Огляд тест-драйву: Honda Accord 2022

13 січня 2022

Honda Accord уже давно є лідером авторинку для тих, хто шукає універсальний седан середнього розміру. Нинішнє покоління дебютувало у 2018 році, а модель 2022 року відрізняється вишуканістю, комфортом та паливною економічністю. Доступний з двома двигунами з турбонаддувом, гібридною трансмісією, а також безліччю технічних та передових засобів допомоги водію, Акорд пропонує відмінне співвідношення ціни та якості.

Купити новий автомобіль Хонда Аккорд 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Про Хонда Акорд є тисячі позитивних відгуків, але седан повільно спускається зі свого олімпу. Конкуренти Kia K5 та Stinger, Hyundai Sonata, Honda Civic впевнено завойовують увагу та гроші покупців. Чи залишиться Accord розумним вибором у 2022 році? Прочитайте огляд та прийміть рішення! 

Нове у 2022 році

Хонда Акорд залишилася без серйозних змін у 2022 році. 

Кому варто купити?

Акорд – лідер класу середньорозмірних седанів. Це, безперечно, привабливий автомобіль, який приємно водити. У Honda Accord добре збалансована ціна, характеристики, технології та стиль. Так, деякі конкуруючі седани можуть перевершити модель у кількох параметрах. Але жоден інший автомобіль не поєднує все в одному вигідному пакеті. 

Нове чи б/у авто?

Істотних відмінностей між моделями Accord 2022 та 2021 років немає. Є сенс переглянути пропозиції автобазару. Ціна на Хонда Акорд актуального покоління в Україні стартує з $15 200.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Honda Accord або Honda Civic

Honda Civic – компактний автомобіль, але він пропонує багато привабливих параметрів середньорозмірного Акорду. Civic має салон класу преміум, інтуїтивно зрозумілу інформаційно-розважальну систему, такий же широкий набір стандартних функцій безпеки та забезпечує величезну порцію драйву за кермом. Великою перевагою Цівік є його цінність - стартова ціна приблизно на $3800 нижче, ніж у Accord. До того ж у Civic найменший палива і два варіанти кузова: автомобіль і хетчбек. Якщо вам потрібне просторе заднє сидіння, варто купити Honda Accord. В іншому Хонда Сівік - найкращий варіант для більшості покупців.

Honda Accord або Toyota Camry

Toyota Camry – головний конкурент нової Honda Accord 2022. Camry пропонує просторий салон, впевнену керованість, спокійну поїздку та аналогічні функції активної безпеки. Обидві моделі мають практично однакову ціну. Головна перевага Тойота Камрі – повний привід. З іншого боку, базовий двигун Accord дає більше динаміки, ніж Camry, при аналогічних показниках витрати палива. Обидва седана є відмінними варіантами, які заслуговують вашої уваги та тест-драйву.

Салон

Honda Accord 2022 року – чотиридверний п'ятимісний седан. Передні сидіння зручні навіть для високих водіїв та пасажирів. Задній ряд особливо просторий, а місця достатньо, щоб з комфортом розмістилися двоє дорослих чи троє дітей.

Хонда Акорд перевершує свою вартість з точки зору якості салону. Кабіна виглядає сучасно і тішить якісними м'якими матеріалами. Все здається міцним і добре зібраним, а шум вітру та дороги не заважає пасажирам навіть на великій швидкості. Якби не значок Honda на кермі, інтер'єр міг легко зійти за преміальну модель Acura.

Багажник Accord об'ємом 461 л є одним із найбільших у класі. Широка кришка багажника дозволяє легко завантажувати та вивантажувати великогабаритний вантаж, а задні сидіння можна скласти для розміщення спортивного спорядження.

Honda оснащує кожен Accord 2022 8-дюймовою інформаційно-розважальною системою з сенсорним екраном. Графіка чітка, екран швидко реагує на введення, а меню просте. Управління звуком та кліматом здійснюється за допомогою фізичних кнопок на панелі приладів, тому легко регулювати ці налаштування в процесі водіння. Також є Bluetooth та USB-з'єднання, можливості Apple CarPlay та Android Auto.

Відео тест-драйв Honda Accord 2022 року

Технічні характеристики

Honda Accord 2022 стандартно оснащується 1,5-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 192 кінських сили. Безступінчаста автоматична трансмісія (CVT) та передній привід входять до стандартної комплектації. Ця трансмісія ідеально підходить для повсякденних поїздок та швидко розганяє Accord (8 секунд до першої сотні). 

Ті, хто хоче більше потужності, можуть купити Хонда Акорд 2022 з 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом на 252 кінських сили та 10-ступінчастим автоматом. Ця установка помітно покращує характеристики Honda Accord: додає тяги та дозволяє швидше маневрувати. Перемикання передач відбувається чітко та вчасно.

Витрата палива Honda Accord виглядає так:

  • з 1,5-літровим двигуном 7,8 л/100 км у місті та 6,2 л/100 км на шосе;
  • з 2,0-літровим двигуном 10,7 л/100 км у місті та 7,4 л/100 км на шосе.

Хонда Акорд традиційно виділяється як одна з найспортивніших моделей у класі з відмінними характеристиками керованості. На відкритій дорозі седан завжди веде себе маневреним та впевненим, долає повороти з мінімальним нахилом корпусу. 

Проте якість поїздки Accord знижується, коли автомобіль укомплектований опціональними 19-дюймовими колесами. Краще зупинитися на 17-дюймових колесах (входять до стандартної комплектації LX та EX-L).

Безпека

NHTSA дало Honda Accord 2022 загальний рейтинг безпеки 5/5 зірок. 

Розміри та вага

Honda Accord має довжину 4,96 м. Споряджена маса седана коливається від 1425 до 1555 кг.

Можливі комплектації

Honda Accord 2022 року випускається в п'яти комплектаціях: LX, Sport, Sport SE, EX-L і Touring.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2022
Купити новий автомобіль Субару Форестер 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий Мерседес Е-класу 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz E-Class 2022