Огляд тест-драйву: Hyundai Ioniq 2019

30 квітня 2020

Сучасний Hyundai Ioniq доступний у трьох варіантах. Варіант Hyundai Ioniq Hybrid пропонує бензиновий двигун у поєднанні з електричним мотором, в той час як майже ідентичний Hyundai Plug-in Hybrid можна взагалі заряджати вдома, а відповідно пересувається він за рахунок електричної енергії, запасу якої вистачає на невеликі дистанції. І нарешті в обмеженому випуску і для окремих ринків був представлений варіант Electric, який не здатний побити рекорд Chevy Bolt і Nissan Leaf, але і коштує менше. Лінійка Ioniq пропонує традиційні для Hyundai елементи, а саме хороший перелік стандартного оснащення за привабливою ціною, що дозволяє займати позицію одних з найкращих, традиційних гібридів на ринку.

Огляд тест-драйву: Hyundai Ioniq 2019

Вам сподобається     

Не такий футуристичний як Toyota Prius, Hyundai Ioniq 2019, тим не менше, пропонує традиційну економічність, привабливу зовнішність хетчбеку та хороший перелік класних функцій. Збалансована ціна Hyundai Ioniq є окремим бонусом. Додайте десятирічну гарантію на силовий агрегат і Ioniq виривається в лідери.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви шукаєте великий гібрид з просторим заднім сидінням і багажником, Hyundai Sonata Hybrid чи Ford Fusion підійде краще. Крім того Ioniq Electric не здатний перевершити показник у 383 км ходу, гарантований Chevy Bolt чи новим Nissan Leaf.

Нове у 2019 році

У 2019 модельному році Ioniq SEL стандартно постачається з автоматичним екстреним гальмуванням, а системи «Driver Attention Alert» і «High Beam Assist» з’явилися у переліку опцій.

Враження від їзди

Якщо говорити про досвід, який отримуєш, опинившись за кермом, то він типовий для автомобілів з таким силовим агрегатом з високим рівнем комфорту, плавності та декількома нагадуваннями щодо того, що саме відповідає за потужність. Загалом, перед нами типовий звичайний компактний автомобіль, і це по своєму добре. Варіант Hybrid навіть пропонує звичайний на вигляд важіль перемикання передач для шестиступінчастої автоматичної коробки з подвійним зчепленням. Для отримання більшої кількості спортивних відчуттів передбачені і перемикачі на кермі. Потужності з головою вистачає для повсякденного використання, переходи від бензинового двигуна на електричний мотор відбуваються плавно і, по факту, майже непомітно. Гальма спрацьовують своєчасно. Єдине, що може захмарити настільки позитивні характеристики, це шум коліс. Реакція дроселя, перемикання трансмісії та віддача керма, традиційно, покращуються у спортивному режимі, хоча зростає рівень витрати пального. Електромобіль Hyundai Ioniq наче добре стартує, але загалом його динаміку ніяк інакше, як розслаблену і неквапливу назвати не можна.

Найкращі характеристики

Автоматичне екстрене гальмування, яке входить у базу моделі SEL, використовує камери і сенсори радару переднього бамперу для виявлення транспортних засобів та пішоходів на шляху Ioniq. Система здатна попередити водія про можливе зіткнення та, навіть, зупинити автомобіль.

Серед трьох існуючих варіантів найбільше виділяється Plug-in Hybrid, який коштує трохи більше за стандартний Hybrid, але не такий дорогий Electric. З цим варіантом ви можете розраховувати на 43 км пробігу на чистій електричній енергії, після чого система переходить у гібридний режим.

Детально про автомобіль Hyundai Ioniq

Інтер’єр

Якщо ви не помітите емблеми гібриду, ви ніколи не здогадаєтеся, що перед вами саме він. На відміну від футуристичних Nissan Leaf і Toyota Prius, нинішній салон Ioniq простий на вигляд, але пропонує високу якість матеріалів та точність співвідношення деталей. Усі елементи управління прості і приємні у використанні. Стандартно передбачені Apple CarPlay та бездротова зарядка. Всередині панують екологічні матеріали, що числа яких входять перероблений пластик, дерево, цукровий очерет та, навіть, вулканічний камінь. Простору, як для класу, вдосталь. Рівень комфорту як передніх, так і задніх сидінь високий.

Відео тест-драйв Hyundai Ioniq 2019 року

Екстер’єр  

На щастя, розробники Hyundai вирішили зробити Ioniq традиційно привабливим без надмірного здвигу в сторону футуристичності, чим грішать окремі автомобілі класу. Деякі аспекти зовнішності були зумовлені необхідністю покращення аеродинаміки, а саме плавна лінія даху, що переходить у пласку задню частину. Задня видимість залежить від місця сидіння, оскільки може не пощастити натрапити на місце, де вони розділяться. Усі Ioniq отримали світлодіодні акценти попереду та фари позаду. Капот і двері багажника зроблені з алюмінію, що дозволило зменшити вагу автомобіля. Для швидкої орієнтації у моделях, варто поглянути на решітку радіатора чи колеса, варіант Electric отримав закритий тип решітки та інший дизайн коліс.

Базова комплектація

Навіть базова модель потішить переліком оснащення. Особливої згадки вартують 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, Apple CarPlay і Android Auto, рульове колесо, яке налаштовується по куту і вильоту, Bluetooth, камера заднього виду, допомога при старті на схилі та сім подушок безпеки. Перейшовши до моделі вищої комплектації, можна отримати автоматичне екстрене гальмування, систему утримання смуги руху, інтелектуальний круїз-контроль, електропривод водійського сидіння та інші класні елементи. Топова модель гарантує електропривод люку даху, асистент перемикання фар дальнього світла та сервіс «Blue Link». Двозонний клімат-контроль увійшов у базу варіантів Hybrid і Plug-in, але недоступний для Electric.

Опційне обладнання

Підігрів передніх сидінь є базовим елементом для Hyundai Ioniq Plug-in і Electric, але опційним для Hybrid. Шкіряна обшивка доступна для моделей Limited. На жаль, електропривід сидіння переднього пасажира не доступний взагалі. Варіанти Electric і the Plug-in hybrid потішать переднім, центральним підлокітником з тримачами напоїв, його можна додати до комплектації Hybrid. За окрему плату можна розраховувати на аудіосистему «Infinity», адаптивні передні фари, бездротову зарядку Qi, навігацію, пам'ять водійського сидіння та вентиляцію задніх сидінь.

Під капотом

За потужність Hybrid відповідає 1.6-літровий чотирьохциліндровий двигун на 141 кінську силу та електричний мотор. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Привід виключно на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 10.8 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 3.4 л/100км у міському, 3.6 л/100км у заміському та 3.4 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Flex 2019
Огляд тест-драйву: Ford Flex 2019
Огляд тест-драйву: Lexus UX 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus UX 2019