Огляд Mercedes-Benz GLE-Class 2024: значне оновлення

24 травня 2024

Mercedes-Benz GLE 2024 майстерно поєднує в собі преміальність та технологічність із широким набором опцій потужності. Додатковий третій ряд є тісним, проте це не рідкість у сегменті середньорозмірних позашляховиків. Хоча конкуренти мають гостріше керування, але мало хто поєднує комфорт, швидкість і клас так, як GLE-Class. У 2024 році автомобіль отримав значне оновлення, але чи став він привабливішим для покупців? 

Шукати автомобіль Mercedes-Benz GLE 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Оновлений дизайн кузова
  • Оновлена ​​інформаційно-розважальна система
  • Дебют плагін-гібриду GLE 450e
  • Більший крутний момент AMG GLE 53

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте один з найкращих люксових позашляховиків, варто розглянути Мерседес ГЛЕ-клас. Він привертає увагу першокласним інтер’єром, винятковою якістю виготовлення, технологічним функціям і різноманітною лінійкою двигунів. Цей преміальний позашляховик з легкістю виконує свою роботу.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2024 році Mercedes-Benz помітно оновлює GLE-клас. Дебютує GLE 450e plug-in hybrid. Базовий чотирициліндровий силовий агрегат отримав систему м’якого гібрида 48 В. Потужність шестициліндрових двигунів і силових агрегатів V8 GLE 450 і 580 була збільшена до 375 і 510 к.с. відповідно (раніше 362 і 483 к.с.). GLE 580 у найвищій комплектації отримує додатковий позашляховий пакет. 

Дизайнери освіжили вигляд переднього бампера, решітки радіатора та оптики. З оновлень в салоні: налаштування пам’яті для переднього пасажирського сидіння, два задні USB-порти та нове інформаційно-розважальне програмне забезпечення MBUX. 

Mercedes-Benz GLE-Class або BMW X5

BMW X5 — один з найкращих середньорозмірних позашляховиків класу люкс і один із найзапекліших конкурентів GLE. Як і GLE, X5 може вмістити до семи осіб, має великий багажний відсік, гарантує комфортну та спокійну поїздку. І хоча Мерседес пропонує преміальніший салон, BMW має більше стандартних функцій активної безпеки та потужніший базовий двигун. Однак за перевагу Х5 доведеться заплатити, адже його базова ціна приблизно на $3 000 вища, ніж GLE-Class. Зрештою, ви не помилитеся з жодним з них. 

Mercedes-Benz GLE-Class або Genesis GV80

Genesis GV80 — відносний новачок у класі, але вже зарекомендував себе як серйозна альтернатива своїм європейським, японським та американським аналогам. Вишуканий інтер’єр і широкий набір стандартних функцій, а також на кілька тисяч доларів нижча ціна, ніж у GLE, роблять його чудовим варіантом. Базовий двигун позашляховика Genesis також потужніший, ніж у Mercedes-Benz. Та попри всі свої переваги GV80 не може зрівнятися з якістю поїздки та передовою інформаційно-розважальною системою GLE-Class. 

Салон

GLE вміщує п’ять осіб, а опціональний третій ряд дозволяє перевозити ще двох пасажирів. В перших двох рядах дорослим буде зручно, адже простору достатньо. Маленькі сидіння третього ряду краще залишити для крайньому випадку. 

Інтер’єр нового Mercedes-Benz GLE 2024 виглядає преміальним і стильним. Підгонка та матеріали салону бездоганні, оздоблення деревом і металом підсилює естетику розкоші бренду. Великі цифрові дисплеї роблять дизайн сучасним.

 

Оновлена ​​інформаційно-розважальна система тепер використовує програмне забезпечення MBUX другого покоління та пропонує бездротові Apple CarPlay і Android Auto. Яскравий та чіткий 12,3-дюймовий сенсорний екран швидко реагує на команди. Загалом, мультимедіа Mercedes-Benz User Experience є однією найбільш інтуїтивно зрозумілих систем. Контролер сенсорної панелі, фізичні кнопки й елементи керування на кермі додають зручності використання під час водіння. Інші функції системи включають голосове керування, активацію за ключовим словом «Hey, Mercedes», навігацію, передачу аудіо через Bluetooth.

Багажник вміщує:

  • 949 л з вертикальним другим рядом,
  • 2120 л зі складеним другим рядом.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz GLE-Class 2024 року

Технічні характеристики

Новий Мерседес ГЛЕ пропонує кілька варіантів силових агрегатів. Під капотом у GLE 350 знаходиться 2,0-літровий чотирициліндровий двигун із турбонаддувом потужністю 255 к.с. 

Той самий двигун працює у новому гібриді GLE 450e, але в  поєднанні з акумулятором ємністю 23,3 кВт/год і електродвигуном потужністю 134 к.с. Силова установка забезпечує загальну потужність 381 к.с. і запас ходу на електротязі 77 км. 

Перехід до GLE 450 додає 375-сильний 3,0-літровий шестициліндровий двигун із турбонаддувом та 48-вольтову м’яку гібридну систему. Таке налаштування економить пальне під час руху з зупинками, забезпечує короткі сплески потужності для швидшого прискорення. 

Топова модель нового Мерседес ГЛЕ 580 поставляється з 4,0-літровим турбованим V8 з та системою м’якого гібриду. В такій комплектації позашляховик  розвиває 510 к.с. та розганяється до 100 км/год за 4,3 секунди.

Середня витрата пального:

  • 10,2 л/100 км — GLE 350 4Matic,
  • 10,7 л/100 км — GLE 450,
  • 13,8 л/100 км — GLE 580.
     
 Характеристики Mercedes-Benz GLE-Class 2024 
 Потужність   255 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата пального   10,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   85 л 

 

Безпека

В кожному Мерседес ГЛЕ 2024 року ви отримуєте автоматичні світлодіодні фари з автоматичним дальнім світлом, склоочисники з датчиком дощу, передні та задні датчики паркування, попередження про лобове зіткнення, автоматичне гальмування, моніторинг сліпих зон, Mercedes eCall, Mercedes Pre-Safe та монітор кругового огляду. Адаптивний круїз-контроль, автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд зі смуги руху, розпізнавання дорожніх знаків є частиною додаткового пакету допомоги водієві.

Розміри та вага

  • Колісна база — 299 см,
  • Довжина — 493 см,
  • Ширина — 215 см,
  • Висота — 180 см.

Вага спорядженого позашляховика коливається від 2229 кг до 2609 кг.

Можливі комплектації

Mercedes-Benz GLE 2024 представлений в чотирьох комплектаціях: GLE 350, GLE 450, GLE 450e і GLE 580. Крім того, є три базові пакети: Premium (базовий), Exclusive і Pinnacle. Усі комплектації починаються з оздоблення Premium, за винятком GLE 580, який стандартно поставляється з пакетом Exclusive.

Купити Mercedes-Benz GLE-Class 2024 року можна від $62 650.

Попередній огляд Огляд Volkswagen Taos 2024: компактний, але просторий
Вибрати автомобіль Фольксваген Таос 2024 на AUTOMOTO.UA
Вибрати електрокар Ягуар Ай-Пейс 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Jaguar I-Pace 2024: динамічний та елегантний