Огляд Kia Sorento 2023: вартий уваги

2 серпня 2023

Середньорозмірний позашляховик Kia Sorento 2023 року має висококласний інтер’єр із безліччю стандартних технологій і функцій безпеки. Він може вмістити до семи пасажирів і забезпечує багато вантажного простору, коли задні сидіння складені. Sorento відмінно керується для позашляховика такого розміру та доступний з кількома варіантами двигуна. Які ще є причини купити новий Kia Sorento 2023?

Вибрати позашляховик Кіа Соренто 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Розширення списку стандартного обладнання окремих комплектацій.

Кому варто купити?

Кіа Соренто 2023 сподобається покупцям, які шукають надійний автомобіль із безліччю технологій та високим рівнем комфорту. В якості бонусу - семимісна конфігурація за потреби, але не варто розглядати модель як повноцінний трирядний позашляховик.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Кіа не провів рестайлинг Соренто у 2023 році та обмежився лише рядом змін в списках комплектацій. Всі моделі тепер у стандартно оснащені системою моніторингу сліпих зон і попередженням про перехресний рух позаду.

Kia Sorento або Kia Telluride

Telluride - ще один трирядний позашляховик корейського бренду, який вартий увагу. Він пропонує багато переваг в порівнянні Sorento: салон вищого класу, більше простору для сидіння (особливо в третьому ряду) і місткіший вантажний відсік. Крім того, Теллурайд комфортніше їде нерівними дорогами, має потужніший двигун V6 і значно вищу тягову здатність. Однак Sorento обійдеться вам на $5 700 дешевше, ніж базовий Telluride, та заощадить пальне.

Kia Sorento або Kia Sportage

Дворядний п’ятимісний Sportage знаходиться нижче Sorento в лінійці бренду. Ціна меншого позашляховика Кіа приблизно на  $4 000 доларів нижча, ніж Sorento. До того ж, його  економія пального краща. Спортейдж пропонує подібні технології та функції безпеки та буде кращим вибором для тих покупців, яким не потрібен третій ряд.

Салон

Sorento — трирядний позашляховик із сімома місцями. Сидіння в салоні можуть бути встановлені в конфігурації 2+3+2 або 2+2+2. Наявність третього ряду в автомобілі середнього розміру - це додаткова практичність. Однак реальність така: пасажири, які сидять позаду, отримують не надто багато місця

Салон Sorento 2023 року виглядає дорожчим, ніж є насправді. Його інтер’єр сучасний і сміливо оформлений. Якщо придивитись, можна знайти багато твердого пластику, але це не означає погану якість.

 

Kia пропонує Sorento зі стандартним 8-дюймовим сенсорним екраном і доступною 10,3-дюймовою версією. Обидва мають прості меню, чітку графіку та оперативні відповіді, хоча більший сенсорний екран забезпечує трохи більше візуального ефекту. Обидва також підтримують програми Apple CarPlay і Android Auto. Стандартний сенсорний екран може синхронізуватися зі смартфоном без проводів, для більшого дисплея потрібне дротове з’єднання.

На приладовій панелі Sorento є декілька фізичних елементів керування функціями аудіосистеми та клімат-контролю, тож не доведеться використовувати сенсор для кожного налаштування.

Як семимісний новий Kia Sorento має 187 літрів багажного простору. Складіть третій ряд, і простір для зберігання речей збільшиться до 821 літра. Якщо ж на додачу опустити другий ряд, отримаєте об’єм 2011 літрів.

Відео тест-драйв Kia Sorento 2023 року

Технічні характеристики

Новий Kia Sorento 2023 доступний як бензиновий, дизельний та гібридний позашляховик.

Бензиновий Sorento представлений 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном, доступним з турбонагнітачем або без нього. Він працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, яка передає потужність або на передні, або на всі чотири колеса. Базове налаштування видає 191 “конячку”.

Цей самий чотирицилиндровий двигун із турбонаддувом у верхній комплектації з потужністю 281 к.с. робить позашляховик набагато впевненішим. Він розганяє авто до 100 км/год за 7,4 секунди в режимі переднього приводу. Це на дві секунди швидше, ніж базовий двигун. Перемиканням передач керує восьмиступінчаста трансмісія з подвійним зчепленням, яка передає потужність на передні колеса або на всі чотири колеса.

Обидва гібридизовані Sorento використовують той самий 1,6-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, але потужність електромоторів і розмір акумуляторної батареї відрізняються. 

HEV поєднує силовий агрегат з синхронним електродвигуном з постійним магнітомта батареєю ємністю 1 кВт/год. Сумарні показники становлять 227 к.с. і розгоном до 100 км/год за 8,6 секунди. 

PHEV з батареєю ємністю 13,8 кВт/год видає 261 к.с. Однак значне збільшення ваги сповільнює його продуктивність: час розгону до 100 км/год становить лише 8,7 секунди. Обидва гібриди використовують шестиступінчасту коробку-автомат.

Дизель — це випробуваний двигун Kia 2.2 CRDi. Цей чотирициліндровий агрегат був перенесений зі старішого Sorento третього покоління та розвиває 202 к.с. Дизельний Соренто працює восьмиступінчастою автоматичною коробкою з подвійним зчепленням.
 

 Характеристики Kia Sorento 2023 
 Потужність   191 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9,5 с 
 Максимальна швидкість   199 км/год 
 Середня витрата палива   9 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   67 л 

 

Безпека

Всі версії Соренто мають сім подушок безпеки, включаючи подушки безпеки для грудей і голови тих, хто сидить попереду. Позашляховик оснащено низкою асистентів водія, серед яких система запобігання лобовому зіткненню, котра автоматично застосує гальма, якщо вважатиме, що можливе зіткнення з пішоходом, велосипедистом або зустрічним транспортним засобом. Інші технології безпеки: камера заднього огляду, система підтримки смуги, попередження про виїзд зі смуги, контроль уваги водія, система дальнього світла, система запобігання зіткненням у сліпих зонах, асистент безпечного виїзду.

Розміри та вага

  • Колісна база - 281 см,
  • Довжина - 481 см,
  • Ширина - 189 см,
  • Висота - 169 см.

Споряджена вага складає від 1685 кг до 2058 кг.

Можливі комплектації

Kia пропонує Sorento 2023 року в п’яти комплектаціях: LX, S, EX, SX і SX Prestige. Гібридна модель доступна у стандартній бензиновой-гібридній версії та двох специфікаціях EX та SX Prestige. Плагін-гібрид має лише один рівень оснащення салону - Plug-In Hybrid SX Prestige.

Попередній огляд Огляд Toyota Sienna 2023: все для сім'ї
Знайти мінівен Тойота Сієнна 2023 на Automoto.ua
Вибрати автомобіль Мазда 3 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Mazda3 2023: стиль і драйв