Огляд Nissan Rogue 2023: практичний американець

25 серпня 2023

Nissan Rogue 2023 року - комфортний кросовер зі жвавою керованістю та одними з найзручніших сидінь у сегменті. Автомобіль також оснащений функціями, яких немає в багатьох компактних позашляховиках, наприклад бездротовим підключенням смартфона до Apple CarPlay. Попри те, що Rogue не зовсім спортивний, але він пропонує збалансовану динаміку водіння та плавну поїздку. Як щодо недоліків? Власнику Рог доведеться змиритись з тим, що для розгону до швидкості на шосе потрібен час, а двигун може голосно гудіти під час прискорення. Більше про переваги та недоліки Nissan Rogue в огляді!

Вибрати новий автомобіль Ніссан Рог 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Опціональний пакет Midnight Edition.

Кому варто купити?

Новий Nissan Rogue 2023 - це дуже універсальний кросовер. Він практичний, економний, пропонує багато стандартних функцій і засобів допомоги водієві. Автомобіль, безперечно, вартий уваги, але він має вищу стартову ціну, ніж більшість його конкурентів. Новий американець Nissan Rogue коштує від $27 360.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Після минулорічних доповнень Rogue 2023 року отримав незначні оновлення. Пакет Midnight Edition додає колеса чорного кольору та темні елементи зовнішнього оздоблення.

Повне оновлення Рог отримав у 2021 році, тож можете розглянути вживані варіанти. Перегляньте відгуки про Nissan Rogue, щоб не помилитись з вибором.

Nissan Rogue або Honda CR-V

Honda CR-V - один із найдосконаліших позашляховиків у своєму класі. Він пропонує навіть більше пасажирського та вантажного простору, ніж Rogue, що робить його чудовим вибором для сімей. Чотирициліндровий турбований двигун Honda забезпечує швидше прискорення, ніж трициліндровий двигун Nissan. Rogue - вдалий варіант, але CR-V - кращий.

Nissan Rogue або Toyota RAV4

Toyota RAV4 має деякі схожі риси з Rogue, наприклад плавність ходу та багато простору для водія та пасажирів. Проте дорожній просвіт RAV4 становить до 210 мм, що робить його здатним до легкого бездоріжжя. Він також має додатковий вантажний простір за задніми сидіннями. Rogue трохи економніше витрачає пальне та має більше загального багажного простору. Варто протестувати обидва позашляховики, щоб вирішити, який із них краще відповідає вашим потребам. 

Салон

Rogue - дворядний позашляховик, який вміщує п’ять осіб. Він оснащений м’якими сидіннями Zero Gravity, які є одними з найзручніших у класі. Крім того, обидва ряди досить просторі, щоб дорослі могли подорожувати з комфортом.

Багато елементів дизайну салону Nissan Rogue 2023 запозичені у сімейного седана Altima. Лінійка починається з тканинних сидінь у версіях S і SV, а шкірозамінник є опцією для SV. Моделі SL і Platinum отримують шкіряну обшивку сидіннями, а топова специфікація має стильні декоративні шви та м’яку напіванілінову шкіру.

 

Сенсорний екран Rogue не відрізняється найчіткішою графікою, але інформаційно-розважальна система NissanConnect зручна для користувача. Добре те, що вона пропонує кілька кнопок і ручок для регулювання клімат-контролю та налаштування аудіо. Дротові Apple CarPlay і Android Auto є стандартними. Разом з оновленням рівня комплектації можна отримати 12,3-дюймовий повністю цифровий блок приладової панелі, 10,8-дюймовий проекційний дисплей, бездротовий CarPlay.

Багажник - важливий параметр вибору сімейного кросовера. Рог відмінно впорається з завданням перевезення речей. За піднятими задніми сидіннями ви знайдете 895 л вантажного простору. У комплектаціях SL і Platinum об'єм збільшується до 1033 л е 36,5 завдяки вантажній системі Divide-N-Hide. Загальний вантажний простір в Rogue вражає: зі складеними задніми сидіннями ви отримаєте 2098 л незалежно від специфікації.

Відео тест-драйв Nissan Rogue 2023 року

Технічні характеристики

У 2023 році Ніссан пропонує Rogue з 1,5-літровим трициліндровим двигуном на 201 к.с. Цей мотор працює в парі з безступінчастою автоматичною коробкою (CVT) Xtronic, яка передбачає ручний режим перемикання передач з підрульовими пелюстками. 

Rogue швидко пересувається містом, але для набору швидкості на трасі потрібен деякий час. Кросовер розганяється від 0 до 100 км/год за 7,8 секунди.

Автомобіль Ніссан Рог витрачає в середньому:

  • 7 л/100 км з переднім приводом,
  • 7,5 л/100 км з повним приводом.

Rogue має помітний нахил кузова під час поворотів, але він керується досить спритно. Поїздка плавна, а підвіска поглинає більшість нерівностей. Передній привід є стандартним, повний привід можна отримати за доплату.
 

 Характеристики Nissan Rogue 2023 
 Потужність   201 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,8 с 
 Максимальна швидкість   193 км/год 
 Середня витрата палива   7 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   55 л 

 

Безпека

Для всієї лінійки Nissan Rogue є стандартним комплексний набір функцій безпеки Nissan Safety Shield 360. В список технологій входять: автоматичне екстрене гальмування з виявленням пішоходів/велосипедистів, інтелектуальне попередження про лобове зіткнення, попередження про виїзд зі смуги руху, моніторинг сліпих зон, попередження про поперечний рух позаду, автоматичне гальмування назад. Три топові комплектації мають інтелектуальне втручання в смугу руху. Також пропонується ProPilot Assist, який Nissan описує як практичну інновацію допомоги водієві. Система зменшує втому, допомагаючи контролювати прискорення, гальмування та рульове керування як на шосе, так і під час зупинки та руху. 

Загальна кількість подушок безпеки - 8, разом зі шторками та бічними аербегами для передніх і задніх пасажирів.

Розміри та вага

  • Колісна база - 270 см,
  • Довжина - 465 см,
  • Ширина - 184 см,
  • Висота - 169 см.

Споряджена вага кросовера коливається від 1566 до 1676 кг.

Можливі комплектації

Nissan випускає Rogue 2023 в чотирьох комплектаціях: S, SV, SL і Platinum. Усі моделі стандартно оснащуються трициліндровим 201-сильним двигуном, безступінчастою автоматичною коробкою передач (CVT) і переднім приводом. Повний привід - доступна опція.

Попередній огляд Огляд Toyota Supra 2023: легенда з характером
Вибрати нову Тойота Супра 2023 на Automoto.ua
Вибрати позашляховик Інфініті QX80 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Infiniti QX80 2023: перевірений часом варіант