Огляд Jaguar I-Pace 2024: динамічний та елегантний

29 травня 2024

I-Pace балансує стиль, потужність і елегантність. Як і очікується від Jaguar, повнопривідний електричний позашляховик забезпечує вражаючі динамічні можливості. Хоча це не найефективніший електромобіль у класі, але вартий уваги завдяки гострій керованості, стильному салону та щедрій комплектації.

Вибрати електрокар Ягуар Ай-Пейс 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Решітка радіатора отримує новий дизайн
  • Підігрів керма стає стандартним

Кому варто купити?

Ягуар Ай-Пейс 2024 чудово підходить на роль міського електромобіля. Він сподобається покупцям, які шукають динамічний, стильний та повнопривідний EV. Від більшості електричних позашляховиків-конкурентів Ай-Пейс відрізняє реальна можливість руху бездоріжжям. Тож, якщо ви іноді виїжджаєте на грунтові дороги, варто розглянути цей Ягуар.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2024 році I-Pace отримає нову гладку передню решітку. Крім того, підігрів керма приєднується до списку стандартних функцій. Jaguar I-Pace був представлений у 2019 році та останній раз оновлений у 2022 році. Відгуки про Ягуар Ай-Пейс допоможуть з'ясувати, чи дійсно вам підходить модель.  

Jaguar I-Pace або Tesla Model Y

Tesla Model Y пропонує жорсткішу поїздку та не такий вишуканий салон, як Jaguar I-Pace. Однак модель Y — кращий вибір, якщо вам потрібен електромобіль з запасом ходу до 530 км на повному заряді. Tesla забезпечує спортивні характеристики, а додатковий третій ряд полегшує розміщення семи пасажирів. Модель Y також має більше вантажного простору, ніж I-Pace, і нижчу базову ціну. Для більшості покупців Tesla стане більш задовільним вибором, ніж Jaguar.

Jaguar I-Pace або Rivian R1S

Rivian R1S має більш потужні силові агрегати, ніж I-Pace, адже пропонує до 835 кінських сил. Він також є лідером у своєму класі за запасом ходу: проїжджає до 640 км між візитами до зарядної станції. Простора кабіна R1S вміщує до семи осіб, багажник має більший максимальний вантажний простір, ніж I-Pace. Загалом позашляховик Rivian є кращим вибором, ніж Jaguar, особливо якщо на маршруті є бездоріжжя. R1S пропонує дорожній просвіт до 37 см.

Салон

I-Pace вміщує п’ять осіб у шикарному салоні. Інтер'єр виконаний з матеріалів преміального класу. Прошита шкіра та алюмінієві акценти підкреслюють вишуканий стиль салону Ягуар І-Пейс.

 

 

Jaguar оснащує I-Pace 2024 року стандартною 12,3-дюймовою цифровою панеллю приладів. Є два дисплеї інформаційно-розважальної системи: верхній екран розміром 10,0 дюймів оснащений програмним забезпеченням Pivo Pro від Jaguar із сумісністю з Android Auto та Apple CarPlay, тоді як менший 5,5-дюймовий екран відповідає за налаштування клімат-контролю. Аудіосистема з 12 динаміками від Meridian є стандартною, виробник також комплектує салон I-Pace бездротовою зарядкою. Доступні проекційний дисплей і підключення до Wi-Fi.

Багажне відділення цього Jaguar приблизно середнє для класу. Ви отримуєте:

  • 716 л простору за вертикальними задніми сидіннями,
  • 1517 л зі складеними сидіннями.

Відео тест-драйв Jaguar I-Pace 2024 року

Технічні характеристики

Існує лише один варіант технічних характеристик Jaguar I-Pace 2024 року. Модель EV400 R-Dynamic HSE складається з повнопривідної установки з подвійним двигуном, яка видає 394 к.с. і 694 Нм крутного моменту. Jaguar I-Pace набирає розгін 100 км/год на спідометрі всього за 4,2 секунди. За цим показником він лише на 0,4 секунди відстає від високопродуктивного Jaguar F-Pace SVR.

Покупці часто обирають бренд Jaguar за спортивне керування, і I-Pace 2024 виправдовує ці очікування. За кермом електричний кросовер відчувається меншим і легшим, ніж мав би відчуватись зі своїми розмірами. Корпус I-Pace здебільшого виготовлений з алюмінію, що впливає на вагу. Налаштування підвіски забезпечують позашляховику плавність руху, тому поїздка залишається спокійною на різних дорогах.

Однією з причин купити Ягуар Ай-Пейс є реальна здатність до руху бездоріжжям. Це завдяки розумним системам підйому та спуску, запозиченим у Land Rover, а також можливості регулювати висоту опціональної пневматичної підвіски для збільшення кліренсу.

Ємність батареї та запас ходу Jaguar I-Pace 2024

I-Pace проїде до 376 км на одній зарядці. Акумулятор I-Pace ємністю 90 кВт/год може заряджатися зі швидкістю до 100 кВт. Він здатний додавати 100 км запасу ходу за 15 хвилин. Вбудований зарядний пристрій на 11 кВт є стандартним для всіх моделей. 

Тривалість зарядки від побутової розетки або громадської зарядної станції рівня 2 займає приблизно 8,6 години. Якщо ви використовуєте швидкий зарядний пристрій постійного струму, можна відновити 80% заряду приблизно за 40 хвилин.
 

 Характеристики Jaguar I-Pace 2024 
 Потужність   394 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   4,5 с 
 Максимальна швидкість   199 км/год 
 Запас ходу   376 км 
 Ємність батареї   90 кВт/год 

Безпека

Jaguar оснащує I-Pace 2024 щедрим набором технологій активної безпеки. Всі моделі укомплектовані автоматичним екстреним гальмуванням, системою контролю уваги водія, розпізнаванням дорожніх знаків, системою підтримки смуги руху, моніторингом сліпих зон, передніми та задніми датчиками паркування, системою попередження про зіткнення ззаду та адаптивним круїз-контролем із допоміжним керуванням. Цифрове дзеркало заднього виду доступне як частина пакету Driver Intelligence.

Розміри та вага

  • Колісна база — 299 см,
  • Довжина — 468 см,
  • Ширина — 189 см,
  • Висота — 156 см.

Важить електричний кросовер 2170 кг.

Можливі комплектації

Jaguar I-Pace 2024 року випускає в одній комплектації R-Dynamic HSE. Персоналізувати електромобіль допоможуть додаткові опції: чорний контрастний дах, 22-дюймові глянцево-чорні колеса, система камер кругового огляду, адаптивна підвіска тощо. В Україні ціна Jaguar I-Pace 2024 починається з $78 900.

Попередній огляд Огляд Mercedes-Benz GLE-Class 2024: значне оновлення
Шукати автомобіль Mercedes-Benz GLE 2024 на AUTOMOTO.UA
Вибрати новий електрокар Тесла Модель Х 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Tesla Model X 2024: в центрі уваги