Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2019

29 серпня 2019

Оновлена Mazda CX-5 2019 доводить, що не усі компактні позашляховики однакові. Зазвичай, більшість представників цього класу мають хороші характеристики, але їм бракує одного чи двох аспектів, які б наносили вирішальний удар. Сучасний CX-5, між тим, вміщує чотирьох людей спокійно і п’ятьох за потреби. Він гарантує весь спектр оснащення і функцій безпеки, які традиційно хочуть отримати покупці. Якість збірки і рівень надійності високі, як і у багатьох суперників. Але лише опинившись за кермом, розумієш особливий талант CX-5, не притаманний більше жодному позашляховику класу. Водійський досвід неможливо порівняти з тим, що отримуєш від інших транспортних засобів. Більш того, стилізація повністю відповідає рівню люкс, салон тішить вишуканістю, а економія пального приємно дивує. 

Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2019

Вам сподобається 

Якщо ви хочете отримати атлетичний позашляховик, який здатний доставити задоволення від їзди, Mazda CX-5 2019 те, що треба. Не розчарує позашляховик і тих, для кого важливим є візуальний аспект. Фанатів потужності потішить доступний турбодвигун. Не менш важливим є значний перелік стандартного оснащення, включно з Apple CarPlay/Android Auto.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нажаль, CX-5 не такий просторий як Honda CR-V чи Toyota RAV4. 

Нове у 2019 році 

Більшість комплектацій 2019 року стандартно отримали Apple CarPlay і Android Auto. З’явився новий турбодвигун, доступний для моделей вищої комплектації, включно з Signature.

Враження від їзди 

Давайте детальніше розберемося з функцією векторизації, яка є стандартною для усіх версій. Саме вона робить помітний внесок до вже хорошої здатності позашляховика підкорювати повороти, трохи гальмуючи окремі колеса. Якщо хтось думав, що усі відомі, компактні позашляховики не здатні на динамічне управління, він чи вона не були за кермом CX-5. Творіння Mazda вражає точністю і спритністю. Такої граційної манери змінювати напрямок ви не знайдете більше у жодного представника класу. Продуманий чотирьохциліндровий двигун з 194 кінськими силами гарантує бажану енергійність зі здатністю досягати високих швидкостей без напруги. У режимі Sport його віддача стає гострішою. Новий турбодвигун змушує CX-5 рухатися ще спритніше. Якщо раніше загальна якість ходу була нижчою, ніж у Honda CR-V, то невеликий перегляд цього року вирішив питання. Тому технічні характеристики Mazda CX-5 2019 вдовольнять переважну більшість покупців класу. 

Найкращі характеристики 

Система «Smart City Brake Support» здатна зменшити наслідки зіткнення чи навіть передбачити його. В разі виявлення неминучості зіткнення, система подасть звуковий сигнал. За відсутності реакції зі сторони водія, вона автоматично задіє гальма. Вона працює на швидкості до 30 км/год і є стандартною для всіх CX-5 2019 року.

Використовуючи сенсори і камери, розміщені на склоочисниках, для зчитування розмітки, система слідкування за дорожньою розміткою подасть аудіо попередження в разі виїзду позашляховика за межі смуги руху. Якщо водій не відреагує, вона автоматично поверне CX-5 до відповідної смуги.

Детально про автомобіль Mazda CX-5

Інтер’єр 

Інтер’єр Mazda CX-5 2019 виглядає і відчувається якісним і вишуканим. Зустріти елегантні, оточені хромом вентиляційні отвори, кнопкове запалювання і 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи можна у кожному CX-5. Як у більшості суперників, задні сидіння Mazda краще підходять для двох пасажирів, ніж для трьох. Між тим, двері, що широко відчиняються, дозволяють легко не тільки потрапити в салон, а й встановити дитяче крісло за потреби. Позаду другого ряду передбачено 850 літрів вантажного простору, збільшити цей об’єм до 1670 літрів можна, склавши сидіння. 

Відео тест-драйв Mazda CX-5 2019 року

Екстер’єр 

Прикріпіть емблему Jaguar чи Audi на листовий метал CX-5 і вона виглядатиме цілком природно. Автомобіль належить до одних з самих привабливих у класі, особливо у кольорі «Soul Red Crystal», покритті настільки насиченому і яскравому, що його сміливо можна наносити на італійський спортивний автомобіль. Рисами, які надають CX-5 індивідуальності, стали трапецієподібна решітка радіатора і яскраві, світлодіодні фари. Плавні лінії, які проходять по крилам позашляховика і сходяться у задній частині, додають елегантності. 

Базова комплектація 

Комплектації Mazda CX-5 2019 отримали назви Sport, Touring, Grand Touring, Grand Touring Reserve і Signature. Найдешевша модель Sport постачається з 17-дюймовими колесами, тканинними сидіннями, функціями запуску і доступу без ключа, шкіряним кермом, електронним стоянковим гальмом, системою «Smart City Brake Support», моніторингом сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду і камерою заднього виду. Базова інформаційно-розважальна система включає 7.0-дюймовий сенсорний екран, AM/FM/HD радіо, Bluetooth, два USB порти і 4 динаміки. Додатки Apple CarPlay і Android Auto стандартні починаючи з моделі Touring.

Опційне обладнання 

Говорячи про модель Touring, варто згадати про такі її елементи, як електропривод водійського сидіння, обшивка сидінь під шкіру, підігрів передніх сидінь, двозонний клімат-контроль, заднє тоноване скло, склоочисники з сенсорами дощу, автоматичне дальнє світло, два USB позаду, адаптивний круїз-контроль, система «Smart Brake Support» і система слідкування за дорожньою розміткою. Моделі Grand Touring отримали шкіряну обшивку сидінь, аудіосистему «Bose» на 10 динаміків і навігацію. Опціями стали система повного приводу, у моделях Grand Touring і Signature вона стандартна, проекційна приладова панель на вітровому склі, підігрів керма і задніх, бічних сидінь. 

Під капотом 

Базовим на 2019 рік став 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 194 кінських сили і 258 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 9.0 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.2 л/100км у міському, 5.8 л/100км у заміському і 7.1 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом розгін відбувається за 9.2 секунд. Рівень витрати пального становить 9.3 л/100км у місті, 6.4 л/100км за його межами і 7.4 л/100км у середньому. Новинкою року став 2.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 250 кінських сил. У пару йому дісталася та сама коробка передач. Повний привід стандартний. Що стосується 2.2-літрового чотирьохциліндрового дизельного турбодвигуна у різних варіантах потужності, то Mazda активно працюють над його вдосконаленням.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Rogue 2019
Огляд тест-драйву: Nissan Rogue 2019
Огляд тест-драйву: Lincoln Continental 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lincoln Continental 2019