек, візьміть на тест-драйв Хюндай Елантра 2022. А якщо плануєте стати найшвидшим на світлофорах і трасі, подивіться на Hyundai Elantra N. 

Нове чи б/у авто?

Elantra не отримує жодних змін для 2022 модельного року, за винятком додавання “гарячої” Hyundai Elantra N. Актуальне, сьоме покоління седана, дебютувало минулого року, тому можна сміливо обирати торішню версію. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Hyundai Elantra або Honda Civic

І Civic, і Elantra представляють клас сімейних седанів. Обидва радують ощадливою витратою палива, пропонують спокійну поїздку, зручні салони та зрозумілі мультимедіа. Седани отримали щедре оснащення помічниками водія та функціями безпеки, але Елантра дещо багатше обладнана. Стильний інтер'єр Civic наближає її до класу преміум і це відразу відбивається на ціні. Ціна Хендай Елантра в базовій версії майже на $2 000 менша. У цьому порівнянні немає поганого автомобіля і будь-який вибір буде правильним. 

Hyundai Elantra або Toyota Corolla

Toyota Corolla пропонує висококласний інтер'єр, щедру комплектацію та приємне керування. Цінники на моделях приблизно однакові, але Elantra виділяється лінійкою високопродуктивних двигунів та довшим гарантійним терміном.

Салон

Хендай Елантра 2022 – п'ятимісний седан. Салон продуманий до дрібниць та просторий в обох рядах. Навіть на задньому сидінні є місце для високих пасажирів.

Інтер'єр седана повністю відповідає футуристичному інтер'єру. Панель приладів і центральна консоль орієнтовані на водія, сторона пасажира відрізняється більш мінімалістичним підходом. 

Для тих, хто вирішив купити новий Хендай Елантра 2022 в спортивній версії, отримують особливий інтер'єр. N відрізняється ексклюзивним N-подібним рульовим колесом та перемикачем, а ще заниженими спортивними сидіннями та дверними накладками. Також цікаво: спинки передніх крісел у цій версії набагато тонші, ніж у стандартної, що збільшує простір для пасажирів на задніх сидіннях.

Об'єм багажника Елантра трохи вищий за середній для цього класу - 400 л. За необхідності задні крісла зручно складаються.  

Базова комплектація Hyundai Elantra 2022 оснащена 8,0-дюймовим сенсорним екраном з бездротовою сумісністю з Apple CarPlay і Android Auto. Інші версії отримали 10,25-дюймовий сенсорний екран, а також 10,25-дюймовий цифровий щиток приладів. Цікаво, що в Limited є лише дротове підключення Apple CarPlay та Android Auto. Функція цифрового ключа, яка дозволяє відкривати автомобіль за допомогою смартфона (поки що тільки для Android) або карти-ключа для зв'язку ближнього радіусу дії (NFC), також буде доступна для Elantra 2022 року.

Відео тест-драйв Hyundai Elantra 2022 року

Технічні характеристики 

Elantra SE, SEL та Limited отримують стандартний 2,0-літровий рядний чотирициліндровий двигун, що розвиває 147 к.с. Єдина доступна коробка передач - безступінчаста трансмісія, яка передає потужність на передні колеса. Автомобіль розганяється до 100 км/год за 8,1 секунди. 

Середня витрата Hyundai Elantra складає 6.2-6.5 л/100 км. Для більшої економії палива зверніть увагу на Elantra Hybrid.

Версії Хендай Елантра N-Line оснащені 1,6-літровим двигуном з турбонаддувом потужністю 201 к.с. Він агрегатується із семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням або механікою-шестиступкою. У цій комплектації є кнопка на кермі, яка збільшує пікову потужність двигуна до 286 кінських сил на термін до 20 секунд.

Високопродуктивна Elantra N оснащена 276-сильним 2,0-літровим двигуном і приводить в рух передні колеса через шестиступінчасту механічну або восьмиступінчасту автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням.

Поїздка Elantra досить посередня. Як для невеликого седана він непогано справляється з поворотами, веде себе передбачувано та комфортно на нерівностях. Але для спортивного настрою вам захочеться придбати N Line зі спортивною підвіскою.

Безпека

Elantra 2021 отримала п'ятизіркову оцінку від NHTSA і стала одним з найбезпечніших компактних седанів на ринку на сьогоднішній день.

Розміри та вага 

Розміри машини Hyundai Elantra не змінилися з минулого року. Довжина кузова складає 4.66 м. Важить повністю споряджений седан 1236-1495 кг.

Можливі комплектації 

Elantra 2022 доступна в чотирьох основних комплектаціях: SE, SEL, N Line і Limited. Але є також Elantra Hybrid, що поставляється у комплектаціях Blue та Limited, та спортивний седан Elantra N.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura MDX 2022
Купити новий автомобіль Акура МДХ 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Тойота Королла 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2022