Jaguar F-Pace 2022: позашляховик зі спортивною ДНК

12 серпня 2022

F-Pace 2022 року – найбільший позашляховик у невеликій лінійці Jaguar. Це зручний, приємний в управлінні та економний автомобіль для щоденних поїздок. Завдяки фірмовому стилю Ф-Пейс 2022 миттєво впізнається як Ягуар. Але разом з усіма плюсами, британський позашляховик має деякі недоліки, які заважають йому впевнено конкурувати в преміальному сегменті.

Вибрати на Automoto.ua позашляховик Ягуар Ф-Пейс 2022

Нове у 2022 році

Модель 2022 року залишилася без серйозних змін.

Кому варто купити?

Цей стильний Jaguar відмінно підійде тим, хто шукає місткий позашляховик люкс. Якщо вам потрібний великий кросовер, який керується як седан і має спортивну "генетику", придивіться до F-Pace. Дізнатися реальні враження власників Ф-Пейс можна з відгуків.

 

Нове чи б/в авто?

Дивіться також каталоги:

Оскільки у 2021 році був представлений найбільший набір оновлень для F-Pace з моменту його появи, 2022 нічого не змінить. Немає причин купити новий Ягуар Ф-Пейс і ви можете сміливо подивитися варіанти на автобазарі. Актуальна модель є частиною першої генерації, яка дебютувала у 2017 році.

Jaguar F-Pace або Jaguar E-Pace

Jaguar E-Pace - це розкішний субкомпактний позашляховик, і його головна перевага перед більшим F-Pace - ціна. E-Pace коштує від 40 995$, що приблизно на 10 000$ менше, ніж F-Pace. Якщо ви хочете заощадити гроші, вибирайте менший кросовер. Але врахуйте, що з F-Pace ви отримаєте просторіше заднє сидіння і місткіший вантажний відсік, а також помітно потужніший двигун і якісніші матеріали салону.

Jaguar F-Pace або Range Rover Velar

Range Rover Velar побудований на тій самій платформі, що і F-Pace, тому має багато спільного з Jaguar. Ці британські позашляховики поєднують схожі розміри, однакові чотири- та шестициліндрові двигуни, ідентичні технології та функції безпеки. Інтер'єр Velar розкішний, але й обійдеться Рендж Ровер дорожче на мінімум 8 000$. F-Pace, з іншого боку, забезпечує комфортнішу поїздку і доступний з двигуном V8, якого Velar не пропонує.

Салон

П'ятимісний салон Jaguar F-Pace радує простором та комфортом. Торішні оновлення перетворили інтер'єр позашляховика з одного з “найбюджетніших” у цьому класі на один із найшикарніших. Салон прикрашають безліч м'яких та преміальних матеріалів, таких як шкіра, дерево та алюміній. Хоча інтер'єр вийшов вишуканий, він відповідає мінімалістській естетиці всієї лінійки Jaguar. Відмінна шумоізоляція додає розкоші у подорож.

Jaguar F-Pace – автомобіль з величезним, за мірками класу, вантажним відсіком. За задніми сидіннями є 891 л простору. Задні сидіння розділені в пропорції 40/20/40 і забезпечують достатню практичність, якщо маєте справу з довгомірним вантажем. Максимальна вантажомісткість позашляховика становить 1956 л.

 

Якщо вам важлива буксирувальна здатність, F-Pace виявиться ще більш привабливим варіантом. Він може похвалитися вантажопідйомністю 2400 кг. І цей показник значно більший за звичайний для класу.

Інформаційно-розважальна система Pivi F-Pace – це серйозне покращення порівняно з попередньою мультимедіа моделі. 11,4-дюймовий сенсорний екран швидко реагує на команди, графіка виглядає чітко. У меню опцій легко орієнтуватись. Клімат-контроль досить зручно налаштовувати на ходу завдяки парі фізичних "крутилок" під сенсорним екраном.

Приємними деталями є вбудована навігаційна система, пристойна аудіосистема Meridian, інтеграція смартфонів Apple CarPlay та Android Auto, а також безліч варіантів зарядок в салоні.

Відео тест-драйв Jaguar F-Pace 2022 року

Технічні характеристики

Jaguar F-Pace 2022 доступний з чотирма варіантами двигунів, які бренд називає P250, P340, P400 і P550. Кожен працює в парі з восьмиступінчастою АКПП та повним приводом. 

Базовий двигун P250 є 2,0-літровим чотирициліндровим турбомотором потужністю 246 к.с. Він непогано справляється із завданнями у місті та на шосе, але звучить трохи грубо під час різкого прискорення. Розгін до першої сотні займає 7 секунд.

Двигун P340 - це 3,0-літровий рядний шестициліндровий 335-сильний двигун з турбонаддувом та наддувом, який поєднується із системою м'якого гібрида. Розгін до 100 км/займає менше 6 секунд. 
Варіант P400, який є “прокачаною” попередньою версією потужністю 395 кінських сил.

Справжньою окрасою модельного ряду Jaguar F-Pace (комплектація SVR) є 5,0-літровий V8 з наддувом (P550), що видає 542 кінські сили. V8 тягне, як локомотив і видає ефектний звук вихлопу, а його миттєвий дросель і швидке перемикання передач забезпечують швидке прискорення. Він здатний розігнати F-Pace до сотні лише за 3,8 секунди.

Витрата палива Ф-Пейс варіюється в залежності від специфікації. У поєднанні із чотирициліндровим двигуном позашляховик витрачає 9,4 л/100 км. Шестициліндровий двигун збільшує показник до 10,2 л/100 км, а V8 – до 13,0 л/100 км.

Jaguar F-Pace не зрівняється з маневреністю свого родича F-Type, хоча вони мають деяку загальну ДНК. Позашляховик поводиться стабільно і стійко під час проходження поворотів, а його підвіска зводить нахил кузова до мінімуму. Кермування різке, а великі гальма впевнено зупиняють позашляховик.

Характеристики поїздок F-Pace залежать від вибраних коліс. З 19- та 20-дюймовими круїз буде м'яким і плавним. Доступні 21- та 22-дюймові колеса передають більше тряски в салон під час руху нерівним асфальтом.
 

 Характеристики Jaguar F-Pace 
 Потужність   246-542 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,0-3,8 с 
 Максимальна швидкість   250 км/год 
 Середня витрата палива   9,4-13 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   82 л 

 

Безпека

Удосконалений набір допомоги водієві входить до стандартної комплектації Jaguar F-Pace та є досить повним. На жаль, в базовому списку відсутній адаптивний круїз-контроль, який є дороговартісним доповненням. 

Розміри та вага 

  • Колісна база – 287 см,
  • Довжина – 475 см,
  • Ширина – 193 см,
  • Висота – 166 см.

Споряджена маса залежить від обраної версії та коливається в межах від 1821 до 2057 кг.

Можливі комплектації 

Ягуар пропонує Ф-Пейс у чотирьох комплектаціях: Base, S, R-Dynamic S та SVR. Кожна специфікація має свій варіант двигуна. Ціна Jaguar F-Pace починається з 50 900$.

Попередній огляд Електричний Tesla Model 3 2022: огляд авто
Вибрати електромобіль Тесла Модель 3 2022 року на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик Ленд Ровер Діскавері 2022 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Land Rover Discovery 2022: на всі випадки життя