Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2017

11 січня 2018

Mazda MX-5 заново презентував себе в 2017 році, ставши меншим, легшим і ефективнішим свого попередника. Але цей автомобіль не втратив того, що підносило його на п'єдестал в очах водіїв майже три десятиліття: жваві манери їзди і точне рульове управління. Відомий раніше як Miata, він був розроблений за формулою сучасного родстера: маленький, задньопривідний автомобіль, з однією з найкращих ручних коробок передач (автоматична - опціонально), що повністю відповідає власній ціні. Не маючи прямих конкурентів у своєму ціновому діапазоні за межами платформи, розділеної з Fiat 124, Mazda MX-5 і досі продовжує поліпшуватися, пропонуючи MX-5 RF з висувною жорстким дахом.

Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2017

Ви будете повністю задоволені, якщо завжди мріяли мати податливий, чуйний, двомісний автомобіль в дусі класичного британського родстера, який при цьому являється сучасним, безпечним і надійним. Але, в той же час, компактні спортивні купе мають більш спортивні манери і хоча б невелике заднє сидіння, чим не може похвалитися дана модель.

Що нового в 2017 році? MX-5 RF тепер має дах, який ховається за задньою декою і виглядає аналогічно Porsche 911 Targa, а комплектація Club тепер оснащена моніторингом сліпих місць.

Враження від поїздки

Mazda MX-5 Miata ніколи не була настільки сильною, щоб виграти гонку. Високий рівень шуму, тонкі сидіння зі слабкою підтримкою і жорсткувата поїздка трохи стомлюють під час тривалого руху по шосе, а опціональна розважальна система з дистанційним управлінням потребує часу для освоєння. Але магія цієї моделі проявляється не тоді, коли вона їде вздовж довгих магістралей, а коли повертає на звивисту дорогу. Долати схили, відправлятися в подорожі по незвіданих дорогах, відчувати пориви вітру під відкритим дахом та насолоджуватися духом авантюризму – ось заради чого створений цей автомобіль, який буквально оживає в подібних умовах. Сто п'ятдесят п'ять кінських сил, що поставляються на задні колеса, виявляється достатньо, щоб зробити їзду на новому автомобілі Miata радісною і захоплюючою, а конструкція RWD відрізняється від тих, які оснащують Mini Convertible і Fiat 500 Cabrio. Рульова установка має хорошу реакцію, і хоча електропідсилювач страждає від незначної мертвої точки по центру, насправді це допомагає MX-5 бути більш послідовним, в порівнянні з його попередником. Але головна перевага – шестиступенева трансмісія ручного типу, перемикання передач якої стає приємним процесом. Mazda MX-5 RF відрізняється переналаштованою підвіскою та кращою звукоізоляцією, щоб створити більш високий рівень комфорту. В цілому, Miata може подарувати масу емоцій з кожним пройденим кілометром.

Детальніше про новий родстер Mazda MX-5 Miata

Інтер'єр

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо автомобільне життя – це битва за дюйми, то Mazda виграє бій, надаючи додатковий простір для сидінь MX-5. Це всього лише один додатковий клік по відкидному механізму, але для високих водіїв він грає велику роль. У 2017 році салон Mazda MX-5 простий і сучасний. Він схожий на Mazda3, з вертикальним інформаційно-розважальним екраном на приладовій панелі, кнопкою запуску і великою кількістю приємних м'яких матеріалів. Це – орієнтований на водія автомобіль з відмінним рульовим колесом і навіть високі люди будуть в ньому почуватися комфортно. Miata оснащується 150-літровим багажником, але, як і в моделі попереднього покоління, додатковий внутрішній простір коштує дорого.

Відео тест-драйв Mazda MX-5 2017 року

Екстер'єр

У порівнянні з попередньою версією, четверте покоління автомобіля MX-5 є найбільш радикальним відхиленням від оригіналу Mazda Miata. Він трохи коротший свого колишнього «я», має маленькі світлодіодні фари, а задні ліхтарі схожі на мініатюрні версії від Jaguar F-Type. Профіль зберігає класичні пропорції з довгим капотом і компактним салоном, а з жорстким дахом MX-5 RF виглядає як миловидне купе. Кліренс становить 14 см.

Базова комплектація Mazda MX-5 2017 року

Модель 2017 року Mazda MX-5 з відкидним верхом доступна в 3 версіях – Sport, Club і Grand Touring, в той час як фастбек розділений на 2 – Club і Grand Touring. Всі нові кабріолети MX-5 забезпечені світлодіодними фарами, кнопковим запалюванням, кондиціонером, вікнами з електроприводом і найпростішим у світі складним тканинним верхом. Також стандартною є 6-ступінчаста механічна коробка передач. Аудіосистема AM/FM/CD на 6 динаміків включає в себе Bluetooth і USB-вхід. Круїз-контроль також є стандартним, а невелике рульове колесо оснащене кнопками регулювання звуку і круїз-контролю.

Додаткова комплектація

Версія Club має додаткові зручності і функції безпеки, включаючи інформаційно-розважальну систему Mazda Connect з сенсорним дисплеєм і багатофункціональним перемикачем, високоякісну аудіосистему Bose з HD радіо і додатковий аудіовхід USB. Варіанти з ручною коробкою передач оснащені спортивною підвіскою і диференціалом з обмеженим ковзанням. Новими функціями для Club є моніторинг сліпих місць і попередження про перехресний рух. Моделі Grand Touring отримують шкіряну оббивку, навігацію, чутливі до дощу склоочисники, сидіння з підігрівом і попередження про виїзд з дорожньої смуги. Також додатковою є 6-ступінчаста автоматична коробка передач. Версія Club може оснащуватися більш продуктивними гальмами Brembo.

Технічні характеристики

Єдиний силовий агрегат в новій моделі Mazda MX-5 – 2.0-літровий 4-циліндровий двигун сімейства Skyactiv з 155 кінськими силами. Він поставляється зі стандартною 6-ступінчастою механічною коробкою передач, і навіть якщо ви ще не знаєте, як управляти таким важелем, він вартий того, щоб попрактикуватися і мати можливість насолоджуватися процесом переключення. Але якщо є необхідність, передбачена 6-ступінчаста автоматична коробка передач. Mazda MX-5 в 2017 році витрачає 7.2 л/100 км пального в змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKX 2017
Огляд тест-драйву: Lincoln MKX 2017
Огляд тест-драйву: Maserati Ghibli 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Maserati Ghibli 2017