Огляд тест-драйву: Maserati Ghibli 2017

12 січня 2018

Maserati Ghibli займає почесне місце серед седанів преміум-класу з ряду причин. У 2017 році він має екзотичний італійський стиль і розкішний інтер'єр. Крім того, майстри додали йому енергії, продуктивності і покращили управління, а також оснастили найкращими технологіями 21 століття, щоб надати йому унікальне амплуа, відмінне від того, що пропонує Audi, BMW або Lexus. Базовий Ghibli, Ghibli S і Ghibli S Q4 оснащені бітурбодвигунами V6 на 345 к.с. Крім того, остання модифікація має повний привід. Безсумнівно, ви можете знайти більш швидкі і ефективні седани, як Audi S7, Cadillac CTS-V або BMW M5, чия вартість ремонту обійдеться дешевше, а їх надійність вища. Але якщо стиль і манери грають для вас важливу роль, Maserati Ghibli стане відмінним вибором.

Огляд тест-драйву: Maserati Ghibli 2017

Що нового в 2017 році? Тепер вам доступні Android Auto і Apple CarPlay. Панель приладів була також переглянута, щоб розмістити 8.4-дюймовий тачскрін, а ручка на консолі, що обертається, створена для тих користувачів, які зневажають використання лише сенсорних екранів. Також запропоновані два нових пакета функцій: Sport та Luxury.

Враження від поїздки

Одноманітні моделі не для Maserati, тому в 2017 році преміум-седан Ghibli вас точно не розчарує. Хоча Ghibli взяв за основу Chrysler 300, це чотирьохдверне купе має свій власний характер. Притисніть педаль акселератора до підлоги – і він, не вагаючись, дійде до позначки 100 за 4.7 секунди. Режим Sport забезпечує швидшу реакцію дросельної заслінки і кращі зрушення передач 8-ступінчастої автоматики. Однак на проміжних швидкостях між нулем і повним дроселем продуктивність Ghibli не завжди хороша і приємна. Міцна підвіска здатна справлятися з найсуворішими S-подібними поворотами, хоча управління трохи неточне по центру і важкувате на поворотах, ніби не хоче підкорюватися водієві. Жорстка поїздка на довгі відстані швидко втомлює, заднє сидіння тісне, а салон гучніший, ніж у більшості спортивних седанів. Завдяки використанню алюмінію, Maserati Ghibli 2017 року має вагу близько двох тонн. Але конструкція залишається досить міцною, що допомагає поліпшити управління і трохи зменшує вібрацію в салоні.

Детальніше про новий Maserati Ghibli 2017

Інтер'єр

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Салон Maserati Ghibli 2017 року не розчарує свого вимогливого власника. Він оббитий хорошою шкірою, має гарне оформлення і цікаву деталізацію. І це не купе, що маскується під виглядом седану, і його чотири двері відкриваються, щоб забезпечити комфортне розміщення для дорослих будь-якої статури, хоча процес посадки не найзручніший. Передні сидіння мають автоматичне 8-позиційне регулювання, а двозонний клімат-контроль підтримує комфорт салону. Починаючи від вигнутої і похилої приладової панелі до майстерно виготовлених сидінь – все спонукає, щоб сісти і їхати в цьому авто.

Видео тест-драйв Maserati Ghibli 2017 года

Екстер'єр

Це не тільки володар унікального зовнішнього вигляду, який суттєво відрізняється від дизайну консервативних німецьких і американських авто, його можна персоналізувати з різних сторін. Існує близько десяти різних кольорів, вибір забарвлення супортів і численні варіанти коліс і шин. Все це тільки прикрашає живу, надихаючу форму Ghibli. Передня панель – це знайома решітка Maserati, на якій видно тризуб. Він має близьку сімейну схожість з більшим Quattroporte, і цей тип конструкції дійсно імпонує Ghibli. Втім, італійці рідко робили непривабливі автомобілі, і цей представник Maserati ще раз це підтверджує

Стандартна комплектація

Середньорозмірний спортивний седан Maserati Ghibli класу люкс в 2017 році добре обладнаний. Базова комплектація включає в себе люк з електроприводом, італійську шкіряну оббивку, передні сидіння з підігрівом і 8-позиційним регулюванням, навігацію, двозонний клімат-контроль, дистанційне керування і безключовий пуск, функцію Start&Stop, моніторинг сліпих місць і поперечного трафіку, багажні двері з електроприводом і всі очікувані допоміжні засоби для водіння і функції захисту пасажирів. Android Auto і Apple CarPlay приєднуються до нової 8.4-дюймової інформаційно-розважальної системи з сенсорним екраном, підтримуваної 900-ватною звуковою системою Harman/Kardon з 10 динаміками.

Додаткове обладнання

Комплектація Sport додає 20-дюймові легкосплавні диски, червоні гальмівні супорти, адаптивну підвіску Skyhook, спортивні 12-позиційні сидіння і спортивне кермо. В Luxury входять 19-дюймові легкосплавні диски, чорні гальмівні супорти, Zegna Edition Silk або повністю шкіряний салон і 12-позиційні сидіння з функцією пам'яті. Також опціонально можна замовити систему Bowers&Wilkins Premium Surround з Clari-Fi, яка сканує музику і відновлює деталі, втрачені при цифровому стисненні.

Технічні характеристики нового Maserati Ghibli

У 2017 році ця модель використовує 3.0-літровий бітурбодвигун V6. Ghibli і Ghibli S мають 345-кінську потужність, а повнопривідний Q4 демонструє до 404 к.с. У будь-якому випадку він поєднується з 8-ступеневою АКП з підрульовими перемикачами швидкостей і різними режимами, що забезпечує хорошу ефективність і оптимальну продуктивність з чітким перемиканням. Варто зазначити, що він має запальний характер і не дуже економічний.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2017
Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2017
Огляд тест-драйву: MINI Cooper 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: MINI Cooper 2017