Огляд тест-драйву: Lincoln MKT 2018

1 жовтня 2018

Сучасний Lincoln MKT все ще пропонує ті самі дивні пропорції, збільшену решітку радіатора і специфічну стилізацію задньої частина кузова, які були сприйняті досить прохолодно широкою публікою. Але за дивною зовнішністю прихований автомобіль, який має чим здивувати. Він вміщує до семи людей і пропонує щедрий вантажний простір.  Замовити MKT можна з продуманим 3.5-літровим двигуном EcoBoost. На відміну від Land Rover Discovery або Lexus GX, нинішній MKT не призначений для підкорення бездоріжжя, тому доступна система повного приводу передбачена для кращого зчеплення у погану погоду. Суперниками творіння Lincoln вважаються Acura MDX, Infiniti QX60 і Buick Enclave.

Огляд тест-драйву: Lincoln MKT 2018

Вам сподобається

Кросовер MKT постачається з чималим переліком оснащення, очікуваного від сегменту, включно з потужним V6 двигуном і салоном на сімох людей. Крім того, купити Lincoln MKT можна по помітно нижчій ціні.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Стилізація MKT стала каменем спотикання з моменту дебюту, велика решітка радіатора, розширена задня частина кузова і округлі форми ніколи не викликали захоплення. Високим пасажирам буде тіснувато на задніх сидіннях, а загальний розмір кросовера ускладнює процес паркування.

Нове у 2018 році

За відсутності значних змін, новиною стала поява декількох кольорів.

Враження від їзди

Оснащений продуктивним 3.5-літровим V6 двигуном MKT не має проблем з набором і утриманням потужності. При відсутності поспіху можна насолодитися крейсерською швидкістю з комфортною їздою, добре збалансованим управлінням і потужними гальмами. У разі помітного навантаження, базові моделі, нажаль, демонструють надмірну м’якість  і крен корпусу. Ситуація змінюється з двигуном EcoBoost і системою повного приводу, які приводять кросовер до тями. Відмінна шестиступінчаста автоматична коробка передач чудово підходить двигунам, гарантуючи швидкі і плавні переходи. Оскільки MKT не має камери кругового огляду, варто розщедритися на камеру заднього виду і сенсори паркування.

Найкращі характеристики

Зважаючи на розмір і вагу кросовера, вибір 3.5-літрового V6 двигуна стає очевидним. За нього доведеться доплатити, але у пару він отримує систему повного приводу, деякі додаткові функції і дивує економією пального.

Шкода, що екстер’єр MKT може стати бар’єром для покупця, щоб так і не поглянути на салон. Привабливі сидіння, продумана панель і легкі у використанні елементи управління грають на користь кросовера. Як опцію можна замовити холодильник між капітанськими кріслами другого ряду та електропривод третього ряду.

Детально про автомобіль Lincoln MKT

Інтер’єр

Сучасний MKT пропонує продуманий салон, який по розміру конкурує з тим, що пропонують більші кросовери. Найбільше пощастить пасажирам першого  і другого рядів, оскільки вони отримують вдосталь особистого простору і можливість користуватися сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи. Третій ряд, нажаль, простором не тішить, і краще підходить дітям. Суцільне сидіння другого ряду можна замінити на капітанські крісла з охолодженням. Великі вікна гарантують відмінну фронтальну видимість. А сидіння складаються для збільшення вантажного простору.

Екстер’єр

Як не дивно, але округлий і вигадливий MKT має спільне з Ford Flex шасі. Що стосується стилізації першого, то вона точно привертає увагу, але у позитивному чи негативному сенсі вирішить кожен самостійно. Між тим, виразності автомобіль не позбавлений, особливо з урахуванням збільшеної решітки радіатора, розкосих фар і незвичну лінію вікон. Масивні двері багажника точно посередині розділяються широкими задніми фарами. Перевагою дизайну став панорамний люк даху.

Базова комплектація

Навіть базові моделі Лінкольн MKT мають хороший перелік оснащення, до якого потрапили: шкіряна обшивка перших двох рядів, автоматичний клімат-контроль трьох зон, підігрів і охолодження передніх сидінь, підігрів другого ряду, камера заднього виду та електропривод дверей багажника. Кермо налаштовується по куту і вильоту, а педалі мають електропривод, що дозволяє знайти зручну водійську позицію. Стандартна аудіосистема пропонує 10 динаміків і AM/FM/CD входи, все контролюється на 8.0-дюймовому сенсорному екрані інформаційно-розважальної системи «Sync 3». З двигуном EcoBoost ви отримуєте: систему повного приводу, адаптивне шасі «Lincoln Drive Control» та інше.

Опційне обладнання

Найлегший спосіб отримати краще оснащення, це обрати моделі з двигуном EcoBoost. Так, ви отримуєте: підігрів керма, навігаційну систему, аудіосистему «THX II» та два DVD екрани розважальної системи для задніх рядів. Суцільне сидіння другого ряду можна замінити капітанськими кріслами з холодильником між ними. Доступними є панорамний люк та електропривод третього ряду. Про безпеку подбають: адаптивний круїз-контроль, система утримання смуги руху і моніторинг сліпих зон.

Під капотом

Базовим став 3.7-літровий V6 двигун на 309 кінських сил і 380 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 13.8 л/100км у міському та 9.4 л/100км у заміському циклах. З 3.5-літровим V6 двигуном EcoBoost ви отримуєте 365 кінських сил і 475 Нм. У пару йому дісталася та сама коробка передач. Привід стандартно повний. Витрата пального становить 14.7 л/100км у місті та 10.2 л/100км за його межами.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Golf 2018
Огляд тест-драйву: Volkswagen Golf 2018
Огляд тест-драйву: Audi S7 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi S7 2018