Огляд тест-драйву: Hyundai Veloster 2017

15 січня 2018

Hyundai Veloster 2017-го року – це спортивний компактний автомобіль оригінальної ідеї з оптимальною ціною і таємною практичною сутністю. Якщо роздивлятися автомобіль з боку водія, то може здатися, що це купе з низькою посадкою, але Veloster дуже «дволикий» малий. З боку водія автомобіль має тільки одні двері, а з боку пасажира – дві. Незважаючи на агресивний зовнішній вигляд і яскраве ім'я, базова модель Veloster має досить посередню потужність. І для того, щоб виправити ситуацію, кілька років тому Hyundai додав в лінійку модель з турбонаддувом, яка дозволяє автомобілю конкурувати зі спортивними хетчбеками, такими як VW GTI. Але не варто забувати, що це ще й доступне купе спортивної зовнішності, з готовим до пригод двигуном і слухняним перемикачем передач. До того ж, щедро обладнаний автомобіль має приємну ціну.

Огляд тест-драйву: Hyundai Veloster 2017

Новий Hyundai Veloster 2017 року – це чудовий варіант для тих, хто, навіть купуючи компактний автомобіль, не хоче бути «як усі», тому обираючи цього представника корейського автопрому, можна бути впевненим, що вас ніколи не назвуть ординарною людиною. До того ж, цей унікальний автомобіль має напрочуд практичний характер і невисоку вартість. Стандартні моделі мають досить непогані показники при витраті 6.7 л/100 км, у той час, як Turbo Veloster має більшу потужність в 201 к.с., витрачаючи при цьому 7.1 л/100 км.

За унікальність Veloster доводиться розплачуватися вільним простором салону, в якому можуть розташуватися всього чотири людини, а місце для ніг задніх пасажирів досить обмежене. Якщо ви регулярно подорожуєте великою компанією, то має сенс зупинити свій вибір на більш просторому 5-дверному хетчбеку, як Honda Civic або Elantra GT.

У 2017 році виробник додав у лінійку Veloster версію Value Edition, яка включає в себе: панорамний люк, навігацію, автоматичну трансмісію з подвійним зчепленням, автоматичний клімат-контроль, 18-дюймові легкосплавні диски та аудіосистему преміум-класу. Коштує Value Edition приблизно на $ 3000 дорожче, ніж стандартна модель, але дешевше більш потужного Turbo R-Spec Veloster.

Інтер'єр

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На відміну від більш популярних хетчбеків, таких як VW Golf, і подібно до дводверних Mini Cooper, Veloster може розмістити всього чотири пасажири. При цьому ті, кому пощастить опинитися на задньому сидінні, залишаться задоволені наданим вільним простором. Комфортні передні сидіння розраховані на дорослих пасажирів середнього зросту, пасажири вище середнього можуть зіткнутися з проблемою висоти салону. Але варто віддати належне простим і зручним в управлінні системам аудіо та клімат-контролю, а також обсягу багажника, який становить 440 л, і при складених задніх сидіннях цей простір збільшується більш ніж удвічі до 983 л.

Екстер'єр

Завдяки довгому низькому профілю, великим колісним аркам і похилому даху, новий Хендай Велостер 2017-го модельного року помітно виділяється з натовпу. Зрозуміло, перше, що кидається в очі – двері автомобіля. З боку водія двері довгі, як у традиційного купе, а з боку пасажира знаходяться дві більш коротких двері. Величезна решітка радіатора, стандартні протитуманні фари і великі подвійні вихлопні труби, які встановлені на моделях з турбодвигуном, візуально збільшують габарити автомобіля, тим не менш, через компактний розмір Veloster легко поміщається там, де іншим автомобілям не вистачило б місця.

Технічні характеристики

Veloster успадкував багато від своїх корейських родичів. За основу автомобіля узято Elantra останнього покоління, а від Accent йому дістався силовий агрегат. Увібравши в себе найкраще, він постав у вигляді незвичайного маленького хетчбека спортивної «статури» із жвавим характером. На базових хетчбеках встановлений 1.6-літровий 4-циліндровий двигун, потужністю 132 кінських сили. Брати участь у перегонах «Формули-1» з цим двигуном безглуздо, але якщо ви намагаєтеся розтягнути час між дозаправками, цей маленький двигун відмінно впорається із завданням. Під капотом моделей Turbo Veloster знаходиться той самий 1.6-літровий 4-циліндровий двигун, але вже з турбокомпресором, який має турбіну типу "twin-scroll" для підвищення ефективності мотора. Турбо-версія може розвинути потужність в 201 к.с., що цілком достатньо для жвавої їзди. Всі моделі Veloster передньопривідні. Автомобілі, як зі стандартним, так і турбодвигуном мають 6-ступінчасту механічну коробку передач. У комплекті зі стандартним двигуном також може йти 6-ступінчаста автоматична коробка з подвійним зчепленням, у той час, як модель Turbo пропонує 7-швидкісний автомат з подвійним зчепленням. Обираючи моделі Turbo, ви отримуєте більш надійні гальма і краще зчеплення з дорожнім полотном, що збільшує динамічність автомобіля, якщо покриття дороги досить рівне. Veloster базової комплектації їде так само впевнено, як і будь-який автомобіль з короткою колісною базою, але в поєднанні з 18-дюймовими колесами на моделях Turbo впевненість трохи вгасає.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Accent 2017
Огляд тест-драйву: Hyundai Accent 2017
Огляд тест-драйву: Audi S4 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi S4 2018