Огляд тест-драйву: Lexus GX 2018

8 червня 2018

В обличчі Lexus gx 460 2018 ви знайдете здібний, вишуканий позашляховик з дещо подвійною натурою. Отримавши платформу від Toyota 4Runner, новий lexus gx використав рамну конструкцію, від якої відмовилася більшість суперників. Не зважаючи на не модну архітектуру позашляховик переповнений сучасними технологіями, елементами класу люкс і найсучаснішими системами безпеки, вміщуючи сімох людей. За параметрами якості їзди і управління він відстає від Audi Q7 і Acura MDX, але обходить багатьох за прохідністю та буксирувальними можливостями. А зваживши відмінну репутацію Lexus в царині якості і високих цінників перепродажів, переваги gx 460 стають очевидними.

Огляд тест-драйву: Lexus GX 2018

Вам сподобається

Якщо вам потрібно, щоб окрім вишуканості позашляховик був надійним і мав високу прохідність, зверніть увагу на новий lexus gx 460 2018 року. Сповнений найкращих елементів і систем Lexus, позашляховик знає як подбати про пасажирів навіть у дуже неприємних ситуаціях.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Більше простору і комфорту пропонують Audi Q7, Infiniti QX60 або Mercedes-Benz GLS. Більше міці гарантує Land Rover Discovery. Бажаючим отримати люксовий позашляховик без захмарної вартості, варто розглянути варіант Mazda CX-9.

Нове у 2018 році

Рестайлінг lexus gx відбувся у 2013 році, від тоді нічого грандіозного не сталося. Нині у комплектації Luxury стандартним стало напіваналінове сидіння, а функції підігріву і вентиляції увійшли у базу GX. Пакет «Sport Design» поповнився капітанськими кріслами другого ряду.

Враження від їзди

Зважаючи на рамну конструкцію і чималий дорожній просвіт позашляховик не має такого спортивного посилу, як у представників класу, створених на основі легкових автомобілів. Натомість його фішкою стали дещо жорстка, але впевнена їзда і хороші позашляхові можливості. Брутальності додають великі шини, масивна рама і постійна система повного приводу, ситуацію покликана врятувати система динамічної кінетичної підвіски. Система чудово спрацьовує на бездоріжжі, забезпечуючи кращу артикуляцію коліс і зчеплення, коли це потрібно. Таким чином, творіння Lexus здатне на більше, ніж просто проїхатися по сніговим заметам або гравійним дорогам. 296 кінських сил V8 двигуна гарантують lexus gx відмінні буксирувальні характеристики, а саме 2.948 кг. Нажаль, рівень економії пального далеко не найкращий у класі.

Найкращі характеристики

Система динамічної кінетичної підвіски (KDSS) використовує більш жорсткі стабілізатори стійкості, прикріплені до гідроциліндрів, які можуть збільшувати або зменшувати опір. На асфальтованому покритті система додає «цивілізованості» рухам позашляховика, а на битих шляхах покращує артикуляцію коліс.

Оснащений однією з найкращих систем повного приводу, позашляховик може похвалитися беззаперечним бонусом. Центральний диференціал Torsen підвищеного тертя отримав функцію електронного блокування для кращого розподілу потужності, а активна протибуксувальна система контролює, щоб всі чотири шини контактували з поверхнею.

Детально про автомобіль Lexus GX 460

Інтер’єр

Творіння Lexus має три ряди і вміщує сімох людей. Завдяки сидінню другого ряду, яке складається у співвідношенні 40/20/40, і сидінню третього ряду, яке складається повністю, покупець отримує різноманітні конфігурації розміщення пасажирів і багажу. Найзручнішими стали передні сидіння, другий ряд прийнятне місце для дорослих, третій ряд краще лишити дітям. Базова версія отримала обшивку NuLuxe, у той час, як модель Premium тішить шкірою. Прилади та елементи управління легкі у використанні, але їх чимало, тому потрібен час для звикання.  

Екстер’єр

Високий і кремезний позашляховик не приховує своєї міці, на плавні лінії годі розраховувати. Але така конструкція має свої переваги. Двері розташовані високо, але вони великі. На допомогу при посадці і висадці передбачені стандартні підніжки. Комусь може сподобатися, комусь ні, але двері багажного відділення відчиняються на бік, кріплячись праворуч. Труднощі здебільшого виникають при завантаженні зі сторони тротуару. З іншого боку, при вкладанні багажу не доведеться нахилятися.

Базова комплектація

У базовій формі позашляховик постачається з синтетичним оздобленням, елементами з дерева, передніми сидіннями з 10 автоматичними режимами налаштування, двозонним клімат-контролем, камерою заднього виду, електроприводом люку даху, електроприводом рульової колонки, яка налаштовується по куту і вильоту. Сумувати не дадуть: AM/FM/CD аудіосистема на 9 динаміків з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, Bluetooth, 2 USB-порти і «Siri Eyes Free iPhone». Про безпеку дбають: 10 подушок, активні підголівники і система «Safety Connect» від Lexus з підтримкою 24/7.

Відео тест-драйв Lexus GX 2018

Опційне обладнання

Модель Premium потішить шкіряною обшивкою, автоматичним клімат-контролем на 3 зони з фільтром повітря, світлодіодними протитуманними фарами і системою допомоги при паркуванні «Intuitive Parking Assist». Топова модель Luxury додасть: адаптивну підвіску, моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду, капітанські крісла другого ряду, бічні дзеркала, які автоматично складаються, рульове колесо з дерева і шкіри з підігрівом та електропривод тертого ряду сидінь. Окремими опціями стали: аудіосистема «Mark Levinson Premium Surround Sound» на 17 динаміків, пакет «Driver Support» і розважальна система для задніх сидінь з двома екранами.

Під капотом

Єдиним для позашляховика став 4.6-літровий V8 двигун на 296 кінських сил і 438 Нм. Пару йому складає п’ятиступінчаста автоматична коробка передач. Привід стандартно повний. Сотня досягається за 8.3 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 17.7 л/100км у міському, 9.9 л/100км у заміському та 12.8 л/100км у змішаному циклах. Зважаючи на габарити lexus gx витрата пального не така вже і критична, але заправлятися доведеться регулярно.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus ES 2018
Огляд тест-драйву: Lexus ES 2018
Огляд тест-драйву: Subaru BRZ 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru BRZ 2018