Огляд тест-драйву: Volvo V90 2021

13 серпня 2021

Volvo V90 2021 - відмінний універсал. Салон балує пасажирів першокласними матеріалами, просторими зручними сидіннями та довгим списком функцій. За кермом враження не менш привабливі. V90 їде, як і годиться великому розкішному автомобілю, спокійно й плавно. Опціональний двигун з турбонаддувом і наддувом виконує свою роботу із задоволенням.

Купити новий автомобіль Вольво В90 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Однак у нового Volvo V90 є кілька недоліків. Об'єм багажника трохи розчаровує як для універсала, та й базовий двигун має середню потужність. Крім того, інформаційно-розважальна система може здатися складною.

Нове в 2021 році

В 2021 році компанія Volvo обмежилася косметичними оновленнями V90.

Кому варто купити? 

Volvo V90 - це той автомобіль, який здатний змінити думку про універсали. За красивим зовнішнім виглядом та гігантським багажником ви знайдете традиційний комфорт Volvo, потужну трансмісію та високоякісні матеріали. Крім того, V90 - цікава пропозиція завдяки довгому списку функцій. Подумайте над тим, щоб купити новий Volvo V90 2021, якщо шукаєте практичність позашляховика та привабливий дизайн. 

Нове або б/у авто?

Оновлення Volvo для 2021 модельного року, в першу чергу, орієнтовані на те, що ви бачите. Під капотом універсал зовсім не змінився. Зовні V90 отримав нову решітку радіатора та перероблену передню панель. Серед інших оновлень - новий дизайн легкосплавних дисків, змінена задня панель, гострі групи задніх ліхтарів з ефектною вітальною послідовністю та новий задній спойлер. Всередині Volvo додала кілька варіантів кольору, внутрішнього оздоблення та оббивки. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо оновлення зовнішності важливі для вас, вибирайте свіжу модель. Якщо ні - подивіться Volvo V90 минулих років, вони мають аналогічні технічні характеристики. 

Volvo V90 або Subaru Outback

Subaru Outback - універсал, який ви можете купити вдвічі дешевше, ніж Volvo V90. При цьому ви отримаєте набагато більше вантажного простору та кілька додаткових сантиметрів для ніг задніх пасажирів. Топова версія цього Subaru продається за ціною близько $ 40 000 і конкурує з багатьма люксовими автомобілями за якістю інтер'єру. Однак, якщо ви готові витратити більше на першокласну розкіш, ви, ймовірно, віддасте перевагу V90 через його шикарну кабіну та безліч стандартних зручностей, серед яких система активного водіння Pilot Assist. Outback і V90 пропонують схожі характеристики з адекватними базовими двигунами, потужними доступними двигунами та комфортною поїздкою.

Volvo V90 або Mercedes-Benz E-Class

Mercedes-Benz E-Class - елітний автомобіль середнього розміру, представлений в декількох варіантах кузова: універсал, седан, купе і кабріолет. Для цього порівняння ми зупинимося на універсалі. Універсал E-Class в стандартній комплектації поставляється з двигуном потужністю 362 кінських сили, повним приводом, елегантними інформаційно-розважальними функціями і двома відкидними сидіннями, розташованими проти ходу руху. Він також має на кілька літрів вантажного простору більше, ніж V90. Якщо вам недостатньо потужного базового двигуна, є доступний високопродуктивний 603-сильний універсал AMG E 63 S, але він більш ніж удвічі перевищує ціну базової моделі V90. Volvo не може зрівнятися за характеристиками з Benz, але його салон вражає. Вибір між цими двома авто, швидше за все, буде залежати від того, що ви цінуєте більше: продуктивність Mercedes або якість інтер'єру Volvo.

Салон

Volvo V90 вміщує п'ять чоловік і пропонує дійсно комфортний простір для поїздок. Водієві і передньому пасажиру достатньо місця, а сидіння залишаються зручними протягом всього дня. 

Як і майже у всіх інших моделях Volvo, в V90 панує шикарна атмосфера. Від м'яких шкіряних сидінь Nappa до елементів оздоблення з натурального дерева та алюмінію - цей автомобіль прикрашений до дрібниць. Стриманий дизайн інтер'єру Volvo V90 вражає високоякісними матеріалами та почуттям солідності всього, до чого ви торкаєтеся.

Volvo V90 не пропонує стільки вантажного простору, як інші універсали, але все ж має досить місткий багажник. У вас вистачить місця для кількох валіз або великих сумок для покупок. Відкидні двері з електроприводом для відкривання без допомоги рук, які ви активуєте змахуючи ногою під заднім бампером, безсумнівно, додають зручності.

За другим рядом V90 залишається 720 л простору. Задні сидіння складаються майже повністю та збільшують багажник до 1525 л.

Вертикально орієнтований 9-дюймовий сенсорний екран V90 є центром більшості елементів управління. Його функціональність викликає суперечливі враження. На центральній консолі є кілька кнопок, але для регулювання температури і функцій сидіння доведеться використовувати сенсорний екран. Деякі параметри приховані глибше в декількох меню. Як тільки ви розберетеся з інтерфейсом, ця інформаційно-розважальна система стане зручною для використання.

Відео тест-драйв Volvo V90 2021 року

Технічні характеристики 

Volvo V90 стандартно оснащується чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 250 кінських сил. Він відмінно підходить для швидкого розгону V90 з місця, але йому не вистачає ентузіазму. Для більшої потужності, особливо при прискоренні, зверніть увагу на опціональний двигун V90 з турбонаддувом. Володіючи потужністю 316 кінських сил, цей двоциліндровий мотор краще підходить для універсала. З таким двигуном V90 стає жвавий і йому потрібно всього 5,9 секунди, щоб розігнатися до 100 км/год.

Силові агрегати також відрізняються трансмісією: базова версія поставляється тільки з переднім приводом, а опціональний двигун поєднується тільки з повним приводом. Обидва мотори працюють в парі з восьмиступінчастою АКПП. 

V90 2021 року з стандартною трансмісією витрачає в середньому 10.2 л/100 км.

V90 - це добре збалансований круїзер з відносно спокійним управлінням і комфортною поїздкою, хоча часом він буває занадто жорстким. Вольво V90 Крос Кантрі - модель, частково орієнтована на бездоріжжя. У неї 210 мм дорожнього просвіту, що на кілька сантиметрів більше, ніж у звичайного V90. У комплектацію Volvo V90 Cross Country 2021 входить також режим руху бездоріжжям і контроль спуску з пагорба. 

Безпека

IIHS дав Volvo V90 2021 року найвищу оцінку «Добре» в шести тестах на безпеку при зіткненні. 

Розміри і вага 

Кузов V90 довгий та широкий. Розміри Вольво V90 складають 4.97 м в довжину і 2 м в ширину. Споряджена маса коливається від 1800 кг у FWD T5 R-Design до 1896 кг у AWD T6 Inscription. 

Можливі комплектації 

Volvo V90 2021 року доступний в комплектаціях R-Design і Inscription. Стандартний силовий агрегат, під назвою T5, являє собою 250-сильний двигун з турбонаддувом і переднім приводом. Опциональная трансмісія T6 - це 316-сильний двигун з турбонаддувом в парі з повним приводом. Якщо ви хочете трохи покататися по бездоріжжю, вам буде набагато краще Вольво V90 Крос Кантрі 2021 року. Він стандартно поставляється з трансмісією T6, збільшеним дорожнім просвітом та іншими корисними “плюшками”.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2021
Купити новий автомобіль Mercedes-Benz G-Class 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Хонда Клеріті 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Clarity 2021