Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2021

11 серпня 2021

Нова Мазда CX-5 2021 залишається одним з кращих невеликих позашляховиків. Вона пропонує якісний інтер'єр та відмінну керованість за конкурентноздатною ціною. Кросоверу трохи не вистачає місця для пасажирів ззаду, вантажопідйомності та економії палива, але в цілому це вартий вашої уваги автомобіль.

Купити новий автомобіль Мазда СХ-5 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

  • 10,25-дюймовий сенсорний екран, Android Auto і Apple CarPlay в стандартній комплектації;
  • моніторинг уваги водія і реверсивне автоматичне екстрене гальмування - нові опції;
  • дизельний двигун знятий з виробництва;
  • дебют обробки Carbon Edition.

Кому варто купити? 

Якщо вам не потрібна тонна вантажного простору, оновлена Mazda CX-5 повинна бути першим претендентом на покупку. У позашляховика відмінна ціна завдяки довгому списку стандартних інформаційно-розважальних функцій і помічників водія. Топові комплектації пропонують безліч варіантів для тих, хто шукає більше зручностей.

Нове або б/у авто? 

Mazda внесла кілька змін в комплектації CX-5 на 2021 рік. Раніше опціональний сенсорний екран більшого розміру (10,25 дюйма, замість 7), Android Auto і Apple CarPlay тепер входять в стандартну комплектацію. Моніторинг уваги водія та автоматичне екстрене гальмування заднім ходом вперше запропоновані покупцям як опція. Також є нове оздоблення Carbon Edition з ексклюзивним кольором кузова, червоною шкіряною оббивкою, унікальним дизайном коліс та внутрішнього оформлення. Наостанок, Mazda змінила технічні характеристики CX-5 та більше не пропонує кросовер з турбодизельним двигуном.

Є причини купити нову Мазда СХ-5 2021: покращена мультимедіа і розширений список функцій. Та й Мазда СХ-5 в новому кузові Carbon Edition виглядає приголомшливо! Але якщо ви віддаєте перевагу дизельній версії кросовера, доведеться дивитися б/у СХ-5.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Mazda CX-5 або Honda CR-V

Mazda CX-5 і Honda CR-V - це компактні позашляховики високого класу. Однак причини успіху у кожного різні. Mazda втирає носа Honda в управлінні, красується своїм інтер'єром й хизується довгим списком стандартних інформаційно-розважальних функцій. CR-V, навпаки, має один з найбільших вантажних відсіків в класі, достатній простір для ніг на задніх сидіннях і трохи меншу витрату палива. Обидва кросовера мають хороший список функцій активної безпеки та задовільну потужність двигуна.

Ви не помилитеся ні з одним з цих конкурентів. Ваш вибір, швидше за все, буде залежати від того, чи подобається вам елегантність та маневреність CX-5, чи простір та практичність CR-V. 

Mazda CX-5 або Mazda CX-30

CX-30 - новий автомобіль Mazda, який конкурує в класі малолітражних SUV. І CX-5, і CX-30 пропонують однакові стандартні та опціональні двигуни, похвальну керованість й аналогічні показники витрати палива. Немає особливих причин вибирати одне в порівнянні з іншим для підвищення продуктивності. Замість цього ваше рішення, швидше за все, буде залежати від гаманця, кількості необхідного місця й потрібних функцій.

CX-5 на кілька тисяч доларів дорожча, ніж CX-30, у всіх комплектаціях. Деякі особливості, такі як шкіряна оббивка Nappa, оздоблення салону деревом та вентильовані передні сидіння, є ексклюзивними для CX-5 і недоступні в CX-30. Якщо у вас великий бюджет, покупка CX-5 того варта.

Салон

У CX-5 п'ять сидінь, але насправді він може з комфортом розмістити чотирьох дорослих. Обидва ряди пропонують достатню висоту стелі навіть в моделях з люком. Місце для ніг в другому ряду не найкраще в класі, але воно підходить для звичайних поїздок. Передні сидіння CX-5 забезпечують комфорт і підтримку. 

