Огляд тест-драйву: Audi R8 2017

22 грудня 2017

Абсолютно новий Audi R8 - це чудовий приклад суперкару, придатного до повсякденної їзди. Колись це був екзотичний автомобіль, сфокусований на шаленій швидкості та готовий у будь-яку мить промчати декілька кіл по треку. Про звичайну їзду річ не йшла. Але все змінилося. Автомобілі типу Audi R8, Acura NSX і Porsche 911 Turbo з легкістю досягають сотні приблизно за три секунди, мають вражаючу стилізацію та неймовірне зчеплення, але найкращим є те, що вони впевнено почуваються як на звичайних дорогах, так і на треку. Переглянутий R8 виграв від поєднання гоночних технологій Audi та практичності повсякденного пересування. Нові автомобілі ширші, легші і швидші за попереднє покоління. Бонусом став елегантний інтер’єр з надсучасними технологіями.

Огляд тест-драйву: Audi R8 2017

Вам сподобається

Компанія Audi відома своїми технологічними, елегантними салонами та балансом продуктивності та комфорту. Сучасний R8 має все те саме, але в обгортці суперкару, який не поступається Ferrari, Lamborghini і Porsche.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Не всім сподобається стилізація R8, до того ж, у автомобіля немає здатності виділятися на дорозі, як у Ferrari або Lambo. Окрім тривалого успіху Audi в якості гоночного автомобіля, купе не має такого родоводу як у італійських суперників. А якщо Вам знадобиться механічна коробка передач або не хочете повного приводу, доведеться пошукати де інде.

Нове у 2017 році

Друге покоління R8 отримало нову раму, помітно покращені двигуни та переглянутий корпус. Нова система Quattro імітує задній привід, а Drive Select забезпечить R8 п’ятьма режимами управління. На додачу розробники подбали про значну кількість сучасних технологій.

Враження від їзди

Новенький Audi R8 дозволяє водієві обирати темп, він рухатиметься настільки спокійно або швидко, як Ви того забажаєте. Автомобіль миттєво реагує на запити. Купе тішить відчуттям легкості та спритності. Людина за кермом може однаково легко насолодитися потужністю на відкритих проміжках дороги та розслабитися, перейшовши на крейсерську швидкість. Комфорт їзди не залишатиме ні на мить. Вистачить одного натиску на педаль газу і нав’язливий рух, який оточує Audi, зникне у дзеркалі заднього виду. Потужний V10 двигун і семиступінчаста автоматична коробка передач готові виконати будь-які забаганки. На диво швидко реагуючий силовий агрегат, фантастичне управління та надійне зчеплення перетворюють проходження поворотів на азартну гру. Бережіть голову в разі використання управління запуску, адже сотня досягається трохи більше, ніж за три секунди.

Найкращі характеристики Ауді Р8 2017 року

Якщо 540 кінських сил і 540 Ньютон-метрів стандартного V10 двигуна не достатньо, можна обрати версію R8 V10 Plus з 610 кінськими силами і 560 Ньютон-метрами. На додачу до першого двигуна водій отримає Drive Select, у той час, як Plus додасть: більше продуктивних режимів, спортивну вихлопну систему, керамічні гальма та спеціальні гоночні сидіння.

Рульове колесо R8 слугує центром, який задовольнить більшість водійських потреб. На додачу до кнопки стоп/старт, також передбачені кнопки спортивної вихлопної системи, управління запуском та Drive Select. В усіх моделях передбачені підрульові пелюстки.

Детально про автомобіль Audi R8

Інтер’єр

Салон R8 посаджений по спортивному низько, між тим, він пропонує притаманну бренду елегантність, новітні технології та зрозуміле розміщення елементів. Водій та його єдиний пасажир можуть насолодитися Bang&Olufsen стерео на 13 динаміків, поринувши у шкіряні сидіння. Вперше R8 оснастили мультимедійним інтерфейсом Audi MMI. Водій може сповна оцінити переваги багатофункціонального керма, віртуальної приладової панелі та 12.3-дюймового дисплею. Модель V10 Plus постачається з гоночними сидіннями.

Екстер’єр

Купе немає експресивних, вражаючих з першого погляду вигинів стандартних суперкарів, натомість воно виглядає не ординарно та сміливо. Якщо не зважати на нову раму та той факт, що майже 50% елементів автомобіль ділить з гоночним R8 LMS, змін у дизайні відбулося не багато. Автомобіль традиційно має низьку, широку посадку. Ті, хто нададуть перевагу V10 Plus, зможуть насолодитися: керамічними гальмами, спортивною вихлопною системою, заднім дифузором з вуглецевого волокна і спойлером.

Базова комплектація

Про те, що Ви маєте справу з суперкаром, свідчить стандартний 5.2-літровий V10 двигун на 540 кінських сил. До переліку стандартного оснащення також увійшли: система повного приводу Quattro, Drive Select, система Magnetic ride та семиступінчаста автоматична коробка передач з підрульовими пелюстками. Усі моделі отримали: віртуальну приладову панель, мультимедійний інтерфейс MMI, систему управління Audi Connect та навігацію. Бічні дзеркала автоматично налаштовуються, складаються і затемнюються, окрім іншого мають підігрів. Автомобіль має: два трапецієподібних вихлопних порти, спойлер, який з’являється на певній швидкості, та 19.5-дюймові колеса. Система Bang&Olufsen на 13 динаміків увійшла у базу моделей з V10 двигуном, але стала опцією для V10 Plus.

Опційне обладнання

Обравши R8 V10 Plus, водій отримує 610 коней V10 двигуна. Полегшений V10 Plus оснащений: гоночними сидіннями, керамічними гальмами, спортивною вихлопною системою та іншим. Окремо можна замовити систему активного рульового управління. Система Drive Select до моделі V10 Plus додасть спеціальний продуктивний режим, який оптимізує поведінку автомобіля в залежності від стану дорожнього покриття. До уваги вибагливих клієнтів представлені ромбовидні стіжки шкіряних сидінь та 20-дюймові колеса. Як версія доступний R8 Spyder у кузові кабріолет з відкидним дахом.

Технічні характеритики Audi R8 2017 року

Водієві точно пощастило, адже базовим у випадку Audi R8 є 5.2-літровий V10 двигун на 540 кінських сил і 540 Нм. Пару йому складає автоматична коробка на сім ступенів. Привід стандартно повний. Сотня досягається за 3.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 16.7 л/100км у міському, 8.4 л/100км у заміському та 11.4 л/100км у змішаному циклах. Наче цього було мало і компанія запропонувала 5.2-літровий V10 Plus на 610 кінських сил та 560 Нм. Сотні автомобіль домчить за 3.2 секунди. Витрата пального становить 17.5 л/100км у місті, 9.3 л/100км за його межами та 12.3 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2017
Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2017
Огляд тест-драйву: Bentley Flying Spur 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Bentley Flying Spur 2017