Огляд тест-драйву: Lexus RC 2021

30 серпня 2021

Lexus RC 2021 - люксове купе. В салоні ви знайдете першокласні матеріали та безліч стандартних функцій допомоги водієві. Це купе також відрізняється спокійною поїздкою і зразковими показниками безпеки. 

Купити новий автомобіль Лексус РЦ 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua

Виробник пропонує вибір з двох силових агрегатів. Обидва хороші, але їм не вистачає потужності в порівнянні з конкурентами в класі. Це робить Лексус RC 2021 менш спортивним, ніж він виглядає. Купе також не вистачає пасажирського та вантажного простору. Як і у багатьох моделей в такому кузові, довгі двері RC можуть стати проблемою на парковках з обмеженим простором.

Нове в 2021 році 

  • моніторинг сліпих зон став стандартним для всієї лінійки;
  • додана нова комплектація Black Line Special Edition, що випускається обмеженим тиражем.

Кому варто купити?

Лексус RC найкраще підходить для стильних круїзів. Усередині купе виконано бездоганно, з використанням чудових матеріалів і високої якості збірки. Поїздка теж плавна і тиха. Цей автомобіль допоможе вам справити солідне перше враження. Якщо ви шукаєте красиве преміальне купе, вам варто купити новий Лексус RC.

Нове або б/у авто?

Між Lexus RC 2020 та 2021 років є лише кілька примітних відмінностей. В 2021 модельному році Lexus додає моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух ззаду в список стандартних функцій та представляє три комплектації обмеженого виробництва: RC 300 F Sport Black Line Special Edition, RC 350 F Sport Black Line Special Edition і RC F Fuji Speedway Edition .

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Вибирайте новий Lexus RC 2021 року, якщо хочете отримати авто з лімітованої серії. Якщо ж вас не цікавить така пропозиція, подивіться б/у Лексус.

Lexus RC або Audi A5

Audi A5 багато в чому перевершує Lexus RC. У Lexus є доступний двигун V8, який потужніший всіх пропозицій A5. Зате Audi пропонує високопродуктивний та економічний базовий силовий агрегат. A5 також має точне рульове управління. Вишенька на торті - інтуїтивно зрозуміла інформаційно-розважальна система A5. Однозначно, між цими двома авто краще вибрати Ауді.

Lexus RC або BMW 4 серії

BMW 4 серії виграє у Lexus RC за багатьма параметрами. Базовий двигун BMW економніший і має більше кінських сил, ніж Lexus. 4-я серія також забезпечує одну з найбільш захоплюючих поїздок на розкішній малолітражці завдяки спортивній керованості та чотирьом регульованим режимам водіння, які допомагають налаштувати рух відповідно до ваших уподобань. Крім того, цей БМВ доступний у вигляді двухдверного купе, чотирьохдверного Gran Coupe і дводверного кабріолета, кожен з яких має більше місця в багажнику, ніж купе RC. Вибір очевидний - BMW 4 серії.

Салон

У Lexus RC можуть розміститися до чотирьох чоловік. У першому ряду зручні та просторі сидіння, а ось задній ряд дуже тісний для дорослих. 

Незважаючи на обмежений простір, RC забезпечує вишуканість та безшумність, очікувані від люксового бренду. Великі бічні валики сидінь F Sport допомагають утримувати вас на місці під час проходження поворотів. 

Інтер'єр Lexus RC виглядає солідно. Якісно зібраний салон Лексус RC наповнений люксовими матеріалами. Оббивка з синтетичної шкіри входить в стандартну комплектацію. Доступна обшивка з натуральної шкіри, а також передні сидіння з підігрівом та вентиляцією.

Навіть для купе у RC мало місця для зберігання речей. Багажник може вмістити трохи більше, ніж необхідно для відпочинку на вихідних. Об’єм вантажного відсіку становить 295 л. Складання задніх сидінь в пропорції 60/40 збільшує багажник.

Інформаційно-розважальна система RC - важке завдання. Система мультимедіа вимагає використання віддаленого контролера сенсорної панелі. Він працює як трекпад ноутбука і може бути складним та відволікаючим при використанні під час водіння. З іншого боку, ви керуєте аудіо та кліматичними функціями за допомогою фізичних кнопок на панелі управління. І це зручно. 

Відео тест-драйв Lexus RC 2021 року

Технічні характеристики 

Lexus RC стандартно поставляється з 241-сильним 2.0-літровим чотирициліндровим турбованим двигуном і восьмиступінчастою АКПП. Задній привід входить у стандартну комплектацію, а повний привід доступний.

Базова трансмісія підходить для повсякденних подорожей, але не забезпечує захоплюючих вражень. Стандартний Lexus RC набирає розгін до 100 км/год за 7.3 секунди. Покупці, які шукають більшого драйву, повинні розглянути одну з трьох більш потужних трансмісій RC.

Доступний 3.5-літровий двигун V6 видає 260 к.с. і працює в парі з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Моделі з цим V6 розганяються до 100 км/год за 6.3 секунди.

Наступний варіант - 3.5-літровий двигун V6 потужністю 311 к.с. Він з'єднаний з восьмишвидкісним автоматом в моделях із заднім приводом і шестишвидкісним автоматом в моделях з повним приводом. Час розгону Lexus RC з цієї трансмісією від нуля до 100 км/год - 6 секунд.

Комплектації RC F забезпечують найбільшу продуктивність і швидке прискорення, але вони коштують чималі гроші. Ці моделі оснащені 5,0-літровим двигуном V8 потужністю 472 к.с. і поставляються з автоматом-восьмиступкой та заднім приводом. RC F розганяється до 100 км/год за 4.2 секунди, а RC F Fuji Speedway Edition розганяється до 100 км/год всього за 3.96 секунди.

Лексус RC має не найкращі характеристики витрати палива. Моделі зі стандартним чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом і заднім приводом витрачають 9.0 л/100 км.

Незважаючи на агресивний стиль, Lexus RC досить слухняний в управлінні. Він забезпечує комфортну поїздку навіть по вибоїстій дорозі і стійкий на поворотах. Однак такі конкуренти, як BMW 4 серії, мають більш спортивну керованість. Комплектації Lexus RC F Sport та RC F отримали покращені технічні характеристики: спортивну систему підвіски, диференціал підвищеного тертя і покращений перемикач режимів руху з режимами Sport + і Custom.

Безпека

IIHS купе Лексус RC 2021 року найвищу оцінку «Добре» у всіх шести тестах на ударостійкість. 

Розміри і вага

Довжина кузова RC складає 4.7 м. Споряджена маса коливається від 1 695 до 1771 кг.

Можливі комплектації

Lexus RC 2021 року випускається в восьми комплектаціях: RC 300, RC 300 F Sport, RC 350, RC 350 F Sport, RC 300 F Sport Black Line Special Edition, RC 350 F Sport Black Line Special Edition, RC F і RC F Speedway.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Avalon 2021
Купити новий автомобіль Тойота Авалон 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Новий Кадиллак Ескалейд 2021 купити на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Cadillac Escalade 2021