Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2021

12 серпня 2021

Mercedes-Benz G-Class став всесвітньою іконою завдяки своєму сміливому стилю та преміальному інтер'єру. Добре укомплектований автомобіль відрізняється приємною поїздкою, розкішними матеріалами салону, високотехнологічною інформаційно-розважальною системою та просторими сидіннями. Модель Mercedes-Benz G-Class пропонує потужні двигуни V8, особливо в продуктивній версії AMG. І вони відмінно підкреслюють брутальну зовнішність авто. Це також дуже здібний позашляховик, який з легкістю долає бездоріжжя, камені й воду. 

Купити новий автомобіль Mercedes-Benz G-Class 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

Mercedes-Benz G-Class 2021 отримав кілька незначних змін:

  • 12,3-дюймовий цифровий дисплей водія тепер в стандартній комплектації;
  • оновлений дизайн інтер'єру та екстер'єру.

Кому варто купити? 

Мерседес G-класу - один з найбільш культових позашляховиків всіх часів, і, незважаючи на свій вік, як і раніше добре виглядає. Якщо ви мріяли купити Mercedes-Benz G-Class, то чому б не зробити це в 2021 році?

Нове або б/у авто? 

Позашляховик Mercedes Benz G-Class принципово не зміниться в 2021 році. Проте Mercedes-Benz тепер пропонує величезний список кольорів кузова, новий набір додаткових 20-дюймових коліс і два нових пакета зовнішнього стайлінгу під назвою Night Package magno і AMG Night Package magno. Інтер'єр також відрізняється стандартною 12,3-дюймовою повністю цифровою панеллю приладів. Якщо ви шукаєте авто в нестандартному кольорі, варто купити новий Mercedes-Benz G-Class 2021. В іншому випадку подивіться б/у G-клас

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Mercedes-Benz G-Class або Mercedes-Benz GLS

Mercedes-Benz GLS конкурує в тому ж розкішному сегменті великих SUV, що і G-клас. Але між цими двома моделями Mercedes варто відзначити деякі суттєві відмінності. GLS має третій ряд сидінь та більше вантажного простору, ніж його побратим. Він також економніший, навіть з повним приводом і двигуном V8. Однак його найбільшою перевагою може бути доступність, оскільки GLS обійдеться майже на $ 56 000 дешевше, ніж базовий G-Wagen. G-Class - це чудовий позашляховик, у нього є потужна модель AMG, але чи варто це додаткових грошей - вирішувати вам.

Mercedes-Benz G-Class або Land Rover Range Rover

Land Rover Range Rover - ще одна модель в класі з вражаючим цінником. Хоча його стартова вартість на $ 40 000 менша, ніж Mercedes-Benz, Range Rover в топовій комплектації перевершує навіть G-Class AMG. Обидва автомобілі - відмінні позашляховики з рядом потужних двигунів, але Mercedes-Benz отримує перевагу завдяки зручній інформаційно-розважальній системі та стильній кабіні.

Салон

Mercedes-Benz G-Class - дворядний позашляховик, який вміщує до п'яти чоловік. Передні сидіння мають 10-позиційне регулювання, а обидва ряди крісел - підігрів. Всі сидіння м'які, зручні та місткі. Простір в кабіні G-Класу дозволяє відчувати себе комфортно навіть під час тривалих поїздок.

Салон цього позашляховика виконаний з розкішних матеріалів, обшитий м'якою шкірою та прикрашений дерев'яними вставками. Все виглядає й відчувається якісним. Ви можете вибрати новий Mercedes-Benz G-Class з інтер'єром в нестандартному кольорі та деталями у вигляді контрастних декоративних швів.

Завдяки квадратній конструкції кузова Мерседес G-Class, природно, пропонує вражаючий вантажний простір. Позашляховик забезпечує щедрі 1080 л позаду другого ряду. Опустіть задні сидіння, що складаються в пропорції 60/40, і ви отримаєте багажник об'ємом 1940 л. Майте на увазі, що задні двері відкриваються в сторону, а не вгору.

Дрібні предмети можна зберігати у відсіку на центральній консолі, в “бардачку”, а на передній консолі є навіть крихітний куточок для телефону або набору ключів. Спереду два підсклянники, а на всіх дверях розташовані кишені пристойного розміру.

Інформаційно-розважальна система COMAND сучасна і проста у використанні. Вона не така інноваційна, як Mercedes-Benz User Experience (MBUX) в нових моделях Mercedes, але все ж високого класу. Більшістю налаштувань можна керувати за допомогою сенсорної панелі або поворотної ручки. Цифровий дисплей - ще одна родзинка, яка відображає інформацію для водія і зменшує необхідність відводити погляд від дороги.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz G-Class 2021 року

Технічні характеристики 

Головна характеристика Mercedes-Benz G-Class, звичайно ж, потужність. І вона вражає. У вас є вибір з двох 4,0-літрових двигунів V8. G 550 оснащений мотором з подвійним турбонаддувом потужністю 416 кінських сил. Mercedes-Benz G-Class AMG, він же G 63, у 2021 році має твін-турбо V8, але він видає 577 "конячок". Очікується, що Mercedes-Benz G-клас отримає в лінійці двигунів довгоочікуваний для багатьох дизель в наступному модельному році. 

Силові агрегати працюють в парі з удосконаленою дев'ятиступеневою коробкою-автомат. Вона легко адаптується до будь-якого настрою водія. Ті, хто вимагає трохи більше залученості, знайде на рульовому колесі підрульові перемикачі.

Обидва двигуни - справжні монстри. Вони без проблем розганяють позашляховик і допомагають виїхати на будь-яку гірку. Високопродуктивна AMG розганяється до 100 км/год за 4.5 с, що наближає її до характеристик спорткарів.

З аеродинамічними характеристиками цегляної стіни і стандартним 416-сильним двигуном V8 під капотом у "Геліка" немає жодного шансу заощадити паливо. Витрата Mercedes-Benz G-Class становить 13 л/100 км в змішаному циклі.

Не дозволяйте преміальному логотипу ввести вас в оману. У цього Mercedes-Benz відсутні проблеми на бездоріжжі. Та й які можуть бути проблеми з кліренсом в 241 мм, двоступеневою роздавальною коробкою, трьома блокувальними диференціалами та стандартним повним приводом?

Безпека

Як і багато моделей елітного класу, G-Class 2021 року не піддавався тестуванню на аварійність. 

Можливі комплектації 

Mercedes-Benz випускає G-клас 2021 року в двох версіях: G 550 і AMG G 63. Якщо хочете максимум потужності, виберіть AMG з 577-сильним V8 під капотом. Хоча базова комплектація залишається відмінною моделлю для більшості покупців.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2021
Купити новий автомобіль Мазда СХ-5 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Вольво В90 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo V90 2021