Якщо вам потрібен крутий інтер'єр, ніхто не зможе запропонувати вам більше в цьому класі, ніж Mazda CX-5. Кросовер отримав салон, оформлений високоякісними матеріалами, ніж ви очікуєте від такої ціни. При цьому інтер'єр поєднується з простором та стильним дизайном. Він може поступатися практичностю в порівнянні з кращими пропозиціями сегмента, але місця для пасажирів досить, сидіння зручні, загальне відчуття розкоші присутнє. Великий інформаційно-розважальний екран, який став стандартом для 2021 року, також зробив свій внесок, щоб CX-5 виглядав сучасним. Це особливо актуально на тлі деяких конкурентів, які наполягають на продажі базових моделей з інформаційно-розважальною системою з минулого століття. Салон Mazda CX-5 - відмінне місце навіть в найнижчих комплектаціях. Не багато суперників можуть продемонструвати те ж саме.

Про багажник Mazda CX-5 важко сказати стільки ж позитивного, скільки про інтер'єр. Авто пропонує близько 877 л позаду другого ряду, а при додаванні задніх сидінь - близько 1670 л. Проте ця Mazda здатна вмістити кілька валіз не порушуючи оглядовість ззаду. 

У 2021 році Mazda представила необхідне оновлення технології для свого найзатребуванішого автомобіля. 10,25-дюймова інформаційно-розважальна система з сенсорним екраном, Android Auto і Apple CarPlay тепер входять в стандартну комплектацію. Раніше 7-дюймовий сенсорний екран був стандартним, а 8-дюймовий сенсорний екран та інтеграція зі смартфоном були необов'язковим.

Нова мультимедіа повинна покласти край скаргам на застарілу графіку й повільну реакцію попередньої системи. Крім сенсорного екрану, ви можете управляти мультимедіа за допомогою поворотної ручки на центральній консолі.

Відео тест-драйв Mazda CX-5 2021 року

Технічні характеристики 

Mazda CX-5 2021 року серійно оснащується 187-сильним безнаддувним чотирициліндровим двигуном. З ним поєднується шестиступінчаста автоматична коробка передач, яка завжди точно перемикає передачі. 

Водії, які трохи розчаровані стандартним силовим агрегатом, залишаться задоволені доступним чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом. На звичайному бензині він розрахований на 227 к.с, а на паливі преміум-класу видає до 250 "конячок". Ця трансмісія надає CX-5 характер.

З базовим двигуном і стандартним переднім приводом Mazda CX-5 2021 року витрачає 8.4 л/100 км в змішаному циклі. 

Чітке рульове управління та загальне задоволення від водіння автомобіля - відмінні риси будь-якої моделі Mazda. І CX-5 не стала винятком. Ця Mazda завжди зібрана на поворотах, а повнопривідні моделі демонструють ще помітніше зчеплення з дорогою.

Безпека

Не дивно, що оцінки безпеки Mazda CX-5 прекрасні, особливо якщо поглянути на список стандартних функцій допомоги водієві. Краш-тест кроссовера, проведений NHTSA, отримав загальний рейтинг п'ять з п'яти зірок. IIHS також нагородив позашляховик премією Top Safety Pick + Award 2021 року, що є максимальною оцінкою. 

Розміри і вага

CX-5 має довжину 4.5 м. Споряджена маса компактного позашляховика коливається від 1606 1735 кг.

Можливі комплектації 

Невеликий рестайлинг 2021 торкнувся лінійки версій Mazda CX-5. В цьому році Мазда пропонує кросовер в шести варіантах Sport, Touring, Carbon Edition, Grand Touring, Grand Touring Reserve і Signature.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX80 2021
Купити новий автомобіль Інфініті QX80 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Mercedes-Benz G-Class 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2021