Огляд Hyundai Kona 2022: маленький і стильний

17 лютого 2022

Hyundai Kona 2022 - малолітражний позашляховик. Він впевнено претендує на лідерство у класі завдяки балансу якості та вартості. У 2022 модельному році Kona отримав першу серйозну модернізацію з моменту свого дебюту у 2018 році. Тепер його зовнішній вигляд став ще яскравішим, а інтер'єр ще більше приваблює стилем. Любителі потужних та топових версій оцінять нову комплектацію Kona N. Але чи справді такий бездоганний цей корейський кросовер? Дізнайтесь всі деталі про новий Хендай Кона 2022 з нашого огляду!

Купити новий автомобіль Хюндай Кона 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2022 році 

  • стандартна лінійка Kona відрізняється рестайлінговим зовнішнім виглядом, додатковою потужністю двигуна з турбонаддувом та спортивною комплектацією N Line;
  • новий Kona N дебютує з двигуном потужністю 276 к.с.,
  • переглянуто лінійку рівнів оформлення салону та набору опцій.

Кому варто купити?

Шукаєте невеликий позашляховик з комфортною поїздкою, вишуканим салоном та довгим списком стандартних функцій? Та ще й із середнім для класу цінником? Подумайте про те, щоб купити новий Хендай Кона. 

Нове чи б/у авто?

Hyundai Kona повністю перероблено для моделі 2022 року. З'явилися дві нові комплектації, N-Line та N з потужними турбованими двигунами під капотом. Свіжі стандартні функції включають 8-дюймовий сенсорний екран та бездротовий зв'язок Android Auto та Apple CarPlay. Також став доступним 10,25-дюймовий сенсорний екран. Такі масштабні зміни – серйозні аргументи піти до салону за новим авто. Але перед цим ознайомтеся з Хендай Кона на авторинку. Можливо, вдасться непогано заощадити. 

Hyundai також повністю оновив Kona Electric та Kona гібрид, але ці версії заслуговують на окремий огляд. Подивитись весь каталог моделей Хюндай можна на АвтоМото.

Дивіться також каталоги:

Hyundai Kona або Honda HR-V

Хонда HR-V – один із найпрактичніших малолітражних позашляховиків. Його вантажний відсік тішить місткістю, а сидіння Honda Magic Seat дозволяють перевозити різні громіздкі предмети. У HR-V також більше місця на задньому сидінні, ніж у Kona. Водночас потужна лінійка двигунів Kona, якісні матеріали салону, додаткові стандартні функції та зручна інформаційно-розважальна система роблять його найкращим вибором.

Hyundai Kona або Kia Seltos

Кіа Селтос та Hyundai Kona пропонують продуктивні варіанти двигунів з турбонаддувом та аналогічний список стандартних функцій. З Seltos ви отримаєте більше пасажирського та вантажного простору, а з Kona – маневренішу керованість. Ще одна перевага кросоверу Хюндай – відмінне поєднання якості та вартості.

Оголошення про продаж нового кросовера Хюндай Кона 2022 на АвтоМотоКупити гібрид Хюндай Кона в УкраїніРозміри автомобіля Хендай Кона 2022Технічні характеристики Хюндай Кона 2022Скільки коштує Хюндай Кона 2022 на авторинку в УкраїніКупити Hyundai Kona 2022 з повним приводомПотужність двигуна Хюндай Кона 2022Салон автомобіля Hyundai Kona 2022Приладова панель нового кросовера Hyundai Kona 2022Підібрати комплектацію нового Хюндай Кона 2022 на AutoMoto.uaКупити Хюндай Кона автоматІнтер'єр салону Хюндай Кона 2022Розмір багажника кросовера Hyundai Kona 2022Огляд нового автомобіля Хюндай Кона 2022 з фото та відеоТест-драйв нового автомобіля Хюндай Кона 2022 з фото та відео

Салон

У салоні Kona можуть розміститися до п'яти осіб. Передні сидіння просторі, зручні та підтримуючі, але на задніх сидіннях більшості дорослих буде тісно. 

