Огляд тест-драйву: Acura MDX 2022

8 листопада 2021

MDX - трирядний середньорозмірний позашляховики Acura. Оновлена ​​до 2022 року, найновіша версія MDX отримала свіжий зовнішній вигляд, більше простору у всіх рядах, а також безліч технічних та внутрішніх змін. Акура також підвищила коефіцієнт розкоші та покращила інтер'єр моделі високоякісними матеріалами: деревом з відкритими порами, кришками динаміків із нержавіючої сталі та безліччю варіантів оббивки.

Купити новий автомобіль Акура МДХ 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Чи готова нова Акура МДХ 2022 потіснити з п'єдесталу своїх преміальних конкурентів?

Нове у 2022 році 

Позашляховик Акура МДХ був повністю оновлений на 2022 рік. Ось що чекає покупців:

  • покращений інтер'єр та новий 12,3-дюймовий інформаційно-розважальний екран;
  • спортивно-орієнтована модель Type S поповнить модельний ряд пізніше;
  • версію Sport Hybrid знято з виробництва.

Кому варто купити? 

Попередні покоління MDX пропонували вражаюче співвідношення ціни та якості, чого не можна було завжди сказати про таких конкурентів, як Audi Q7 або Mercedes-Benz GLE. Цей сильний акцент на цінності залишається актуальним у Acura MDX 2022 року. Навіть найдоступніша комплектація салону включає безліч бажаних функцій. 

Якість поїздки, внутрішній простір та універсальний стиль, а також високопродуктивна модель Type S, яка має з'явитися в найближчому майбутньому, роблять Acura MDX 2022 одним з найпривабливіших варіантів преміального позашляховика.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове чи б/в авто? 

Acura MDX 2022 - абсолютно нова модель четвертого покоління. Вона запозичила більшу частину стилю та технологій у меншого RDX, додала деякі унікальні функції та планує випуск версії Type S. Позашляховик MDX готовий до успіху у продажах.

Платформа, кузов і шасі Acura MDX нові, а покращений 3,5-літровий двигун V6 з'єднаний з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач, хоча зберігає колишні характеристики потужності. У четвертому поколінні знову представлено складну систему повного приводу MDX. Крім поліпшення зчеплення з дорогою в снігових або заледенілих умовах, це зробить MDX маневренішим у поворотах на сухому асфальті.

Нові функції, які є стандартними для всієї лінійки, включають панорамний дах, багатофункціональний другий ряд зі знімним середнім сидінням, п'ять режимів руху, 12,3-дюймову цифрову панель приладів, 12,3-дюймовий центральний дисплей високої чіткості, бездротовий зв'язок Apple CarPlay і Android Auto, бездротову зарядку, Amazon Alexa та допомога в пробках. Однозначно, якщо вам подобається Acura MDX, варто купити новий джип. 

Acura MDX або Acura RDX

Раніше єдиними перевагами MDX були місця для сидіння та вантажопідйомність, але тепер є ще щось, що потрібно враховувати. V6 MDX потужніший, ніж чотирициліндровий двигун з турбонаддувом RDX, хоча останній економніший. У висококласному RDX ви отримуєте весь комфорт, що відповідає класу. Те, що Acura вирішила додати в стандартну комплектацію нового MDX, дійсно вражає. Ви отримуєте 90% функцій комфорту та безпеки, які роблять базову модель справді вигідною.

За ту ж саму ціну можна придбати початкову версію Acura MDX замість висококласного RDX. При цьому не буде відчуття, що ви відмовилися від чогось важливого. Більше того, ви отримуєте додаткову перевагу у вигляді двигуна V6, простору та вантажопідйомності.

Acura MDX або Honda Pilot

Акура – ​​люксовий бренд Хонда. З цієї причини кожна Acura автоматично стає кращою, ніж аналогічна Honda, чи не так? MDX 2022 зручніша, ніж Honda Pilot 2021 року. Pilot Black Edition вищого класу коштує $ 50 220, і це менше, ніж MDX середнього рівня. Однак MDX виправдовує свою вищу ціну розкішною кабіною, досконалою десятиступінчастою автоматичною коробкою передач та наявністю високотехнологічних функцій. Все це не означає, що Pilot – поганий автомобіль, особливо якщо у вас обмежений бюджет. Якщо є вибір, краще купити MDX у середній комплектації, замість Pilot у топовій версії.

Салон

MDX - це великий кросовер із трьома рядами. Як і у випадку з багатьма авто цього класу, останні сидіння більше підходять для дітей. Пасажирам у передньому та другому ряду нема на що скаржитися, оскільки в салоні достатньо місця. Всі моделі стандартно постачаються з панорамним люком на даху, що означає меншу висоту стелі, порівняно зі старою моделлю.

Сидіння особливо зручні та порадують пасажирів у тривалих поїздках. У стандартну комплектацію входять передні крісла з електроприводом та підігрівом.

Салон Acura MDX виглядає вишукано, хоч і поступається європейським конкурентам. 

Збільшені габаритні розміри вплинули на вантажопідйомність авто. З усіма трьома рядами об'єм багажника MDX складає 460 л. Якщо третій ряд складний рівно, у вас буде 900 л простору, а після переміщення другого ряду вперед 1370 л. Складіть і третій, і другий ряди і ви отримаєте 2020 л. Посуньте передні сидіння вперед, і вантажний відсік збільшиться до колосальних 2690 л простору.

Інтерфейс інформаційно-розважальної системи MDX є проблематичним, але в іншому тут є багато корисних технологій. Широкий центральний екран привабливий та легко читається, а вбудована система навігації працює добре. Доступна аудіосистема ELS з 16 динаміками вражає і може забезпечити більшу гучність у салоні без спотворення звуку.

Відео тест-драйв Acura MDX 2022 року

Технічні характеристики 

Поки що Acura MDX пропонує тільки один варіант силової установки. Це 3,5-літровий двигун V6 з 290 л. і 267 Нм крутного моменту. Прийдешня модель Type S обіцяє представити турбований 335-сильний двигун. 

V6 з'єднується з 10-ступінчастим автоматом із стандартними підрульовими перемикачами. Ця коробка передач є покращенням у порівнянні з попередньою дев'ятиступінчастою, але все ще далека від ідеалу. Така пара розганяє позашляховик до перших 100 км/год за 6.5 секунд.

Передній привід залишається стандартним, а повний привід доступний як опція.

Acura MDX демонструє середню витрату палива 11.2 л/100 км.

Безпека

Експерти NHTSA ще не проводили краш-тестів Acura MDX моделі 2022 року. Тим не менше, IIHS протестував автомобіль. Позашляховик показав найкращий результат Top Safety Pick Plus. Він набрав максимальні оцінки в кожному краш-тесті.

Розміри та вага 

Повна переробка збільшила всі параметри MDX. Загальна довжина авто становить 5 м, колісна база - 2.89 м. Модель 2022 важить 1937 кг у базовій комплектації з FWD і 2070 кг у версії AWD.

Можливі комплектації 

Acura MDX 2022 року – семимісний позашляховик середнього розміру, представлений у чотирьох комплектаціях: MDX, Technology, A-Spec та Advance.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: MINI Countryman 2021
Купити новий Міні Купер Кантрімен 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий Хендай Елантра 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2022