Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLA-Class 2019

9 жовтня 2019

Нинішній Mercedes-Benz CLA-Class називають купе, але по факту це видовжений седан з не надто просторими задніми сидіннями. Він є найдешевшим представником сімейства Mercedes-Benz, але це не означає, що він в чомусь поступається своїм родичам. Усі CLA оснащені елементами динаміки і безпеки, якими славить компанія. Його суперниками є Audi A3, BMW 2 Series і Acura ILX. Наділені турбодвигунами моделі 2019 року гарантують бажаний баланс продуктивності і економії. Система повного приводу пропонується в якості опції. Самим динамічним варіантом стала модель AMG CLA35.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLA-Class 2019

Вам сподобається 

Якщо ви хочете стати власником автомобіля люксового бренду, але маєте не надто великий бюджет, новий Mercedes-Benz CLA вдалий варіант. Пропонуючи гарний запас потужності, непоганий перелік стандартного оснащення і класні опції плюс виразну зовнішність, CLA-Class потішить потенційного власника.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви хочете отримати більше внутрішнього простору, погляньте в сторону Acura ILX чи Audi A3. Крім того, бажання укомплектувати седан опціями обійдеться у копієчку.

Нове у 2019 році 

У поточному році Mercedes-Benz CLA-Class не запропонував шанувальникам значних чи хоча б помітних змін. 

Враження від їзди 

З приводом на передні колеса CLA-Class відрізняється від відомих суперників. Але завдяки вражаючим навичкам інженерів це майже не помітно. Для водіїв, які особливу увагу приділяють якості входження в поворот і зчепленню взимку, передбачена система повного приводу. Якщо взяти за приклад модель CLA250 з 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном, то на початку відчуватиметься провал тяги, але набравши необхідну швидкість, седан Mercedes-Benz CLA відчуватиметься на диво жвавим. Перевівши трансмісію у режим «Sport», можна насолодитися щедрим запасом крутного моменту, паралельно відмітивши плавність роботи семиступінчастої автоматичної коробки передач. Рульове управління точне, лише при сильному навантаженні стає помітний натяк на незначну повертаємість керма. Якість ходу, між тим, не настільки висока як у Acura ILX чи Audi A3, особливо вібрація відчуватиметься при їзді по поганим дорогам.

Найкращі характеристики 

На думку більшості водіїв, невеликі люки даху є практично марними, тому Mercedes-Benz пропонує великий, панорамний, скляний люк. У відкритому стані він допомагає седану CLA-Class наблизитися до стану кабріолета. 

Незважаючи на достатній рівень потужності і хороший рівень динаміки, рівень витрати пального у CLA-Class дуже помірний. Таж модель CLA250 витрачає 6.3 л/100км у змішаному циклі. 

Детально про автомобіль Mercedes-Benz CLA-Class

Інтер’єр 

Як зазначалося вище, у CLA-Class не надто просторі задні сидіння, але зважаючи на молодіжну направленість автомобіля, це, скоріше за все, не стане проблемою. Замість цього варто зосередитися на передній частині, де панують матеріали високої якості і відмінне співвідношення деталей. Між тим, уважні покупці помітять не надто приємний пластик, який міг би зіпсувати настрій, якби не ціна. Як би там не було, але передні сидіння тішать комфортом. Привабливості салону додають 8.0-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи і масивне рульове колесо.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz CLA-Class 2019 року

Екстер’єр 

Новий  Mercedes-Benz CLA 2019 це однин з тих автомобілів, які виглядають більшими, ніж на справді є. Частково це через те, що він дуже схожий на більшого CLS-Class. Самі Mercedes-Benz називають своє творіння купе, але по факту це видовжений седан. Під час руху дисбаланс пропорцій зникає і седан виглядає компактно. Низька посадка, вузькі шини і прості лінії сприяють кращому коефіцієнту аеродинамічного супротиву. Особливо привабливо CLA виглядає з пакетом «Night», який додає чорні акценти екстер’єру і 18-дюймові AMG колеса.

Базова комплектація 

Навіть базові моделі CLA 2019 мають хороший перелік оснащення. Так, у базу увійшли передні сидіння з 14 режимами налаштування і функцією пам’яті, двозонний автоматичний клімат-контроль, кнопкове запалювання, режими «Dynamic Select» і 8.0-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи. Система пропонує Bluetooth, USB порт, HD радіо, управляти якими можна за допомогою контролера на центральній консолі.  Елементами безпеки стали камера заднього виду, склоочисники з сенсорами дощу, вісім подушок, активна система «Active Brake Assist» і моніторинг стану водія «Attention Assist».

Опційне обладнання 

Окрім системи повного приводу, пропонується чимало опцій, більшість з яких розподілена по пакетам. Так, пакет «Interior» пропонує шкіряну приладову панель, панелі дверей та підсвічування салону з багатьма кольорами. Пакет «Driver Assist» гарантує активний круїз-контроль і систему утримання смуги руху. Пакет «Multimedia» подбає про наявність навігацій «COMAND», додаючи три роки навігаційних оновлень, та Android Auto/Apple CarPlay. При бажанні просто отримати Android Auto/CarPlay, їх можна замовити окремим пакетом. Система контролю сліпих зон, функція доступу без ключа і підігрів передніх сидінь увійшли до пакету «Premium». Окремою опцією стала аудіосистема «Harman Kardon».

Під капотом 

Силовий перелік починається з бензинової моделі CLA180, яка постачається з 1.3-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 136 кінських сил і 200 Нм. Стандартно пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Розгін відбувається за 9.4 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 7.5 л/100км у міському, 4.6 л/100км у заміському і 5.7 л/100км у змішаному циклі. Як альтернатива пропонується семиступінчаста автоматична коробка. З таким силовим агрегатом седан розженеться за 9.0 секунд, витративши 5.5 л/100км у змішаному циклі. Далі йде модель CLA200 з 1.3-літровим чотирьохциліндровим двигуном на 163 кінських сили і 250 Нм. З механічною коробкою передач розгін відбувається за 8.5 секунд, з автоматично – за 8.2 секунд. Витрата пального у першому випадку становить 6.2 л/100км у змішаному циклі, у другому – 5.5 л/100км у змішаному циклі. Більше потужності пропонує модель CLA220 з 2.0-літровим чотирьохциліндровим двигуном на 190 кінських сил і 300 Нм. Йому у пару стандартно дісталася семиступінчаста автоматична коробка. Розгін до сотні відбувається за 7.0 секунд. Витрата пального становить 8.2 л/100км у місті, 5.1 л/100км за його межами і 6.2 л/100км у середньому. Цю модель можна доповнити повним приводом. Модель CLA250 отримала 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 224 кінських сили і 350 Нм. Компонується він автоматичною коробкою на сім передач. Сотні з ним седан досягне за 6.3 секунд, витративши 6.3 л/100км у змішаному циклі. Цю модель так само можна укомплектувати повним приводом. Найпотужнішою стала модель AMG CLA35 з 2.0-літровим чотирьохциліндровим двигуном на 306 кінських сил і 400 Нм. До 100 км/год автомобіль з ним розганяється за 4.9 секунди, витрачаючи 7.3 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Buick Regal 2019
Огляд тест-драйву: Buick Regal 2019
Огляд тест-драйву: Buick Encore 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Buick Encore 2019