Огляд Kia EV6 2023: новий і крутий

20 вересня 2023

Kia EV6 2023 року - це компактний EV, частково кросовер і частково хетчбек. Модель вражає запасом ходу, спортивною динамікою водіння та щедрістю технологій. Це надійний електромобіль для щоденного використання, який з'явився на ринку лише минулого року. Отже, чи варто вибрати Кіа ЕВ6 2023?

Вибрати електромобіль Kia EV6 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Дебютує нова високопродуктивна модель GT.
  • Припинено випуск минулорічної базової комплектації Light.

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте електричний кросовер, який має спортивний характер, варто звернути увагу на Kia EV6. Вам сподобається висока потужність, чітке керування та добре збалансована керованість.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Електрокросовер Kia EV6 дебютував минулого року, але його лінійка комплектацій вже зазнає змін. Цьогоріч представлена нова специфікація EV6 GT - неймовірно швидка версія, яка видає 576 к.с. і розганяється від 100 км/год лише за 3,4 секунди. Натомість колишня базова модель Light більше недоступна. 

Kia EV6 або Hyundai Ioniq 5

Kia EV6 розділяє платформу зі спорідненим Hyundai Ioniq 5, тому моделі мають схожі показники потужності та запасу ходу. Опціональна трансмісія Ioniq 5 є стандартною для EV6. Хюндай пропонує більш доступну базову комплектацію зі зниженою потужністю та меншим запасом ходу, тоді як Кіа - високопродуктивну версію GT. EV6 має жвавіше керування та стриманіший стиль, а Ioniq 5 - комфортнішу поїздку, трохи більше вантажного простору та сміливіший дизайн інтер’єру. Ioniq 5 також на кілька тисяч доларів дешевший за EV6 у всьому діапазоні комплектації.

Kia EV6 або Tesla Model Y

Tesla Model Y лідирує є сегменті за параметром запасу ходу. Модель Y може похвалитися швидшим прискоренням, ніж EV6, хоча обидва позашляховики добре справляються з поворотами. Tesla має величезну перевагу у вантажному просторі, і вона доступна з третім рядом (хоча він дуже тісний), але проблеми з якістю збірки та складна інформаційно-розважальна система заважають їй стати повним переможцем в класі електричних SUV.

Kia EV6 або Ford Mustang Mach-E

EV6 і Mustang Mach-E мають виразні стилі кузова, які поєднують елементи позашляховика та хетчбека. У Mach-E є кілька перевага у вигляді більшого простору для багажу за задніми сидіннями. Комплектація Mach-E Select із заднім приводом за порівнянною ціною також виробляє більше потужності, ніж EV6, але її запас ходу менший.

Салон

EV6 - дворядний кросовер із п’ятьма сидіннями. Обидва ряди пропонують достатньо простору. Оскільки тунелю трансмісії немає, підлога EV6 абсолютно пласка, що створює відчуття відкритості та практичності. Це особливо зручно для середнього пасажира на задньому сидінні.

Інтер’єр Kia EV6 виглядає футуристично завдяки дисплеями та чистими поверхнями. Салон не поступається аналогам і кращий, ніж у конкурентів. 

Як і більшість інших виробників EV, Kia використовує екологічно свідомий підхід до дизайну та оздоблення, використаних у EV6. Розумна конструкція автомобіля з плоскою підлогою поєднується передовими матеріалами, такими як перероблений пластик і обшивка з веганської шкіри.

 

 

Усі версії EV6 оснащені інформаційно-розважальною системою Kia Connect. Екран мультимедіа простягається від керма до центру приладової панелі, хоча, насправді це два дисплея, з’єднаних разом. Спеціальний синій світлофільтр береже очі від перенапруження. Apple CarPlay і Android Auto - стандартні, хоча передбачають дротове підключення. 

Багажник EV6 має об’єм 490 літрів, а моделі із заднім приводом отримують додаткові 52 літри місця для зберігання під капотом. Це менше місця, ніж те, що пропонують інші електричні кросовери, але все одно достатньо для сімейного використання.

Відео тест-драйв Kia EV6 2023 року

Технічні характеристики

Kia EV6 доступний у кількох варіантах потужності: 

  • 229 к.с. та привод на задні колеса, 
  • 325 к.с. та повний привод,
  • 576 к.с. та повний привод.

Базова модель розганяється до 100 км/год за 7,3 секунди, а топова - 3,4 секунд.

Ємність батареї та запас ходу Kia EV6 2023 року

Усі версії Kia EV6 2023 року оснащені акумулятором ємністю 77,4 кВт/год. Моделі зі стандартним заднім приводом мають один електромотор і виробляють 225 к.с., а повнопривідні оснащені двома електромоторами сумарною потужністю 320 к.с. Новинка EV6 GT видає 576 “конячок” і є найпотужнішим серійним автомобілем Kia. 

Запас ходу Kia EV6 згідно WLTP:

  • 528 км - задньоприводні моделі,
  • 508 км - повоноприводні моделі,
  • 480 км - модель GT.

Завдяки 800-вольтній електричній архітектурі Kia EV6 має одну з найвищих швидкостей заряджання серед усіх електромобілів. Надшвидка зарядна станція відновить зарядить акумулятор від 10 до 80% всього за 18 хвилин.

 Характеристики Kia EV6 
 Потужність   229 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,3 с 
 Максимальна швидкість   188 км/год 
 Запас ходу   528 км 
 Ємність батареї   77,4 кВт/год 

Безпека

Автомобіль Kia EV6 отримав повну п’ятизіркову оцінку безпеки від Euro NCAP із високими балами за всіма параметрами.

Кожен кросовер Kia EV6 оснащений із набором із 7 подушок безпеки (подвійні фронтальні, передні бічні, бічні шторки та колінні подушки для водія, а також гальмівною системою ABS, контролем тяги та контролем стабільності. В список стандартних технологій входять 23 стандартні системи допомоги водієві, серед яких попередження про лобове зіткнення з розпізнаванням пішоходів, моніторинг сліпих зон, адаптивний круїз-контроль із функцією зупинки та руху, система підтримки смуги руху, попередження про пасажирів на задніх сидіннях, автоматичне екстрене гальмування, система допомоги водієві, система безпечного виїзду та інші. 

Комплектація GT-Line поставляється з напівавтономним пакетом Kia Highway Drive-Assist 2, який дозволяє автоматично змінювати смугу руху, працювати з перехрестями автономно, якщо це безпечно. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 290 см,
  • Довжина - 469 см,
  • Ширина - 189 см,
  • Висота - 155 см.

Важить споряджений електромобіль від 1930 кг до 2175 кг.

Можливі комплектації

Kia EV6 2023 випускається в трьох комплектаціях: Wind, GT-Line і GT. Ціна Kia EV6 починається від $48 700.

Попередній огляд Огляд BMW X6 2023: стиль і спорт
Вибрати позашляховик БМВ Х6 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий кросовер Шевроле Еквінокс 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Chevrolet Equinox 2023