Огляд Infiniti QX80 2023: перевірений часом варіант

28 серпня 2023

Infiniti QX80 - повнорозмірний люксовий трирядний позашляховик. В автомобілі багато переваг, але він базується на версії, яка дебютувала у 2011 році. І це відчувається. Двигун V8, хоч і потужний, але вкрай неефективний, а третій ряд досить тісний для просторого автомобіля. Водночас, велика кількість функцій активної безпеки Q80 має забезпечувати водіям спокій, а інформаційно-розважальною системою з великим сенсорним екраном легко керувати. 

Вибрати позашляховик Інфініті QX80 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Істотних змін не очікується.

Кому варто купити?

QX80 - один із останніх позашляховиків “старої школи”. На даний момент моделі більше десяти років, і Infiniti доклала величезних зусиль, щоб зберегти її відносно конкурентоспроможною за допомогою стилю та технічних оновлень. 

Конструкція кузова на рамі флагманського Інфініті відображається на враженні від водіння. Двигун V-8 пропонує швидке прискорення разом з очікувано великою палива. Інтер'єр Infiniti QX80 2023 оформлений преміальними матеріалами, а торішнє оновлення інформаційно-розважальної системи допомогло модернізувати салон. Однак все це виглядає невигідно в порівнянні з вражаючою технікою, яку пропонують такі лідери сегменту Cadillac Escalade і Lincoln Navigator. Сам по собі QX80 є достойним розкішним позашляховиком, але в 2023 році його перевершують новіші, безпечніші, ефективніші та вдосконаленіші конкуренти.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Після оновлення інформаційно-розважальної системи в минулому році автомобіль Infiniti QX80 залишається без серйозних змін. Актуальна версія - частина другого покоління QX80, представленого в 2011 році. Ходять чутки, що абсолютно новий повнорозмірний позашляховик Infiniti QX80 має вийти в 2025 модельному році.

Infiniti QX80 або Lincoln Navigator

Lincoln Navigator має багато спільного з Інфініті QX80. Обидва розкішні великі позашляховики пропонують достатньо місця для пасажирів і їхнього вантажу, інтуїтивно зрозумілі засоби керування інформаційно-розважальною системою та потужні силові агрегати. Однак ефективний двигун V6 з турбонаддувом у Navigator має скромніший “апетит” до пального, ніж V8 QX80. Більша потужність Lincoln допомагає швидше розганятись. Крім того, всередині Навігатора ви знайдете вишуканіші матеріали. Усе це робить Navigator кращим вибором. 

Infiniti QX80 або Nissan Armada

Nissan Armada можна назвати більш доступною версією Infiniti  QX80. Обидва транспортні засоби були побудовані на одній платформі, тому мають ідентичні силові агрегати, можливості буксирування та інформаційно-розважальні системи. Armada пропонує майже стільки ж функцій, скільки й QX80, а також схожий простір для сидіння та вантажу. Матеріали інтер’єру QX80, хоч і приємні, але не відповідають розкішним конкурентам. Все це означає, що немає причин віддавати перевагу дорожчому Infiniti замість Nissan. 

Салон

QX80 може розмістити сім або вісім пасажирів (залежно від конфігурації салону) у трьох рядах. Сидіння не дуже підтримують, але в перших двох рядах достатньо місця. Третій ряд трохи тісний, тому його краще залишити для перевезення дітей. Висока посадка забезпечує водієві гарну оглядовість.

Салон Infiniti QX80 не такий сучасний або мінімалістичний, як у конкурентів. Але інтер’єр не вдасться розкритикувати за погану якість. Навпаки, шкіряне оздоблення, декоративні елементи та комутаційні пристрої виглядають вишукано виготовленими. Усі три рівні комплектації оснащені шкіряними сидіннями, але топовий варіант Sensory отримав прошиту напіванілінову шкіру.

 

Нещодавно оновлена інформаційно-розважальна система та перероблений інтерфейс HVAC усунули деякі ергономічні проблеми. Навіть базовий QX80 Luxe може похвалитися такими функціями, як тризонний клімат-контроль і сидіння водія з 10-позиційним регулюванням. 

Інформаційно-розважальна система працює на великому 12,3-дюймовому сенсорному дисплеї високої чіткості, який називається Infiniti InTouch. Бездротовий Apple CarPlay є стандартним, сумісність з Android Auto на базі USB. Стандартною аудіосистемою є аудіосистема Bose з 13 динаміками, хоча до Sensory додається блок із 17 динаміками від Bose. Порти SiriusXM і USB також є стандартними для всього асортименту. Рівень комплектації Sensory отримав пакет розваг для задніх сидінь із восьмидюймовими екранами, встановленими в підголівниках водія та переднього пасажира.

Багажник Infiniti QX80 вміщує 470 л за третім рядом, 1405 л зі складеними сидіннями третього ряду та 2693 л зі складеними обома рядами. Підйомні двері з електроприводом стандартні.

Відео тест-драйв Infiniti QX80 2023 року

 

Технічні характеристики

Під капотом у Infiniti QX80, незалежно від специфікації, знаходиться V8 потужністю 400 к.с. Він поєднується з семиступінчастою автоматичною коробкою передач та заднім або повним приводом.

Великий позашляховик Infiniti QX80 набирає розгін до першої “сотні” за 6 с. 

Економність не можна назвати перевагою цього Інфініті, адже середня витрата пального виглядає так:

  • 13,9 л/100 км у версії із заднім приводом,
  • 14,7 л/100 км у версії з повним приводом.

QX80 — великий автомобіль, і він їздить відповідно. Керуванню заважає відчуття нестабільності в поворотах, а паркуванню та маневруванню - габарити. Цей Infiniti спокійно впорається з невеликими ямами, але почне хитатися на великих нерівностях.

Майте на увазі, що це автомобіль не розрахований на підкорення бездоріжжя та недоступний із позашляховими функціями, такими як всюдихідні шини чи захисні пластини. Дорожній просвіт Infiniti становить 23 см.
 

 Характеристики Infiniti QX80 2023 
 Потужність   400 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6 с 
 Максимальна швидкість   217 км/год 
 Середня витрата палива   13,9 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   98 л 

 

Безпека

Кожен новий Infiniti QX80 оснащений безліччю функцій безпеки: 6 аербегів (подвійні фронтальні, бічні та шторки у всіх рядах), активні передні підголівники, система допомоги під час гальмування, попередженням про лобове зіткнення, попередження про виїзд зі смуги руху, втручання у разі зіткнення заднім ходом і екстрене гальмування вперед із функцією виявлення пішоходів. Розумне дзеркало заднього огляду та монітор кругового огляду забезпечують кругову оглядовість, роблячи маневри на низькій швидкості безпечнішими. Інтелектуальний круїз-контроль із повним діапазоном швидкості є стандартним.

Розміри та вага

  • Колісна база - 307 см,
  • Довжина - 534 см,
  • Ширина - 203 см,
  • Висота - 192 см.

Важить споряджений позашляховик від 2575 кг до 2860 кг.

Можливі комплектації

Infiniti QX80 2023 випускається в трьох комплектаціях: Luxe, Premium Select і Sensory.

Попередній огляд Огляд Nissan Rogue 2023: практичний американець
Вибрати новий автомобіль Ніссан Рог 2023 на Automoto.ua
Вибрати позашляховик БМВ Х5 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд BMW X5 2023: завжди актуальний