Електричний Tesla Model 3 2022: огляд авто

11 серпня 2022

Tesla Model 3 - це електричний седан, з яким складно конкурувати. Небагато люксових електромобілів можуть зрівнятися з його запасом ходу, потужними двигунами, швидким прискоренням і величезним багажником. Водночас засмучують жорстка поїздка та тісні задні сидіння, відсутність Android Auto та Apple CarPlay. І все ж нова Tesla Model 3 2022 варта вашої уваги. Чому? Дізнайтеся з огляду.

Вибрати електромобіль Тесла Модель 3 2022 року на Automoto.ua

Нове в 2022 році

  • Збільшено запас ходу в деяких комплектаціях,
  • 12-вольтова літій-іонна батарея замінює попередню нікель-кобальтову,
  • перейменовано базова версія, 
  • додано швидший процесор для інформаційно-розважальної системи.

Кому варто купити? 

Model 3 сподобається тим, хто шукає електрокар не за шестизначну суму, але з вражаючими параметрами. Миттєва подача крутного моменту, напівавтономні можливості водіння та вартість від 44 990$ роблять Tesla Model 3 головним претендентом на місце у вашому гаражі. Аргументами, які сильно впливають на рішення про купівлю, є запас ходу 500+ км і впізнаваний значок на капоті.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2022 році Tesla перейменовує модель Standard Range в Rear-Wheel Drive. Вибробник комплектує її літій-іонним акумулятором замість нікель-кобальтової батареї та збільшує запас ходу з 423 км до 437 км. Діапазон версії Long Range також збільшився на 8 км.

Вибрати електромобіль Tesla Model 3 на автобазарі або замовити нову – вирішує ваш гаманець. Регулярні поновлення програмного забезпечення гарантують, що ви купуєте не просто поточну модель, а автомобіль, який збереже свою актуальність протягом найближчих років. 

Tesla Model 3 або Tesla Model Y

Tesla Model Y, по суті, є позашляховою версією Model 3. Model Y має більше вантажного простору, додатковий третій ряд сидінь і практично ідентичний запас ходу за умови повної зарядки. Водночас модель Y обійдеться вам дорожче. Вибір між цими моделями Tesla залежить від власних вподобань, потреб та бюджету.

Tesla Model 3 або Polestar 2

Polestar 2 - один з небагатьох автомобілів у класі преміальних електромобілів, який конкурує за вартістю та запасом ходу з Tesla Model 3. Polestar пропонує перевагу всередині: більшу вантажопідйомність, просторіші задні сидіння та простішу інформаційно-розважальну систему. З іншого боку, з Tesla ви отримаєте гостру керованість. Хоча обидва електромобілі мають однакові діапазони пробігу на одному заряді у своїх базових комплектаціях, Tesla демонструє перевагу у топових версіях. І все-таки будь-яка машина буде гарним вибором.

Салон

Tesla Model 3 розрахований на п'ять осіб. Спереду багато місця, а от про простір на задньому ряду звучать неоднозначні відгуки. Одні критики кажуть, що місця достатньо, інші відзначають, що сидіння тісні.

Розходяться думки експертів і з приводу дизайну салону. Однак не можна заперечувати, що інтер'єр Model 3 виглядає ультрасучасно і відчувається напрочуд просторим завдяки мінімалістичному підходу та цільноскляному даху.

 

Тесла Model 3 має загалом 651 л вантажного простору, що достатньо для розкішного електромобіля. Весь об'єм розділений між основним заднім багажником та невеликим відсіком під капотом.

Інформаційно-розважальна система у цьому електрокарі потребує окремої уваги. Великий 15-дюймовий сенсорний екран є центром керування всім. Хоча він не закриває вам оглядовість, але вимагає підвищеної уваги до багатьох рутинних завдань (регулювання дзеркал або включення склоочисників).

Відсутність у Model 3 Apple CarPlay та Android Auto ставить її у невигідне становище в порівнянні з багатьма конкурентами. Bluetooth - єдиний спосіб підключити ваш смартфон до мультимедіа авто, хоча не завжди такий стабільна, як при підключенні через USB. Однак ви можете транслювати контент (зазвичай тільки після зупинки та паркування) з Netflix, Spotify та YouTube безпосередньо до інформаційно-розважальної системи.

Відео тест-драйв Tesla Model 3 2022 року

Технічні характеристики

Тесла не використовує кінських сил, кіловат-годин або робочого об'єму двигуна, щоб розрізняти версії Модель 3. Кожна комплектація має свій мотор, який робить електрокар більш ніж здібним у щоденних поїздках.

Розгін та швидкість Tesla Model 3 до 100 км/год дозволяє відчути себе за кермом суперкара: 

  • базова версія - 5,8 секунди, максимальна швидкість 225 км/год,
  • Long Range - 4,2 секунди та 233 км/год,
  • Performance - 3,1 секунди та 260 км/год.

Базова версія є задньопривідною, двомоторною специфікацією Long Range і Performance - повнопривідні.

Місткість батареї та запас ходу

Запас ходу Tesla Model 3 залежить від рівня виконання салону. Модель із заднім приводом проїжджає на одному заряді 437 км. Performance збільшує цей показник до 506 км., а Long Range лідирує з показником 575 км.

Використовуючи настінний пристрій Tesla або домашню розетку, можна зарядити акумулятор Model 3 за 10 годин. Відновлення батареї Tesla Model 3 Long Range може тривати 11,5 години. У фірмовій мережі Superchargers електрокар здатний за 15 хвилин набрати запас ходу до 280 км. Також можна використати громадські станції. Для цього в комплекті постачання передбачено адаптер J1772.
 

 Характеристики Tesla Model 3
 Потужність   425 к.с., 470 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,8-3,1 с 
 Максимальна швидкість   225 км/год, 260 км/год 
 Запас ходу   437-575 км 
 Місткість батареї   75,0 - 80,5 кВт/год 

 

Безпека

Система допомоги водієві Тесла має один із передових наборів функцій у галузі. Опція автопілота з урахуванням дорожнього руху та керування смугою руху – одна з кращих систем, а круїз-контроль навіть уповільнює авто під час наближення до поворотів.

Розміри та вага 

Розміри Tesla Model 3 виглядають так:

  • Колісна база – 287 см,
  • Довжина – 469 см,
  • Ширина – 185 см,
  • Висота – 144 см.

Споряджена маса електрокара складає 1831-1847 кг.

Можливі комплектації

Тесла випускає Модель 3 2022 у трьох комплектаціях: Rear-Wheel Drive (яка раніше називалася Standard Range Plus), Performance та Long Range. Перша має тільки задній привід і один двигун, дві наступні модифікації оновлені до повного приводу Tesla.

Попередній огляд Огляд Mercedes-Benz GLC 2022: комфорт та розкіш
Вибрати в каталозі Automoto.ua Мерседес GLC-клас 2022 року
Вибрати на Automoto.ua позашляховик Ягуар Ф-Пейс 2022
Наступний огляд Jaguar F-Pace 2022: позашляховик зі спортивною ДНК