Дизайнерам Hyundai вдалося принести чарівність зовнішнього дизайну Kona в салон, зберігши при цьому комфорт та зручність. Якісні матеріали, гарна ергономіка та зручні сидіння виглядають солідними та вишуканими, але не йдуть у розріз із яскравим стилем кузова. 

Рульове колесо обтягнуте красивою зернистою шкірою з контрастним рядком і пропонує вбудовані елементи керування круїз-контролем та налаштуваннями аудіосистеми. 

Більшість комплектацій отримали салон із тканини. Модель N-Line відрізняє чорна обшивка стелі, чорні сидіння з червоним декоративним швом та логотипами N, а також металеві педалі. Версія Limited додає шкіряну оббивку більш преміального відчуття. 

Ті, хто переходить із компактного хетчбека або седана, вважатимуть вантажний простір Kona ідеальним. Але покупці, які відмовилися від більшого позашляховика, швидше за все відчують нестачу місця. Ви отримуєте 543 і 1297 л з рівними та складеними задніми сидіннями.

На приладовій панелі Kona розташована мультимедійна система з сенсорним екраном, оточена простими кнопками швидкого доступу. Система інтуїтивно зрозуміла у роботі, але неквапливо реагує на вхідні дані. 8,0-дюймовий сенсорний екран є стандартним, доступний 10,3-дюймовий блок. Напрямки руху можна проектувати на додатковий проекційний дисплей, який піднімається вгору з панелі приладів, щоб показувати швидкість автомобіля та іншу інформацію. Можливості Apple CarPlay та Android Auto є стандартними, а бездротове з'єднання для таких функцій доступне в якості опції.

Відео тест-драйв Hyundai Kona 2022 року

Технічні характеристики

Стандартний двигун для комплектацій Хендай Кона SE та SEL 2022 переноситься з моделі 2021 року. Цей 147-сильний 2,0-літровий чотирициліндровий мотор підходить для щоденних поїздок на роботу і тепер працює в парі з безступінчастим автоматом. 

195-сильний 1,6-літровий чотирициліндровий двигун версій N Line та Limited забезпечує швидше прискорення. Розгін кросовера до 100 км/год займає 7,3 с. Але семиступінчастий автомат передач з подвійним зчепленням іноді неохоче перемикається.

Топовий Kona N поставляється з набагато потужнішим 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном на 280 к.с. Він працює в парі з восьмиступінчастою АКПП із подвійним зчепленням. Hyundai стверджує, що такий набір під капотом розганятиме автомобіль з 0 до 100 км/год на годину приблизно за 5 секунд, а максимальна швидкість складе близько 240 км/год. 

Передній привід стандартний для всіх комплектацій Кона 2022, повний привід доступний за доплату.

Характеристики Hyundai Kona визначають його апетит до пального. Середня витрата така:

  • 7,1 л/100 км у стандартній версії з переднім приводом,
  • 7,8 л/100 км у стандартній версії з повним приводом,
  • 7,4 л/100 км з 1,6-літровим двигуном та переднім приводом,
  • 8,1 л/100 км з ,6-літровим двигуном і повним приводом,
  • 9,8 л/100 км у версії Kona N.

Безпека

Страховий інститут дорожньої безпеки США присвоїв Hyundai Kona 2022 найвищу оцінку "Добре" у всіх 6 краш-тестах на безпеку. 

Розміри та вага 

Довжина кузова Kona становить 4,2 м. Споряджена маса кросовера коливається від 1315 до 1515 кг.

Можливі комплектації 

Hyundai випускає Kona 2022 року у п'яти комплектаціях: SE, SEL, N-Line, Limited та N. Версія SE пристойно оснащена, а SEL та Limited вже орієнтовані на розкіш. Якщо вам потрібна спортивна модель Хюндай Кона з топовими технічними характеристиками, зверніть увагу на N Line або Kona N. 

Попередній огляд Огляд Kia Telluride 2022: стильний та сімейний
Купити новий автомобіль Кіа Теллурайд 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Субару Легасі 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд Subaru Legacy 2022: недооцінений седан